Вести:

субота, 21. мај 2016.

Зоран Влашковић: У Црколезу код Истока украдено осам крава из штале

субота, 21. мај 2016. | КМ новине 0

У поноћ 21. маја, субота, Милосаву Белошевићу у селу Црколез код Истока украдено је осам крава потврдили су представници локалне самоуправе источке општине са седиштем у Осојану.

У поноћ 21. маја, субота, Милосаву Белошевићу у селу Црколез код Истока украдено је осам крава потврдили су представници локалне самоуправе источке општине са седиштем у Осојану.
Исток / Фото: Зоран Влашковић


















Пише: Зоран Влашковић



Непознате особе, провалиле су у шталу, тако што су порушиле спољни део зида, наспрам улаза у шталу, и кроз отвор су успели да изведу осам грла крупне стоке. Белошевић је крађу и провалу уочио ујутру, када је кренуо да поспреми око стоке.

Породица Милосава Белошевића има шесторо чланова, од којих је четворо деце. Овој породици је украдена стока била основни извор прихода. Нико од чланова породице нема сталан посао. Белошевићи обрађују више хектара земље. 

Фото: Икос

Мештани села кажу да су у Црколезу и још неколико српских села, као скоро у селу Бање, СО Србица, учестале крађе стоке и пољопривредне механизације, која је основни извор егзистенције преосталих Срба у источкој општини.

У Црколезу је данас 22 куће Срба, са око стотинак житеља. Ово је једино село у општини Исток из којег већи део Срба није одлазио 1999. године. У селу се налази основна школа и здравствена амбуланта.



author-pic Аутор: Зоран Влашковић

Дугогодишњи је новинар листа "Јединство" који се до 1999. године штампао у Приштини. Вишеструки је добитник награде матичног листа за најбољег новинара године. Аутор је три књиге о Косову и Метохији.

Први је обишао караулу Кошаре после окупације КиМ од стране НАТО-а, први фотографисао немачке војнике окупаторских снага на бункерима из Другог светског рата које су такође Немци саградили на северу КиМ. Данас је сарадник многих гласила у Србији али и широм света где се издају листови на српском језику.

Рођен је и живи у Косовској Митровици.


Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине