Вести:

уторак, 21. јун 2016.

ЕУЛЕКС по први пут признао да за циљ има стварање шиптарске државе

уторак, 21. јун 2016. | КМ новине 0

Мисија ЕУЛЕКС ће наставити постепени пренос овлашћења на шиптарске сепаратисте у такозваним "косовским институцијама" и све криминалне истраге предводићесепаратисти међу којима је највећи број управ директних починилаца злочина над Србима на КиМ.

У саопштењу се такође истиче да ће мисија ЕУЛЕКС обезбедити праћење, подучавање и саветовање управи, као и руководству "релевантних институција владавине права", у циљу јачања ланца кривичног правосуђа, са нагласком на борбу против политичког уплитања и надгледању осетљивих предмета.   У блиској сарадњи са Специјалним представником ЕУ на Косову и Метохији, Мисија ће пружити подршку дијалогу између Београда и Приштине, како би помогла у спровођењу преосталих споразума произашлих из дијалога у области владавине права, како се наводи а заправо у повлачењу српске државности са Косова и Метохије што је обезбедила српска власт кроз деловање неколико последњих режима на власти у Србији али посебно потписивањем Бриселског споразума.
ЕУ препозната од српског народа на КиМ од самог почетка

ЕУЛЕКС-ови тужиоци и судије преузимати случајеве само у ванредним околностима, саопштено је данас.

"ЕУЛЕКС судије и тужиоци ће и даље бити део косовских институција и радиће у складу са косовским законима", наведено је у саопштењу мисије ЕУ на Косову.

Ово српским медијима није привукло ни мало пажње иако је морало јер представља први јавни пример признања да ЕУЛЕКС постоји како би формирао паралелне и лажне институције квази-државе којим би управљали шиптарски терористи и починиоци најгорих злочина над Србима. То би посебно требало да изазове пажњу јер ЕУЛЕКС годинама уназад тврди како је та мисија "статусно неутрална" што овим недвосмислено демантују.

У наставку саопштења наводи се да ће та мисија и на друге начине помагати да заживе квази-државне, шиптарске институције.

Мисија ће спроводити свој мандат кроз надгледање, подучавање и саветовање, задржавајући одређене извршне надлежности, како би спровела континуирани и одрживи напредак локалних власти, укључујући правосудне органе и полицију.

У саопштењу се такође истиче да ће мисија ЕУЛЕКС обезбедити праћење, подучавање и саветовање управи, као и руководству "релевантних институција владавине права", у циљу јачања ланца кривичног правосуђа, са нагласком на борбу против политичког уплитања и надгледању осетљивих предмета.


У блиској сарадњи са Специјалним представником ЕУ на Косову и Метохији, Мисија ће пружити подршку дијалогу између Београда и Приштине, како би помогла у спровођењу преосталих споразума произашлих из дијалога у области владавине права, како се наводи а заправо у повлачењу српске државности са Косова и Метохије што је обезбедила српска власт кроз деловање неколико последњих режима на власти у Србији али посебно потписивањем Бриселског споразума.





Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине