Вести:

уторак, 10. мај 2016.

Шиптари напали екипу ТВ МОСТ која извештава про-шиптарски (ВИДЕО)

уторак, 10. мај 2016. | КМ новине 0

Млађи Албанац напао је данас екипу Телевизије Мост из Звечана, која иначе извештава про-шиптарски, док је у Обилићу обављала редовне задатке.

Шиптари напали екипу ТВ МОСТ која извештава про-шиптарски
Фото: Илустрација / КМ Новине


Нападач их је псовао, називао погрдним именима, а сниматеља ударио држалицом од лопате.

Око 11 часова, новинар, сниматељ и возач екипе нападнути су у центру Обилића док су снимали кадрове за прилог који су радили, јавила је ТВ Мост из Звечана.

"Млађи Албанац пришао је нашој екипи, псовао, викао и вређао нас, говорио је шта ћете ви овде, ваше место је у Београду, марш у Србију", испричала је новинарка и додала да је вероватно нападач реаговао на београдске регистарске таблице њиховог аутомобила.

Он је потом лопатом, коју је узео из оближње продавнице, замахнуо према сниматељу и ударио га у руку.

Све то је посматрала велика група Албанаца која није реаговала. Екипа је позвала полицију, дошли су после десетак минута иако се полицијска станица у Обилићу налази у непосредној близини места где се све то дешавало.

У међувремену нападач је побегао а екипа Телевизије Мост одведена је у полицијску станици да где су дали изјаве.

Новинари ове екипе, иначе са су централног Косова, радници су са дугогодишњим стажом још из времена ТВ Приштине која је измештена из тог града 1999. године. Током свог рада по окупацији Косова и Метохије, извештавали су са најопаснијих места и у време када је живот заиста био угрожен. Врло често су се сретали са ситуацијом да им уредници, "по директиви из Београда" не прикажу снимке са места неког догађаја који приказују тежак живот и страдање Срба. Током тог времена уредништво ове телевизије је било активни члан ОСЦЕ-ових група које су креирале медијску слику на КиМ а главни уредник је, по сведочењу присутних на једном од састанака, изјавио да он "не може да буде објективан због (страха од) Срба на северу Косова"! Та понуда је заживела након потписивања Бриселског споразума, и будући да је ова телевизија под контролом и на буџету Владе Србије, односно њене Канцеларије за Косово и Метохију, њихови извештаји се углавном крећу у смеру "нормализације" односа са Шиптарима, што директно, недвосмислено и конкретно значи - заокруживање шиптарске државности на Косову и Метохији и промоцији "њених" институција".

Наравно, нити финансијери нити уредништво се не срећу са оваквим Шиптарима и поштеђених су сличних непријатности. Један новинар са ове телевизије одговорио је да су "на почетку дозволили да подлегну притисцима јер су долазили из Владе и нико од њих није очекивао да ће тако брзо и на крају све изгледати ово како јесте сада а већ се почело и са њиховим пребацивањем на буџет шиптарских сепаратиста" те су и они у ситуацији да су сами сместили услове животе који су неподношљиви и због којих ће морати да се иселе или псотану "косовари", непризнати грађани непризнате творевине.


Ово је тек један од примера где је покушај киднаповања две српске девојчице предстаљен тек као "напад" на њих.

  ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО: ⏯


Агенције / КМ Новине


Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине