Вести:

недеља, 22. мај 2016.

Узурпирана Епархија рашко-призренска помаже тзв., ''републици Косово'' у отимању српских цркaва (ВИДЕО)

недеља, 22. мај 2016. | КМ новине 0

Узурпирана Епархија рашко - призренска на чијем су челу Теодосије (Шибалић) и Сава Јањић, незаустављиво помаже отимање српских светиња под плаштом обнављања и изградње цркава.

Ово се не ради тек механички, протоколарно, већ са великом помпом и уз силне хвалоспеве, благослове, молитве за издајнике и захвалност Господу Богу што им је "послао човека".   Последњи такав догађај збио се данас у селу Бањска код Вучитрна. Такозвани "министар за повратак" у такозваној "влади" шиптарских сепаратиста са Косова и Метохије, који су крвљу и огњем протеривали Србе и за њима све српско затирали, обећава да ће они наставити да "обнављају и изграђују", како каже "наше" светиње. С обзиром на чињеницу да је он послушник са платне листе шиптарских сепаратиста, те тако и издајник српске државе и народа, ово се најпре трба схватити као поступак обнављања српских храмова који на отетој српској земљи постају и сами отети од стране шиптарских сепаратиста након таласа злочина од стране њихових терориста и екстремиста.   Присетимо се последње Вучићеве посете Косову и Метохији, која је сва протекла у срамном и понижавајућем тону по српски народ, и његовог питања "има ли у Бањској макар камен који је Иса Мустафа уложио у обнову" (овде).   - “Ако би ми Мустафа показао овде у Бањској, када већ причате о државној имовини, један камен који је он уложио, да ми покажете тај камен, јер ја бих могао да вам покажем камење које сам чак и ја уложио, онда бих и могао да размислим о његовом ставу - рекао је Вучић.   После овога врло лако ћемо схватити свеукупну намеру ових људи. Посебно када знамо да је присни сарадник (послушник) Јевтића и његових послодаваца а шиптарских сепаратиста и Горан Ракић из странке СНС, односно шиптарски градоначелник "Северне Митровице" (овде) при сепаратистичким структурама међу којима је највише оних из чијих пора на кожи руку још увек није испрана српска крв, лако ћемо доћи до закључка да се српске светиње предају тим истим окрвављеним шиптарима.
Свештеник, опијен присуством шиптарског тзв., "министра", дарује га икоом Св. Георгија Победоносоца и фотографијом патријарха павла! Препоручујемо КЛИК ЗА УВЕЋАЊЕ.



















Пише: Иван Максимовић



Ово се не ради тек механички, протоколарно, већ са великом помпом и уз силне хвалоспеве, благослове, молитве за издајнике и захвалност Господу Богу што им је "послао човека".

Последњи такав догађај збио се данас у селу Бањска код Вучитрна. Такозвани "министар за повратак" у такозваној "влади" шиптарских сепаратиста са Косова и Метохије, који су крвљу и огњем протеривали Србе и за њима све српско затирали, обећава да ће они наставити да "обнављају и изграђују", како каже "наше" светиње. С обзиром на чињеницу да је он послушник са платне листе шиптарских сепаратиста, те тако и издајник српске државе и народа, ово се најпре трба схватити као поступак обнављања српских храмова који на отетој српској земљи постају и сами отети од стране шиптарских сепаратиста након таласа злочина од стране њихових терориста и екстремиста.

Присетимо се последње Вучићеве посете Косову и Метохији, која је сва протекла у срамном и понижавајућем тону по српски народ, и његовог питања "има ли у Бањској макар камен који је Иса Мустафа уложио у обнову" (овде).

- “Ако би ми Мустафа показао овде у Бањској, када већ причате о државној имовини, један камен који је он уложио, да ми покажете тај камен, јер ја бих могао да вам покажем камење које сам чак и ја уложио, онда бих и могао да размислим о његовом ставу - рекао је Вучић.

После овога врло лако ћемо схватити свеукупну намеру ових људи. Посебно када знамо да је присни сарадник (послушник) Јевтића и његових послодаваца а шиптарских сепаратиста и Горан Ракић из странке СНС, односно шиптарски градоначелник "Северне Митровице" (овде) при сепаратистичким структурама међу којима је највише оних из чијих пора на кожи руку још увек није испрана српска крв, лако ћемо доћи до закључка да се српске светиње предају тим истим окрвављеним шиптарима.

"Радна група" у Дечанима о Божићу.
Ово је неопходно не би ли пред светом створили слику о некаквој тобожњој "држави" која има традицију, веру, културу. Има је, али у клању, сатирању и прогону српског народа и његових светиња и споменика али не та, потребна је нека која ће стати пред лице оног дела света који је такође има. А пошто на Косову и Метохији поред раних античких, осим српских трагова други докази постојања људске културе и цивилизације не постоје, то је неопходно преотети српске.

Ван разума понајвише је што за то они чак добијају захвалност свештеника који су у безаконој, узурпираној Епархији рашко-призренској остали, прихватајући сву ову политику издаје Бога, народа и српске државе.

Нису изостали благослови "за нашег министра" како рече локални свештеник али ни за градоначелника шиптарских структура над Косовском Митровицом, говорећи о њима као да су Божији изасланици а не људи чијим ће деловањем бити затрт један део српске државе, светиња и народа. Локални свештеник, готово у стању транса и опијености, даривао је такозваног "министра" шиптарских сепаратиста иконом Светог Георгија Победоносца, светитеља који би назван Победоносцем јер је однео победу над идолима пред царем који је захтевао да им се јавно поклони када је сазнао да је овај хришћанин. Данас, од хришћанина и Бог и Георгије Победоносац бивају издани пред идолима којима се њихов намесник клања.

Издани да али побеђени не могу бити, а због тога ће, ако се не покају, жалити у вечности. Ето тако може човек изгубити и образ и част и достојанство и душу, клањати се онима који су огњем и мачем на неко од места, са којих ће им погубити и душе и децу, дошли.

Послушајте ове срамне беседе и нечасно обраћање свештеника и слугу шиптарских сепаратиста.

Јевтић: Наставићемо да помажемо обнову цркава на Косову

Uploaded by Ministarstvo za zajednice i povratak Info kanal on 2016-05-22.
Сва ова прича није нова али погрешним представљањем у медијима она може постати прихватљива, што се не сме десити. Због тога напомињемо као доказ, оно што издајничка страна наводи као предност а што је у поменутом обраћању и Вучић тражио да му се покаже, да су они из буџета такозване "републике Косово", из такозваног "министарства за заједнице и повратак" финансирали са 19.000 евра радове на обнови ове цркве. За њу треба рећи да је током 1999. и 2004. године укупно три пута била минирана и рушена од стране оних и њихових подређених, који се у власти шиптарских сепаратиста и налазе а данас обнављана зарад њихове "државничке" користи. Јер, више им може послужити као постојећи него документовано порушени храм када буду, како Сава Јањић рече, бар за две године ушли у УНЕСКО (овде).

Представник овог "министарства" при такозваној "влади" шиптарских сепаратиста, Далибор Јевтић, недвосмислено истиче да ће ова отимачина, односно "обнова" како је он назива, бити настављена свуда где је то могуће а уз пуну сарадњу СПЦ.

Та сарадња има традицију дугу, барем у званичном административном делу, од 2005. године када Синод присилно намеће за, до тада непостојећег, новоизмишљеног викарног епископа Теодосија (Шибалића).

Упркос противљењу владике Артемија,  сада епископа ЕРП у егзилу, да му помоћник не треба, Теодосије је на крају ипак устоличен и од тада почиње активна административна и политичка сарадња мимо знања и противно благословима и заповедима канонског епископа. Теодосије и Сава Јањић, уз подршку пре свега митрополита Амфилохија, успостављају тесну сарадњу са шиптарским структурама на локалном нивоу и тако постају први међу Србима који званично признају шиптарску сепаратистичку власт за легитимну! Тако да у Дечане по први пут долази такозвани "председник Косова" Сејдиу и то већ 2006. године како би "честитао Васкрс".

Клик ОВДЕ за увећање.
Владика Артемије је истовремено одбио Агима Чекуа који се на понудио да исто одигра у Грачаници рекавши тада за Новости: "ја му нисам препоручио ни сугерисао  већ сам му забранио! Ту ствари не треба умекшавати". Тиме је дао и пример који је требало следити а када је телефоном позвао Теодосија да му исто саопшти он је рекао да му не могу одговорити јер нису добили писмени захтев (овде) а такве се посете најављују писмено и да би одбили да је тако. Међутим, Сејдиу је примљен у Дечане не само уз највеће почасти већ и проводи време на Литургији. После Сејдиуа препрека више није било и сви рпски лошежелатељи бивају срдачно примљени у Дечане укључујући на крају и Агима Чекуа.


Срдачно: Сава Јањић, трвећи се о Чекуа, сече са њим врпу и отвара мостић величине као за кучиће. Но, није битна величина моста већ чињеница да је њиме премошћено из српске у неку другу квази-државу.



Иначе, са Теодосијем почињу и први међуверски дијалози на постору СПЦ, оносно на КиМ и све то уз благослов митрополита Амфилохија на којима последњих година говоре и шиптарски сепаратисти као "званичници државе Косово" и уз одобрење и екумениста из СПЦ.

Све ово је било са циљем постављања свега на своје место како се не би стварала лажна слика да се ствари крећу напред, додао је тада владика Артемије наглашавајући да док се Срби не врате и светиње не буду обновљене такви сусрети нису могући. Наравно, владика Артемије је увек инсистирао на томе да светиње обнављају Срби а не "рука која их је рушила" како би касније могли да кажу "ево, ми смо их обнављали, наше су" како је и сам стално говорио.

Листа "Српска" спроводи идеје.
Данас смо имали управо такву ситуацију. Светиње обнављају они који су их рушили а преко нелегитмних и лажних представника српског народа у друштву лажних пастира српске цркве. Да подсетимо да ни Јевтић а тек Горан Ракић, нису имали ни скупа довољну излазност укупног броја гласача на лажне шиптарске због чега је власт из Београда наредила рушење и ломљење гласачких кутија како би у поновљеном кругу још већим притисцима натерали народ да макар изађе на гласање. У првом кругу кандидат испред Вучића и шиптарских сепаратиста био је Крстимир Пантић који психички издају није могао да издржи па га на том месту мења Горан Ракић који, како видимо, све може да издржи.

Што се лажних пастира тиче, ту су и они. Исти они људи који су батинама и силом избацивали монахе из манастира на северу КиМ када се владика Артемије вратио (за оне збуњене, против владике Артемија тада није постојала никаква мера забране на додељеној му РП епархији). По сведочењу једне монахиње, док је свештеник из Косовске Митровице, Милија Арсић, извлачио монахиње за косу их вукући по поду, једна је рекла да ће све ово отићи у новине на шта се Теодосије, који је све то на вратима са смешком посматрао, само још више насмејао.

Ето, данас медији преносе како издајници народа и вере, обнављају српске светиње а лажни пастири се захваљују овом такозваном министру шиптарских сепаратиста и шиптарском градоначелнику Горану Ракићу. Ту је са њима и начелник Црвеног Крста Косова и Метохије, Драгиша Мурганић, човек који је у стању да посегне за тужбом када му се име помене у контексту који се њему не свиђа "због наношења душевног бола" али му не смета да раме уз раме стоји са послушницима шиптарских сепаратиста и тако и сам учествује у издаји.

Оно што је симптоматично, приликом готово свих дешавања и представа, да Бог опрости, око српских светиња на КиМ, "званичници" не пропуштају да искористе прилику и да кажу како се ту нешто "дешава по први пут у историји" а што нам је више него позната фраза Александра Вучића. Ово истицање нечега, неопходно је како би сами себе убедили да чине добру ствар истовремено док спроводе издају. А "верници" се најчешће, како Срби са КиМ и знају, доводе организовано, обезбеђеним аутобусима у манастире по први пут и по први пут уопште присуствују Литургијама... Јер они којима је до Бога и вере стало, не намеравају нити могу да присуствују овим накарадним окупљањима.

Једно је издати у тренутку, отворити непријатељу капију да уђе у брањени град или му потказати кога од снаге и моћи али то чинити у континуитету годинама, организовано и кроз лажне "институције" са онима који су ти клали најближе и протерали и тебе самог из куће, то новац и валст не покривају а људска психа не може да издржи па је и само лудило неминовно, а њега све више има.




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине