Вести:

петак, 20. мај 2016.

Васићима из Страже код Гњилана узурпирано преко 20 хектара (ВИДЕО)

петак, 20. мај 2016. | Unknown 0

Стојанка Васић и шест њених кћери из села Страже код Гњилана које су привремено расељене по централној Србији нису ни у сну могле наслутити шта ће их задесити по повратку кући.

Стојанка Васић и шест њених кћери из села Страже код Гњилана које су привремено расељене по централној Србији нису ни у сну могле наслутити шта ће их задесити по повратку кући.
Породична кућа Васића





Наиме, када су у катастарској управи у Новом Брду извршиле увид у своје имање наишле су на невероватну ствар. Сазнале су да је покојни супруг и отац Владимир, који је преминуо још 2003. године – наводно 2013., односно десет година након смрти, склопио купопродајни уговор са тројицом Албанаца из Гњилана.

Тако стоји у Уговору који је оверен у Основном суду у Новом Брду. "У ову аферу умешани су многи", каже супруга покојног Владимира и једна од наследница, Стојанка Васић. 
 
“Отишла сам у Ново Брдо да проверим у катастар на име мог човека нема ништа. Проверили смо у Лабљане, потписано је отиском прста неког болесног човека. Умешано је више људи. Уговор је оверен 2013., а супруг је умро 2003. године. 2009. сам нападнута, 2013. отета имовина.“
 
Иако је покренут судски поступак још 2013. године случај тапка у месту.
 
“Само једно рочиште смо имали, 20.августа 2015. Појавио се један Албанац на суду и рекао да није крив. Ја тражим кривца. Имовину нисам продала, кунем се у своје шесторо деце, а све ми је отето.”, каже Стојанка.
 
Суд је направио бројне омашке каже правни саветник Василије Арсић.
 
У овом случају ради се очигледно о кривичном делу И то не само над Стојанкином имовином, него и над њом лично. Види се и да систем не функционише довољно добро да би се заштитила имовина свих нас који живимо на Косову. У овом случају морало би да реагује тужилаштво покретањем поступка о поништењу таквог уговора о купопродаји како би Стојанка располагала том имовином”, поручује адвокат Арсић.
Стојанка је 2009. године у својој кући била нападнута од стране три за сада још увек непозната нападача и том приликом задобила је тешке телесне повреде. Након тога била је приморана да напусти кућу.
 
“Није било струје, нога ми је била у гипсу. Мени су везали и руке и ноге. Цела ми је кућа преокренута наопачке. Псовали су и на српском и на албанском и тражили новац”, прича своју муку Стојанка.


  ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО: ⏯
 
Она је ових дана покушала да случај пријави локалној полицији  у Новом Брду али они су је одбили уз образложење да је случај на суду и да ту нема простора за њихов рад. Међутим, регионални шеф оперативе Косовске Полиције за регион Гњилана Исмет Хашани каже сасвим супротно.
 
“Најбоље је да имају поверење у Косовску Полицију. Нека дођу код нас ако имају било какав доказ који је повезан са овим случајем, сигурно ће бити процесуиран на суду”.

 
Како незванично сазнајемо, у ову криминалну групу поред Албанаца умешани су и Срби, и сви су они у бекству. Оно што забрињава Васиће је то што је у међувремену њихова имовина већ променила неколико власника а надлежни органи и даље тапкају у месту иако је правно гледано и обичним лаицима случај потпуно јасан, да се ради о фалсификованом уговору и илегалној купопродаји.





Извор: ТВ Пулс    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине