Вести:

петак, 13. мај 2016.

КП идентификовала нацисту који је напао жену са дететом у Кијеву

петак, 13. мај 2016. | КМ новине 1

Млади нациста, који се на друштвеним мрежама представља и као немачки генерал Ромел рекао је новинарима да не жели да види у Кијеву никога са георгијевском лентом, симболом руске агресије и да ће га зато кидати и палити.

Млади нациста, који се на друштвеним мрежама представља и као немачки генерал Ромел рекао је новинарима да не жели да види у Кијеву никога са георгијевском лентом, симболом руске агресије и да ће га зато кидати и палити.
У Кијеву су на Дан победе над фашизмом уочи акције Бесмртни пук нападнуте десетегодишња девојчица и њена мајка, само зато што су на реверу носиле георгијевску ленту. Очевици су посведочили да су им непознати млади људи пришли и грубо покидали овај симбол слободарства, и обећали да ће се са њима обрачунати, ако случајно поново закаче то знамење, преноси Комсомолскаja правда.

Све се догодило на очиглед полиције која ништа није предузимала. Девојчицу и њену мајку пустили су тек пошто су се за њих две заузели случајни пролазници.

Млади нациста који је напао жену са дететом задовољно се смешећи пред камерама георгијевску ленту је потом и запалио. И вероватно са осећањем испуњеног дуга према свом деди нацисти, удаљио се, показавши свим окупљеним грађанима како испод џемпера на мајици има фашистичке симболе. Симболи победе над фашизмом у Украјини су забрањени у оквиру декомунизације, али не и свастика, подсећа КП.

Млади нациста се украјинским новинарима представио као „патриота Независне“, чији је деда ратовао против Руса у саставу СС дивизије Галичина. А он сада војује у Донбасу у оквиру такозване антитерористичке операције и наставља славно дело свог претка, пише московски лист.

Репортерима је рекао да не жели да види у Кијеву никога са георгијевском лентом, симболом руске агресије, и да ће га зато кидати и палити.

КП га је идентификовао као Виталија Регора (1990), члана радикалне националистичке организације Бели чекић. У Кијеву је хапшен, јер је претукао држављане Ирана и Азербејџна, а његовим сарадницима такође се суди. На друштвеној мрежи Вконтакте себе назива и генерал-фелдмаршалом Ервином Ромелом.

КП је на крају текста подсетио Регора да генерал Ромел није ни мало славно завршио.





Извор: Руска реч    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

1 коментар:

  1. Анониман13. мај 2016. 20:25

    Нацисти против комуниста. Не зна се који су бољи.

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине