Вести:

петак, 27. мај 2016.

Ђурић као Алиса у земљи чуда

петак, 27. мај 2016. | КМ новине 0

Зашто шиптарски сепаратисти, којима је све дато а да нису морали ништа да учине, сада неће ни оно што су потписали, пита се директор Канцеларије за КиМ, Марко Ђурић.

После још једног сусрета у Бриселу, одакле нам нису стигле добре вести од када су преговори почели, и поред тога што су оштро издекламовали шта ће тражити, такозвани "експертски тим" који пада у транс кад се камере усмере ка њима а право да се звучно огласи има једино Марко Ђурић, по завршетку првог дана сусрета остао је помало "затечен" традицијом шиптарских сепаратиста о неиспуњавању договора. Једини су поздано деловали шиптарски сепаратисти, са такође приближном дозом "експертности", који траже све да би дали име једној организацији која ионако неће имати никаква овлашћења. А и када би имала овлашћења она мора да ради по такозваним "законима" криминалне творевине сепаратиста са КиМ.   Потписивањем бриселског споразума Србија се обавезала на огромну дозу губитка државности. Од подизања класичне границе, о трошку српских пореских обвезника, наводно и делом финансирана од ЕУ, па до повлачења српских институција са Косова и Метохије чиме је задат најтежи ударац српској држави у последњих неколико стотина година. Као понуда за политички реваншизам на столу се нашла такозвана Заједница српских општина. Та заједница представља општине у којима већину чине Срби а у потпуности су под надлежношћу шиптарских, такозваних "институција" лажне државе Косово. Тако се долази до простог закључка да и када би се основала она не би могла да донесе Србима ништа добро јер је просто део антисрпског система и то најекстремнијег.   Све ово није сметало марку Ђурићу, како медији преносе, да се запита "ашто Заједница српских општина још није формирана и како ће визна либерализација за тзв. "Косово" утицати на грађане Косова који поседују српске биометријске пасоше". Додатна испразност у овој причи је и то што је својом накарадном политиком управо Влада Србије омогућила да такозвано "Косово" добије визну либерализацију а истовремено пасошима које, једино за грађане КиМ издаје Координациони центар, нешто попут одсека за азиланте, сама је искључила све Србе са КиМ из безвизног режима у коме се Србија налази већ неколико година.   Шиптарски сепаратисти нису имали готово никакве недоумице. На свом пријатељском терену, под окриљем ЕУ на састанку у бриселу, шиптарски преговарач Едита тахири је јасно и недвосмислено рекла да ће се Заједница оформити онда када Србије повуче све своје блокаде ка њима, пре свега за позивни телефонски број, а затим и остатак својих и једних легалних институција са Косова и Метохије.   Тек тада ће шиптарски сепаратисти, српским колабораторима, омогућити да се уједине у некакав савез, заједницу... а строго по њиховим правилима и "законима". ово прилично помаже и да се претпостави даљи ток развоја ситуације и пут којим се преговори у бриселу крећу.
Марко Ђурић: Јоој, како то, јооој зашто то... није метла већ тиква без дршке.


После још једног сусрета у Бриселу, одакле нам нису стигле добре вести од када су преговори почели, и поред тога што су оштро издекламовали шта ће тражити, преговарачки такозвани "експертски тим" који пада у транс кад се камере усмере ка њима а право да се звучно огласи има једино Марко Ђурић, по завршетку првог дана сусрета остао је помало "затечен" традицијом шиптарских сепаратиста о неиспуњавању договора.

Једини су поздано деловали шиптарски сепаратисти, са такође приближном дозом "експертности", који траже све да би дали име једној организацији која ионако неће имати никаква овлашћења. А и када би имала овлашћења она мора да ради по такозваним "законима" криминалне творевине сепаратиста са КиМ.

Потписивањем Бриселског споразума Србија се обавезала на огромну дозу губитка државности. Од подизања класичне границе, о трошку српских пореских обвезника, наводно и делом финансирана од ЕУ, а на територији Србије па до повлачења српских институција са Косова и Метохије чиме је задат најтежи ударац српској држави у последњих неколико стотина година. Као понуда за политички реваншизам на столу се нашла такозвана Заједница српских општина. Та заједница представља општине у којима већину чине Срби а у потпуности су под надлежношћу шиптарских, такозваних "институција" лажне државе Косово. Тако се долази до простог закључка да и када би се основала она не би могла да донесе Србима ништа добро јер је просто део антисрпског система и то најекстремнијег.

Све ово није сметало Марку Ђурићу, како медији преносе, да се запита "зашто Заједница српских општина још није формирана и како ће визна либерализација за тзв. "Косово" утицати на грађане Косова који поседују српске биометријске пасоше". Додатна испразност у овој причи је и то што је својом накарадном политиком управо Влада Србије омогућила да такозвано "Косово" добије визну либерализацију а истовремено пасошима које, једино за грађане КиМ издаје Координациони центар, нешто попут одсека за азиланте, сама је искључила све Србе са КиМ из безвизног режима у коме се Србија налази већ неколико година.

Шиптарски сепаратисти нису имали готово никакве недоумице. На пријатељском терену, под окриљем ЕУ на састанку у Бриселу, шиптарски преговарач Едита Тахири је јасно и недвосмислено рекла да ће се Заједница оформити онда када Србије повуче све своје блокаде ка њима, пре свега за позивни телефонски број, а затим и остатак својих и једних легалних институција са Косова и Метохије.

Тек тада ће шиптарски сепаратисти, српским колабораторима, омогућити да се уједине у некакав савез, заједницу... а строго по њиховим правилима и "законима". Ово прилично помаже и да се претпостави даљи ток развоја ситуације и пут којим се преговори у Бриселу крећу.



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине