Вести:

уторак, 21. јун 2016.

КиМ: Ухапшено шесторо Срба због српске заставе

уторак, 21. јун 2016. | КМ новине 0

Шесторо Срба приведено је у селу Петрич, општина Клина, на Косову и Метохији након обележавања празника Свете Тројице, јавио је у уторак "Радио Гораждевац".

Фото: Илустрација

До инцидента је дошло у понедељак, када су локални Албанци пријавили да их група Срба провоцира српском заставом.

Према незваничним информацијама, у тренутку када је тзв. "косовска полиција" зауставила аутомобиле којима су Срби дошли организовано да обележе празник Свете Тројице на темељима истоимене Цркве у Петричу, дошло је до туче али се не каже да ли Срба са тзв "косовском полицијом" или међусобно јер у тучи су повређена и два полицајца. На крају су ипак претучени су Срби, од којих је њих шесторо приведено, наводе агенције.

У Доњем Петричу 1993. године изграђена је Црква Свете Тројице која је у два наврата минирана и до темеља уништена јуна месеца 1999. године. У селу је некада било око шездесет српских домаћинстава.


Црква Свете Тројице у петричу код Пећи / Фото: Иван Максимовић
Једанаест година касније наводно је започет процес повратка, изграђено је шест кућа, а у селу је остала да живи само бака Ката Грујић, која је честа мета пљачки и напада, подсећа локални радио. 



Извор: Агенције    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине