Вести:

понедељак, 23. мај 2016.

Колективно крштење приједорских основаца (ВИДЕО)

понедељак, 23. мај 2016. | КМ новине 1У Приједору је данас уприличено колективно крштење. Свету тајну крштења примило је десет ученика деветих разреда Основне школе „Десанка Максимовић“.

У Приједору је данас уприличено колективно крштење. Свету тајну крштења примило је десет ученика деветих разреда Основне школе „Десанка Максимовић“.
Колективно крштење / Фото: РТРС

Дојучерашњи другови из клупе од данас су једни другима крштени кумови. Ово је већ постала традиција на крају основног образовања у приједорској школи.

Данашњи догађај за десет ђака школе „Десанка Максимовић“ остаће у сећању до краја живота. Завршетак изучавања православне веронауке као предмета, обележили су колективним крштењем.

Ивана Кесић, ученица ОШ „Десанка Максимовић“ каже да за њу овај догађај представља јако леп догађај који ће јој сигурно остати у сећању као лепа успомена из основне школе.

И њен друг Зоран Торбица истиче да је ово крштење велики дан за њега јер ће стећи крсне кумове.

Онима који су данас крштени кумовали су другари, који су заједно школске бриге делили протеклих девет година. Једни са другима сада су повезани на посебан начин.

"Они су добровољно на крају школовања, послије осам година проучавања православне веронауке, изразили жељу да буду крштени. Једно овакво саборно крштење у храму је почетак њиховог духовног живота и нешто чега ће се сећати читавог живота", рекао је вероучитељ Илија Башић.

  ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО: ⏯
Извор: РТРС    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању


Share/Bookmark

1 коментар:

  1. Свима, који су крштени у овој школи, ја им желим: Благодат Божија да буде над њима, да им Господ да, чува и одржава добро здравље и чврсту веру, да се могу одупрети у искушењима, која наилазе.

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.