Вести:

среда, 13. април 2016.

Делегације ФИФА и УЕФЕ посетиле шиптарске сепаратисте на КиМ (ФОТО)

среда, 13. април 2016. | КМ новине 0

Званичне делегације, некада реномираних спортских међународних институција ФИФА и УЕФА, посетиле су шиптарске сепаратисте на Косову и Метохији и најавиле да ће пружити подршку за пријем њиховог "савеза" те ће тако у свом саставу по први пут имати и доказане активисте у терориситичким акцијама.

Делегације ФИФА и ЕФЕ посетиле шиптарске сепатисте (ФОТО)




Делегације ФИФА и УЕФА коју предводи Сенеш Ерзик, председник удружења ФИФА, Питер Гилерон председник ФС Швајцарске, Тијери Фавре и Николас Лука из УЕФА-е, посетили су такозвани "ФСК", где их је примио председник тог "савеза" Фадиљ Вокри и генерални секретар Ерол Саљиху, јављају шиптарски медији.

Делегација је пристигла како би пред Конгресу УЕФА испитала "критеријуме" који су потребни за пријем у ту организацију, а затим да предложи Конгресу да овај "савез" буде примљен у чланство.

Ако то сада не буде било могуће, Комисија ће направити предлог који ће на састанку предати генералном директору УЕФЕ у октобру.
Фадиљ Вокри, "председник ФСК" је навео да они већ неколико година улажу напоре за улазак у ту организацију и мисли да је крајње време да се то догоди.

Ерол Саљиху, генерални секретар "савеза", упознао их је са структуром и регулисаним делом као и са организационом структуром "савеза".

такође ради на успостављању професионалних тренера и судија, где међу тренерима и судијама има и жена.

"Комисија је "делила изузетно задовољство"оним што јој је представљено тврде шиптарски медији.

Делегацију је примио и Мустафа,такозвани "премијер" сепаратиста са Косова и Метохије као и такозвани "министар културе, омладине и спорта" Кујтим Шаља. Мустафа се захвалио званичницима ФИФА и УЕФА на њиховом интересу, нагласивши да је такозвана "влада" веома заинтересована да помогне "Фудбалски савез Косова",  јер је овде је фудбал вољен и веома популаран. 3. маја ће шиптарски сепаратисти бити примљени у УЕФА.

Делегације ФИФА и УЕФА примио је и некадашњи вођа шиптарских терориста, данас такозвани "председник републике Косово" Хашим Тачи, који се захвалио на посети у овом врло важном тренутку, рекавши да су шиптарски сепаратисти посвећени помагању спорта и посебно фудбалу на Косову и Метохији.

У међувремену, делегација је обавестила Тачија о циљу њихове посете и најавила подршку за пријем у ове међународне спотске институције, некада високог реномеа и угледа које ће по први пут у својим редовима имати и званичне актвисте терористичких акција.



Поподне делегација ће посетити Приштину а онда ће обићи и стадион у Косовској Митровици који носи име једног од најистакнутијих шиптарских терориста "Адема Јашарија".


Активности које омогућавају да се шиптарски "савези" разних области и квази-институције нађу на листама и у оквиру међународних институција, омогућио је Бриселски споразум који је потписала Влада Николић - Вучић - Дачић 2013. године. Њиме су угашене српске институције на КиМ а међународно све већи ауторитет добијају квази организације шиптарских сепаратиста.



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине