Вести:

петак, 6. мај 2016.

Екслузивно Зоран Влашковић Десетине страних представника на КиМ по одласку писало књиге о истини на терену!

петак, 6. мај 2016. | КМ новине 0

Баш нико од ових страних аутора није написао једну једину позитивну реч о такозваном независном Косову!

Баш нико од ових страних аутора није написао једну једину позитивну реч о такозваном независном Косову!
Многи у свету говоре о злочинима и криминалу шиптарских терориста али у Србији нема никога да то чује...

Пише: Зоран Влашковић


''На Косову се данас види да варварство Албанаца побеђује културу Срба“.

До сада апсолутно нико од представника из Кфора, УНМИК а, УН  полиције, финансијске полиције… који су боравили на Косову и Метохији ниједну похвалну реч у књигама није написао о тзв. независном Косову!  Констатација свих : албанско Косово криминална нарко мафијашка творевина и да је Косово острво безакоња!

Кад би српска дипломатија знала и радила да земљама ОУН презентује написане књиге о Косову после 1999. године оних који су били у војним и цивилним мисијама на КиМ, и да им презентује у бројкама још шта је све Србима порушено и отето oд стране Албанаца, сигурно би почео брзи процес повлачења признања независног Косова од бројних држава. Но, српска власт је анемична, статична, пасивна и без икакво видљивих потеза и упознавања света шта Албанци раде овде!



Више од 30 представника разних војних и цивилних мисија из читавог света на Косову и Метохији после 1999. године, Кфора, УНМИКа, УНполиције, финансијске полиције ОЕБСа, ЕУЛЕКСа…. написало је књиге о правом стању у јужној српској покрајини! И апсолутно нико од њих, апсолутно ниједну позитивну реч није написао о Косову које је 2008. године прогласило једнострану независност. До сада, у свету нигде се није појавила ниједна књига некога ко је био на Косову и Метохији а да је позитивно писао о “албанском“ Косову.

Они који су написали књиге о Косову, после боравка овде, били су на високим радним положајима и местима на КиМ и знали су далеко више праву ситуацију унутар Косова, које је противзаконито прогласило независност.

Острво безакоња!

Главни представник НАТО –а на КиМ, комадант Кфора, италијански генерал Фабио Мини у књизи после одласка са Косова “Рат после рата“ пише : - „Независност одговара онима који командују: самом Тачију који води послове с нафтом, Беџету Пецолију коме је потребна рупа у коју ће да склања свој новац, Рамушу Харадинају и Агиму Чекуу. А њих за независност није брига“.

Фабио Мини
Мини је упозорио да на Косову још делују злочинци, наводећи особу коју није желео да именује, а која је наручилац најмање 28 убистава страначких сарадника бишег лидера Ибрахима Ругове.

„То је особа, која као и многи други лидери Ослободилачке војске Косова, није никада објаснила шта се десило с хиљадама Рома, Срба и Албанаца оптужених за сарадњу с непријатељем, у годинама после рата“, закључио је Мини.

Генерал Фабио Мини, командант НАТО снага на Косову 2002. и 2003. године, сматра да је циљ изградње споменика ОВК ветеранима да се замагли њихова кривична одговорност и у рату и у миру. Генерал Мини сматра да улога породица и преживелих, који одају почаст својим мртвима, представља смишљен сценарио који, према његовим речима, треба да скрене пажњу јавности са терористичких и криминалних активности бивших бораца за слободу. Он је рекао оно што многи страни војници и бирократе који живе на Косову мисле, али нису могле јавно да кажу.

Универзитетски професор из Рима Александро ди Мео много пута је после 1999. године боравио на Косову али и у камповима Србије где су живели и живе расељени Срби са КиМ. Он је написао три књиге о Косову, а у књизи “Урлик са Косова“ пише:

“Нажалост, данашњи варвари на Косову, Албанци, не само што уништавају српско културно добро, манастире, куће, праве од људи таоце у малим енклавама, него заправо раде нешто много перфидније – покушавају да избришу меморију, сећање на српске корене на Косову и Метохији. Није чудно што је НАТО на Косову успоставио савез са криминалцима''.

  ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО: ⏯

Убице, криминалци и мафија на власти!

Он у књизи даље наводи – “Европа као стара мајка је под доминацијом дегенерика сина – Америке. На Косову се данас види да варварство Албанаца побеђује културу Срба “.

Марија Лине Века
Италијански новинар Марија Лине Века написала је шест књига о Косову, скоро све преведене у Србији. У књизи “Космет или ковчег“ Века пише: “Косово је рана која и даље крвави у срцу Европе. Ја јесам видела геноцид на Косову, али геноцид над Србима и неалбанцима. На Косову није на делу само физички него и културни геноцид над Србима“.

И најновија књига италијана Роберта Мањија и Луке Чикотија, људи који су радили у финансијској полицији (Гуардиа ди финанза) на Космету, “Вукови у магли – Косово земља на раскрсници“, аргументовано говори о организованом криминалу, прању новца, финансирању тероризма… о ономе о чему углавном свет ћути.


Насловна страна оригиналног издања књиге "Вукови у магли"

“Шта остаје да се каже о Косову после више од десет година од НАТО бомбардовања? Дефинитивно још много, јер је вероватно да ће млада Република Косово постати права „Тортуга Острво“ (Тортуга је острво у Карипском мору, постало је важан, црни центар пиратерије у 17. веку и место безакоња). Зато је Косово данас истинско место безакоња и опасност за суседне народе“.

“На Косову цветају корупција, безвлашће, криминал, шверц оружја и дроге и трговина људима. Незапосленост је око 45 одсто, бруто национални приход као у Северној Кореји, пише швеђанин Улоф Ларсен у књизи “Косово црна рупа Европе“.

.“Косово је, са 1,7 милиона становника, једна велика црна рупа. Од 1999. године, Запад је великодушно „упумпао“ 22 милијарди евра, па је зависност од помоћи постала део свакодневице, а стопа незапослености износи 45 одсто. НАТО премијера Хашима Хачија описује као једног од лидера организованог криминала, а његов близак сарадник Џавит Халити је оптужен за везе са мафијом“.


НАТО на погрешној страни!

Француски пуковник Жак Огар, који је ушао први на КиМ да припреми долазак Кфора, у књизи “Европа је умрла у Приштини“ обајвљена 2014. године, каже да је Косово највећа европска грешка и да НАТО отворено подржава терористе Албанце, злочинце. Стали смо на погрешну страну кад смо дошли на Косово 1999. године “, пише Огар.

Чешки потпуковник Марек Обретел који је био у КФОР – овим трупама на Косову 1999. и 2000. године, и који је вратио сва одликовања НАТО – у, каже: ''НАТО је извршио геноцид на Србима на Косову и Метохији и да је то зликовачка алијанса''.

Британски посланик сер Патрик Кормак у књизи “О Косову“ каже: “Ништа не може адекватно објаснити или оправдати то шта се десило са уништеним српским, хришћанским гробљима и црквама на Косову.“

Италијански полицијац који је био на КиМ и који је радио на откривању бројних случајева убистава Антонио Еванђелиста у књизи “Ћеле кула Косово 2000 – 2004“ каже: “Албанци на Косову раде по принципима мафије и законима ћутања“, док италијански новинар Рикардо Јакона у документарном
филму, “Бесконачни рат“ разоткрива како функционишу албански мафијашки кланови, криминал, корупција , нарко тржиште….“

Рикардо Јакона
Од Удружења новинара Србије Рикардо Јакона је за овај филм добио годишњу новинарску награду за храброст “Милан Пантић“.

И апсолутно нико од свих досадашњих међународних представника који су написали књиге o Косову једну, једину позитивну реч нико није написао о Албанцима и једнострано проглашеној такозваној држави Косово. А Србија углавном ћути о овим чињеницама и у Бриселу и у Њујорку !

Андреа Капусела, италијански званичник, који је доскора био шеф економског одељења Међународне цивилне канцеларије на Косову, не верује у постојање парламентарне демократије на Косову, оцењујући приштински режим као ауторитаран, а тамошњу елиту као „предаторску и углавном неодговорну”. Он каже да је Косово крхка држава, која и даље прети стабилности Балкана и европској безбедности. И он прозива Еулекс да је упао у замку корупције и да је бојажљив када треба ударити на шиптарске водеће људе.

Италијан посебно истиче улогу Уставног суда Косова, као политичког инструмента који је од оснивања у рукама косовске политичко-економско-криминалне елите. Она га контролише и ангажује за решавање политичких проблема, посебно кад је реч о најосетљивијим питањима.

Капусела признаје да је Косово постало независно „кршећи правила”. Криминал на Косову је уско повезан с политичким елитама и остаје велики проблем у Европи, подсећа Капусела.


author-pic Аутор: Зоран Влашковић

Дугогодишњи је новинар листа "Јединство" који се до 1999. године штампао у Приштини. Вишеструки је добитник награде матичног листа за најбољег новинара године. Аутор је три књиге о Косову и Метохији.

Први је обишао караулу Кошаре после окупације КиМ од стране НАТО-а, први фотографисао немачке војнике окупаторских снага на бункерима из Другог светског рата које су такође Немци саградили на северу КиМ. Данас је сарадник многих гласила у Србији али и широм света где се издају листови на српском језику.

Рођен је и живи у Косовској Митровици.



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2015 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине