Вести:

петак, 29. април 2016.

Јеросхимонах Рафаил (Берестов): „Вучји сабор“ нећемо прихватити!

петак, 29. април 2016. | КМ новине 0

Подсећамо на обраћање јеросхимонаха Рафаила (Берестова), упућено окупљенима на Међународној богословској конференцији под називом „Међурелигијски синкретизам“ одржаној јануара месеца ове године у Кишињеву.

Подсећамо на обраћање јеросхимонаха Рафаила (Берестова), упућено окупљенима на Међународној богословској конференцији под називом „Међурелигијски синкретизам“ одржаној јануара месеца ове године у Кишињеву.





Напомињемо да постоје недоумице око неких делова његовог излагања ( нпр. у делу како је Пет Помесних Цркава признало примат папе на предсаборном саветовању, или када говори да је дато на разматрање „Свеправославног сабора“ питање о жењеном епископату и другобрачном свештенству). Увидом у јавно доступна документа која су у вези са наступајућим Сабором, таквих података нема, што не значи да то не могу бити наредни кораци екумениста. Но, како овај исповедник и атонски подвижник, из љубави према Цркви Христовој, позива на опрез народ Православни и разобличава екуменисте, сматрамо да је на корист свима нама да објавимо излагање баћушке Рафаила.


Христос по среди нас! Јесте и биће!

Поздрављам  часне оце,  драгу браћу и сестре, децу Свете, саборне цркве, православне! Спасите се у Господу! Срдачно поздрављам вас, верне Господу нашем Исусу Христу који сте се  окупили  на конференцији у Кишињеву.

На жалост, не можемо бити са вама, али смо свим својим срцем уз вас, из љубави према Христу, смо написали наше исповедање против „Вучјег сабора“, екумениста, глобалиста, јеретика , и против новог начина озваничења сатанске владавине.

Да би осветлали образ Православља – Истину Христову у целој Васељени! Христ  је основао Цркву и врата ада неће је надвладати. Амин.

  ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО: ⏯



Моје мишљење о Сабору

Води се духовни рат против Свете православне, саборне цркве  и против православне Русије и православних земаља. Људи могу кренути на два различита пута :  путем ка спасењу, на којем имамо  нашег Господа Исуса Христа, јер  Господ каже: Ја сам Пут, Истина и Живот. И нови светски,  Антихристов пут, пут ропства под Сатаном , пут слободе греха, попут  Содоме и Гоморе, пут где се губи обличје Божије , где људи постају  безвољни, млаки у свему што раде ,и као такве лако их је контролисати, постају попут робота.

 Постоје само два пута- пут живота и пут смрти

За утицајне масоне, овосветске богаташе, представнике влада, Свето Православље је „непријатељ број 1“ . У рату против Цркве  масони и њима наклоњени  високи представници Цркве користе јако оружје-  екуменски покрет, који би желели озаконити  на такозваном  „Светом, великом свеправославном сабору.“ Сабори се сазивају како би се решила спорна питања везана за Цркву. Сабирају се Архијереји, монаси, свештеници, ђакони и мирјани у храму. Пред поклоничким Часним Крстом, пред Јеванђељем, приступају  сабирној молитви па се тек  онда усуде решавати спорна питања.

Иступали би сви чланови Цркве, као и епископи, монаси и свештеници, и мирјани. На Саборима су учествовали и многи свети људи. Тако се долазило до Православног решења говорећи  „“Благоизволи се Светом Духу и нама““, и одбацивали су  јеретичке ставове а јеретици који су насупрот  Свете Православне Цркве су анатемисани.

Света Црква не треба такозвани „Осми сабор“, сувишан је јер све што треба да знамо речено је на потоњих седам. Нама Православнима не треба  свесветски сабор,  већ масонима - непријатељима Православља. Они су ти који припремају тај „велики“, „свесветски“ – осми сабор како би унаказили православље.

И пре свега желе да се окористе  екуменизмом  који је јерес над  јересима! Екуменизам је настао од шкотских масона са циљем да  искриви истину Православне Цркве, тако да је екуменизам  црквена јерес. На сабору (совјешчаније) Епископа Помесних Православних Цркава одржаном. јула 1948. године.  одбачено је  учешће у светском екуменском покрету,  и осуђено је јер је јерес.

Ово је део текста који је преузет и кога у целини можете прочитати на страни "Павославље живот вечни"



Извор: ПЖВ    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине