Вести:

уторак, 14. јун 2016.

Изложба „Косово, не/стваран живот“ у галерији Атријум

уторак, 14. јун 2016. | КМ новине 0

У четвртак, 9. јуна 2016. у Галерији Атријум Библиотеке града Београда отворена је изложба под називом „Косово, не/стваран живот“ Ивана Максимовића, аутора фотографија и Срђана Вукајловића, аутора документарног филма „Иван са Косова“.

Документарни филм „Иван са Косова“ Срђана Вукајловића у трајању од 32 минута приказан је у званичној конкуренцији на Београдском фестивалу документарног и кратког филма 2015. године. Филм приказује живот Ивана Максимовића, који у њему говори о свом детињству, сукобима 1999, новинарском раду и мотивима који га везују за Косово. #izlozba, #kosovo, #nestvaran, #zivot, #srdjan, #vukajlovic,
Са отварања изложбе /с лва на десно) Срђан Вукајловић, Иванка Лазовић, Иван Максимовић / Фото: БГБ
Изложба у Галерији Атријум је резултат вишегодишње сарадње два уметника. Иван Максимовић је фотографским апаратом забележио тренутке из свакодневног живота у свом окружењу на Косову, а Срђан Вукајловић је камером пратио и забележио живот и рад фотографа и независног новинара Ивана Максимовића.

Поставку изложбе чини серија од око 30 фотографија у боји насталих у периоду од 2007. до 2014. године, које приказују људе, страдање добара и српских светиња, окупацију, барикаде и протесте... Фотографије осликавају аутентичну атмосферу, призоре из свакодневног живота и широки спектар тема.



"Мртва стража" једна од фотографија са изложбе / Фото: Иван Максимовић

Документарни филм „Иван са Косова“ Срђана Вукајловића у трајању од 32 минута приказан је у званичној конкуренцији на Београдском фестивалу документарног и кратког филма 2015. године. Филм приказује живот Ивана Максимовића, који у њему говори о свом детињству, сукобима 1999, новинарском раду и мотивима који га везују за Косово и Метохију.

  ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО: ⏯


Филм „Иван са Косова“ представља својеврсну репортажу о Ивану Макисимовићу, ангажованом и смелом уметнику, на чијим фотографијама је забележен документ који говори о трагедији српског народа на Косову, порушеним манастирима, кућама и болницама, оскрнављеним споменицима и приказује нам само део живота Срба на Косову и Метохији.


Погледајте фотографије са отварања изложбе.

ФОТО ГАЛЕРИЈА: 


Изложба је отворена до 30. јуна 2016. године.


Пише: Иванка Лазовић, кустос изложбе



Извор: БГБ    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине