Вести:

уторак, 26. јул 2016.

Беседа о. Евтимија на Јеванђеље о фарисеју и блудници (ТОН)

уторак, 26. јул 2016. | КМ новине 0

Беседа о. Евтимија на Јеванђеље о фарисеју и блудници (ТОН) "Греси наши могу да нам се опросте ако приђемо Господу са покајањем" подсетио је протосинђел Евтимије беседећи на дан Свете равноапостолне Олге, у недељи за нама.

Протосинђел Евтимије / Фото: КМ Новине, архива




На Јеванђеље о Фарисеју Симону који је позвао Господа у свој дом и блудници која је пришла Господу, беседио је протосинђел Евтимије, настојатељ храма Светог Саве у Жеровници на КиМ, где је и служена Литургија.

"Господ нама неће судити што смо грешили, јер нема човека да не греши, Господ не захтева од нас безгрешност и чистоту анђелску, то је немогуће, Он захтева од нас две ствари. Да се кајемо због грехова својих и да се трудимо и боримо против греха, да му се не препуштамо јер то је дрско. Дрско је пред Богом који све види и све зна, него да се трудимо, да се боримо и да молимо Бога за помоћ. Јер, без Његове помоћи, ништа нећемо учинити" рекао је између осталог протосинђел Евтимије у беседи коју можете послушати:





Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине