Вести:

петак, 17. јун 2016.

Зорана са Американцима званично ''отцепила'' КиМ (ВИДЕО)

петак, 17. јун 2016. | КМ новине 0

Потпредседница Владе Србије, која не признаје Косово и Метохију као државу, и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић у Нишу је положила камен темељац за прву фазу пројекта “Нови Ниш”.

Потпредседница Владе Србије, која не признаје Косово и Метохију као државу, и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић у Нишу је положила камен темељац за прву фазу пројекта “Нови Ниш”.
Полагању предизборног камена темељца на простору некадашње касарне “Бубањски хероји”, који предвиђа изградњу укупно 1.000 станова у стамбено-пословном комплексу, после пет година чекања, присуствовао је амбасадор САД у Србији Кајл Скот, директор компаније “Цлеан Еартх Цапитал” Филип Беј, градоначелник Ниша Зоран Перишић, као и државни секретар у Министарству одбране Ненад Нерић.

Посебно је интересатно што је камен темељац постављен неколико дана пред изборе и то после више година чекања и одлагања.

Још интересантније од тога је чињеница да је на звничном промотивном споту инвеститора “Цлеан Еартх Цапитал” за пројекат “Нови Ниш”, који је објављен још 2013. године, представљена и нова мапа Србије без Косова и Метохије.

  ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО: ⏯


Касарна “Бубањски херој” продата је америчкој компанији “Цлеан Еартх Цапитал” из САД пре пет година.

Стари уговор је предвиђао да се до 2016. године предају станови, док нови анекс прецизира да ће предаја станова  за Министарство одбране почети 2018. године које добија станове као накнаду за уступљену касарну.

Министарство одбране добиће за почетак станове површине 4.000 квадрата, 8.000 квадрата биће изграђено до 2020. и преосталих 5.000 квадрата до 2021. године. Прво ће бити изграђени станови на парцели од 2,5 хектара од укупно 15 хектара.

У првој фази, чија је вредност три милиона евра, биће изграђена четири стамбена објекта са 300 станова, а први објекат ће имати 76 станова различитих структура.


Телепромптер.рс



Извор: Србија данас.нет    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине