Вести:

понедељак, 23. мај 2016.

Годишњица смрти команданта Алексеја Мозговоја

понедељак, 23. мај 2016. | КМ новине 0

Прошло је годину дана од како је убијен легендарни командант бригаде „Призрак“ Алексеј Борисович Мозговој.


Да, а власти ЛНР нису пронашле ко је учинио то терористичко недјело. Зашто то нису урадили? Ради ли се можда о неспособности институција ЛНР или је нешто друго у питању?

Коме је сметао покојни Мозговој? Укрима? Да, тачно је, веома је сметао Укро хунти у окупираном Кијеву, али они нису имали шансе да дођу до њега, а и сам Мозговој би волио да је погинуо у борби са њима.

Сметао је народни вођа и један од покретача устанка у Луганску првенствено властима ЛНР и РФ. Поменуте власти нису хтјеле обнављање Новорусије, него обнову Украјине и шверцовале су и данас шверцују са Укрима све од нафте, преко угља до хуманитарне помоћи. Због свега тога су и потписани Мински споразуми, којим се не помињу ни Новорусија, ни ДНР и ЛНР, него “поједине општине Доњецке и Луганске области“ (Укр терминологија) и постепено обнављање Украјине уз разоружање народне војске и препуштање границе са Русијом бандама хунте.

Алексеј Мозговој је био против заживљавања „кнежевстава“ ДНР и ЛНР, а за обнову Новорусије. Што значи да је био против Минског споразума, који је потписао и спроводио од Путина постављени председник ЛНР Игор Плотницки. Против издајничке политике режима у Луганску и Москви бунили су се и Александар Беднов командант специјалног батаљона „Бетмен“ као и козачки командир Евгеније Ишћенко. Обојица су побијени у засједи прије Мозговоја. Против издаје је био и легендарни козачки командант Павел Дремов, који је заједно са Мозговојем упутио отврено писмо протеста властима Руске федерације. Плотницки се трудио да одвоји Дремова од Мозговоја и у томе је на кратко био успио. Што је било сасвим довољно. Прво је из засједе 23. маја 2015. убијен Мозговој, а потом неколико мјесеци касније 12. децембра 2015. и Павел Дремов.


Након мучког убиства команданта Мозговоја наговјештавао сам, да се бојим, да је по логици ствари следећи Дремов и то се обистинило. Многи су ме тада нападали, вјерујем да ће ме неки и сада нападати , јер једноставно неће да сагледају чињенице, слијепо вјерујући Путину ,као да је он Бог. Овдје се не ради о некој мојој великој памети ,него о једноставном и логичном увиђању ситуације. Србски народ је на жалост толико пута преварен и разочаран, да једину наду види у обновљеној Русији, тачније у Путину. Не примјећујући ниједан његов погрешан потез. Велика већина Срба воли Русију, што и треба и сам спадам међу њих , али једно је Русија , а друго је Путин. Нажалост та србска нада у Путина са самообмањивањем иде толико далеко, да његове очигледно погрешне потезе они објашњавају тако, као да је то нека много мудра тактика, коју ми не видимо. Значи, иде се до нивоа кретенизма, јер се дављеник за сламку хвата.

Зашто је Путинистички режим допустио да УКР хунта заузме Кијев и скоро пола Украјине? Зашто су допустили да наставе злочине широм бивше Украјине , што је кулминирало са погромом у Одеси 2. маја 2014. године ( када је престала да постоји Украјина)? Зашто допуштају нападе Укро банди на устанике Новорусије? Зашто су препустили Харков? Зашто су признали хунту ко власт Украјине? Зашто допуштају геноцид широм бивше Украјине (насиље и асимилацију)? Зашто су спутавали и дозирали отпор ополченија? Зашто су потписали Мински споразум и спроводе га? Има ту много зашто. Једини могући одговор је да Путинова власт није баш руска и да је под неким видом контроле Хазарије. Чему онда могу да се надају Срби, када Путин оставља преко 20 милиона Руса на милост и не милост Укрима и Западу ? Ми од њега као што се видјело и са подршком Путинистичке власти НАТО режимима у Србији и Црној Гори, не можемо да очекујемо ништа , али можемо да очекујемо обнову руске империје и повратак рускога цара након Путиновог одласка с власти.


Који су резултати годину дана након убиства Алексеја Мозговоја? Плотницки не сметано влада и сарађује са хунтом, док спроводи Мински споразум. Бригада „Призрак“ је обезглављена и минимизарана, те не може да утиче ни на шта. Морал устаника је осјетно опао, а заноса уопште нема. Идеја обнове Новорусије је УГАШЕНА! Просто, нема ко да се успротиви издаји. Могућности народа и устаника су све мање, а будућност све неизвјеснија. Волио бих да се варам.

Једна ствар стоји и сви ће је потврдити, да је морал устаника почетком устанка био такав да су као ополченије могли да ослободе сву Новорусију, а хунта је од њих дрхтала. Данас, када умјесто ополченија постоје некакве војске ДНР и ЛНР под вођством издајника , морал је толико опао, да су се Укри осили и не престају са нападима.

Било како било. Новорусија, Срби, Руси, сви хришћани и нормални људи су у Мозговоју имали оличење модерног витеза. Човјека из народа ,који је стао на чело устанка, када је требало имати храбрости и памети. Словенска православна душа је омогућила Алексеју Борисовичу да врло брзо постане командант најбољег одреда Луганшчине. Он је био прави народни вођа и командант ,који није био спреман на издају. Сањао је обнову Новорусије и уједињење руског народа. Његове идеје водиље су биле слобода, правда и истина. Никада се није одрекао крста Светог Андреја Првозваног и ленте Светог Ђорђа.



Због његовог непоколебљивог слободарског става је и убијен. Убили су његово тијело, али не знају изроди да су тако омогућили његовој мученичкој души Царство Небеско. Написаћу још једном, ЧОВЈЕК СНУЈЕ, А БОГ ОДЛУЧУЈЕ.


ВЈЕЧНАЈА ПАМЈАТ ХЕРОЈУ

СЛАВА НОВОРУСИЈИ 


Пише: Игор Војиновић
маја 2016. год.

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине