Вести:

петак, 20. мај 2016.

МИХАИЛО МЕДЕНИЦА: „Дјеца“ Овде се каже деца, а то није исто!

петак, 20. мај 2016. | Иван Максимовић 0

О "Дјеци" ни речи! Ни слова! Мук, ко кад се отме прдеж у аутобусу па сви погну главе и чекају да прође, надајући се да није њихов...

Ко да јави шта о твом „филмуљку“ кад сведочи о безочној лажи да Србима нема природније смрти од неприродне?!  Где си упро с некаквим сведочењима, нит претенциозним нити злонамерним, кад је Србија одавно узела себе за заштићеног сведока у процесу против себе?!  Шта си уопште хтео рећи поруком уратка: „Нико не зна шта је рат ако у њему нема сина“, ако смо се већ ћутке договорили да синови Србије и српства нису и не могу бити жртве док се не докаже супротно, а кад се већ докаже онда је јасно да су страдали од својег ножа, у туђим рукама…



А, „Дјеца“ и нису наша, реално, већ српска, а српско не мора обавезно бити и наше, јер наше је само оно што имамо, а ову децу немао, не више!

Ено им гробова, ено им крстова на њима, ено мајки палих преко крстова, ено Дрине између нас и њих, а кад је већ „нас“ и „њих“, па још несрећне реке међу нама- зашто би нечија дјеца обавезно била и наша деца кад Србија ево годинама већ рађа сирочиће..?

„Дјеца“ је, наиме, документарни филм Дениса Бојића, рађен у продукцији РТРС-а и сведочи о…ма, ничему претерано важном за нас: неке тамо породице, преко оне криве реке, остале без деце у рату, јбг!

Тако „пасе“ тема у ове колебљиве мајске дане кад Београд муче пролећне алергије и велики планови за будућност, чим прође кијавица и развеје се онај прдеж по аутобусу…

Није да су „Дјеца“ заобишла престони град, напротив!

Гостовале су хумке пре који дан у граду који се распростре ко поњава пред патњом пингвина с Мадагаскара, тугујући што неке птице никад не полете, поклониле се крстаче овдашњој публици и тихо напустиле град који је замолио да га више не узмениравају осим ако немају шта веселије да прикажу, јер, рекох: мајке, гробови, Дрина, плач, затрављена огњишта, жртве тако опскурне националности, имена, презимена, опора мирисна нота тамјана- превазиђено, бре!

Превазишли смо то, мој Бојићу!


Постоји у нас прећутни консензус да Србин може бити жртва искључиво ријалитија, сопствене заблуде да је нарочит зато што је потомак предака које не заслужује и чињенице да нас је вазда превише да би нас било премало!

Један да остане то је барем за два више него што би ваљало да нас је, разумеш, прекодрински Дон Кихоте и посвећеничка „замлато“!

Где нађе да удараш на ветрењаче у народу којег уче да се стиди воденица поточара и блата с опанака?!

Ко да јави шта о твом „филмуљку“ кад сведочи о безочној лажи да Србима нема природније смрти од неприродне?!

Где си упро с некаквим сведочењима, нит претенциозним нити злонамерним, кад је Србија одавно узела себе за заштићеног сведока у процесу против себе?!

Шта си уопште хтео рећи поруком уратка: „Нико не зна шта је рат ако у њему нема сина“, ако смо се већ ћутке договорили да синови Србије и српства нису и не могу бити жртве док се не докаже супротно, а кад се већ докаже онда је јасно да су страдали од својег ножа, у туђим рукама…




Извор: Србин инфо    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању


Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине