Вести:

понедељак, 18. април 2016.

Гнев, страст и православље Драгослава Бокана

понедељак, 18. април 2016. | КМ новине 2

Поред свих мука и тешкоћа са којима се сусрећу Срби на КиМ а о којима је неопходно извештавати и бележити, наметнула се потреба одговора сујети једног човека који се посветио нашем порталу да саспе свој гнев.

Гнев, страст и православље Драгослава Бокана #Dragoslav, #Bokan, #Guru, #Jeres, #pravoslavlje, #Srbija, #Srbin, #ucitelj, #strast, #blud,
Драгослав Бокан, може нас о православљу учити али као пример који не треба следити.


















Пише: Иван Максимовић

Бокан, глава I

Наравно реч је о Драгославу Бокану, како већ видите из наслова. Има неко време како смо га игнорисали али из дан у дан стижу нам или његове објаве на Фејсбуку у којима нас -индиректно- помиње али и директно указује на нас. Због тога и ови редови, да не доводи у забуну толико људи и уноси немир преко свих светских искушења са којима се сусрећемо.

Кренимо редом, јер без реда и поретка ни успеха нема.

Зашто се Драгослав Бокан окомио баш на КМ Новине?

Из простог разлога. КМ Новине су први и једини портал који је званично разобличио Драгослава Бокана и његово гуруистичко "мисионарење" и "приземљивање" Православља. У тексту Миланка Полића, објављеном ексклузивно на нашем сајту а чији наслов "Деструкција мржње Драгослава Бокана"1 после ових испада доказује колико је господин Полић проникао у његову личност.

Да у томе заиста има истине видимо и у опису часписа претенциозног назива "Водич за живот" који је покренуо Драгослав Бокан и чији је уредник али и у фотографијама које прилажемо у тексту а упозоравамо вас да нису баш за гледање, посебно не у време поста.

"Мудрост Београда је у његовој лакомислености, његова жестина је у благости, страст му лежи у мирноћи. Врлина му је несташно прерушена у грех, а строги закони у игру без правила.
. . .

Наш часопис је посвећен управо покушају практичне примене овог - београдског и универзалног - исцелитељског духа, који може да нам 'ладно послужи као драгоцени водич кроз живот, у искушењима свих врста. Искушењима која покушавају да нам од живота направе ништа више од животарења, да нам заувек укину снове и униште веру у себе, у квалитетнији и срећнији живот, у бољу и лепшу Србију.

. . .

Водићемо Вашу душу, Ваш дух и сва Ваша чула кроз најнеобичнија, најнеочекиванија и најинтересантнија места која се уопште могу наћи. Бићемо Ваш лични инструктор за бољи живот, ведри дизач доброг расположења, папирни „бенседин" и адреналин, нека врста „Политикиног забавника" за одрасле. Бићемо нешто код нас још невидено, а опет некако познато, блиско и свима разумљиво".

Ове гуруистичке речи потписао је Драгослав Бокан*. Фотографија испод је једна од страница тог часописа. О православном духу који се гаји у њему сами закључите.

"Водич за живот" основан од Драгослава Бокана.


Дакле први је разлог повреда сујете а други, колико год звучало невероватно површно упућенима у делање поменутог Бокана, јесте - православље и правоверје.

У првој објави (како су нама послали преписку) Драгослав се згражава над "свима који се петљају" у питања вере а прочитали су једну књижицу о православљу. Јесте истина да је од огромне опасности за душу "петљати" се, беседити, подучавати и критиковати друге ако сте на почетку упознавања са вером али ни "дужи стаж" није никаква гаранција да сте за то подобни. За то се дају посебни благослови и због тога и постоје духовници, јер чак ни међу црквеним клиром немају сви благослов да полемишу и подучавају друге! Али то не сме да значи да морате да ћутите у време када се вера и православље отворено газе, унитавају и прогањају, како то захтева, и то изричито, овај гуру за кога Полић у свом тексту рече "зачетник нове, додуше, нерегистроване секте "Нововерци". Дакле не подучавајте друге али нека вас не лажу и не завлаче други јер као људи смо једина створења која су од Бога добила разум и моћ расуђивања а о вашој се души ради и сами сте за њу одговорни!

"Небеса казују славу Божију, и дела руку Његових гласи свод небески. Дан дану казује, и ноћ ноћи јавља (Пс. 19, 1-4). Тако говори боговидац и богопојац. А како ви говорите? Ви презриво ћутите о Богу; зато ће камење проговорити: А кад камење проговори, ви ћете хтети говорити, али нећете моћи. Узеће се од вас и даће се камењу. И камење ће бити људи, а ви камење."

Јевaнђеље о спасењу човека и пропасти свиња


Но, ето, Бокан даје себи за право да поставља нове темеље и подучава друге али искључује свако право на одговор њему, уколико би се усудили да заступају и бране став супротан од његовог, јер он је ваљда непогрешив?!

Да је напао Православље у свом изворном облику, Бокан сведочи у Пост Скриптуму додајући да је "имао више симпатија према канонском владики ЕРП Артемију и игуману Николају, али су га разуверили "артемијевци"... он овде чини због чега пљује друге у својој објави, да се на основу свештеника не треба говорити о СПЦ. Сада он доноси суд о владики прогнаном на правди Божијој и без кривице, а на основу верника које назива погрдним именом и ружи их а вероватно их је срео само на Фејсбуку. Тим поводом он пише:

"Да будем сасвим искрен, ја сам имао много више симпатија према тадашњем владици Артемију и његовој духовној деци (пре свих оцу Николају из Црне Реке) него према, рецимо, Сави Јањићу из Високих Дечана. Али су ме брзо разуверили такозвани "артемијевци" својим понашањем и држањем, показавши на делу шта значи прелест, одемоњена свест и непојамна мржња према СПЦ. Тако да сам од "позитивне предрасуде" и бројних дилема убрзо дошао до сасвим трезвеног и реалног, духовно утемељеног односа према овој чудној и погубној секти".

А ево шта је епископ Артемије говорио о - јереси екуменизма, 1996. године, о најопаснијем учењу од свих, чак и од сатаниста, а за које ће Бокан рећи - да не постоји, да је измишљени покрет!



 

У његовом излагању пре свега можемо видети потпуно огољено несмирење, својствено нечастивом и анђелима пакла. До краја текста ово ће попримити заиста језиви облик иако чак и овде имамо сами пример ђавољег осипаља отровних стрела, слику страшно поробљене и ојађене душе, мржњу, клевету, лаж... како сам открива кроз своју призму - одемоњену свест!

Служећи се лукавством, опет особином непомјаника, он православне који се боре за чистоту вере и очување предања Српске православне цркве, које због тога прогањају назива мрзитељима СПЦ! При том када каже СПЦ он мисли на епископе и Синод који својим животом и испољавањем особина супротних од врлина које би православни морали да гаје, одвраћају вернике од Цркве! То је за њега СПЦ, не учење Светих отаца о вери, не Свети Сава, не Господ Исус Христос, не преподобни Јустин Ћелијски чије су Догматику православне цркве укинули на Теолошком факултету и заменили је учењем екуменисте Зизјуласа и трујући будуће свештенике отровом јереси који преливају на паству.

То Бокану не смета јер су ти исти и помогли развој сујете овог човека и чак га, по неким дојавама, позивају да он беседи поред њих живих и присутних. Како да се недовољно упућени, ласкању склон, сујети подложан човек тиме не погорди? И такав сада напада веру чисту и православну зарад чијег очувања је прогнан један православни епископ у својој, православној земљи, владика Артемије.

А он ако може, али не може ни Бокан нити један из клира узурпиране СПЦ на челу са екуменистом Патријархом, да одговори на питање које владика Артемије годинама поставља:

А од кога смо се ми то одвојили и где смо отишли? Нека кажу - у чему смо ми то променили своје учење и веру?

Ето, Драгославе Бокане, одговори на то питање? Наравно да можеш и ти и сви други епископи СПЦ али вам не да онај ко вам је уста свезао, онај коме робујете не да изговорите ту просту реченицу - НИ У ЧЕМУ


Псалам 35.
За крај, слуге Господњег Давида.(МТ: Псалам 36)


2. Говори безаконик грешећи у себи,

нема страха Божијег пред очима његовим;
3. јер обману пред Њим
да призна безакоње своје, и да омрзне (на њега).
4. Речи уста његових су безакоње и лаж,
не хтеде да се опамети да чини добро;
5. безакоње смисли на постељи својој,
иђаше сваким путем рђавим,
а на зло (никад) не негодова.
6. Господе, на небу је милост Твоја,
и истина Твоја до облака;


И зато напада, и он и сви други клеветници који без доказа, као фарисеји и књижевници на Господа, бранећи своје место  удруштву, своју позицију и "углед" који уживају. "И заиста вам каже, примили су плату своју" на неколико места у Јеванђељу каже Господ али увек уз опомену да лицемери то чине пред људима да би од њих добили похвалу и да ће им то и бити сва плата.

Бокан, између осталог још пише: "Ћутање и остављеност самима себи и нашим мислима је недостижни идеал у ова узрујана и грозничава времена, испуњена "чупавцима из кутије" што стално искачу пред нас и објашњавају нам оно што сами не разумеју.

Не очекујем ја да се они покају, већ само да се држе својих изабраних стаза и путева. А да нас, остале, огромну (али тиху) већину осталих (верних СПЦ) пусте на миру и склоне нам се са хоризонта.

Неподношљиви су. Стварно неподношљиви".

Пише као да он однекуд има право да говори док опомиње друге да је идеал ћутања недостижан? Али исто се тако хвали и огромном али тихом већином нападајући "мало стадо". Баш то мало стадо њему је неподнољшиво, стварно неподношљиво... за разлику од "традиционалног дијалога са другим верским заједницама".

"Водич за живот" основан Драгослава Бокана. Исправно је прво честитату Нову годину па тек Божић, код православаца. Али латиница којом се часпосис штампа и Деда - мраз, подметачина са католичког Запада уместо традиционално српског Божић бате је опака новотарија. "Водич" не изоставља "душу"...


Бокан, глава II

Није прошло много, а опет, ничим изазван, Бокан се огласио да саспе још мало ватре којом га пржи непомјаник коме није довољна једна клевета, ни један дан да клевеће, ни вечност му неће бити довољна, и под насловом "Још једном о јеретицима и нашој цркви" пише...

"Не смета мени постојање зилота, другачијих од нас, убеђених у правду и истину својих ставова - све док не крену у злоупотребу српства, какве општенационалне трагедије (попут оне са поплављеном "ваљевском Грачаницом"), уобичајеног дијалога наше Цркве са другим верским заједницама (а у грађанском и секуларном друштву у коме живимо).

Увек некако почиње са "ЈА", како "њему" не смета, како "он" ово или оно...

Вишегодишњу борбу за очување једне од највећих, најстаријих и најзначајнијих светиња, немањићке Грачанице код Ваљева, Бокан назива "злоупотребом српства"! Па још и лажући додаје "уобичајени дијалог наше цркве са другим верским заједницима"

И ту огољено, незадрживо, насумично вређа народно осећање стајући у одбрану Патријарха који је имао прилику да говори али није имао шта да каже, није изустио ни реч да би наставио да бежи преко улице кад му народ, његови верници иду у сусрет! Јесу ли они за то криви? Народно незадовоство потапањем светиња он назива "уличарским вређањем" и опет о неким сектама тај Бокан говори, како "убеђују секташки друге да СПЦ" више нема благодат! А једина је та СПЦ која о парохијанима у егзилу говори грозничаво да нема тамо благодати док поглавара римокатоличке јереси назива "Светим оцем". После овога не можемо а да не помислимо да није мислио на нас јер смо такође недавно објавили писмо једног верника који сведочи да су му неки црквени намесници рекли да "ко иде код Артемија за њега више нема Причешћа"2. А верник их пита "а шта је са онима који иду на мису"? И немају одговора, ћуте... И то Бокану смета јер му је држава, а изгледа да би и Црква по њему требала бити "секуларна". Зашто да он не оде на мису, у џамију, у синагогу и не врати се опет на молитву у Цркву и причести се такав "свачији". Да буде и Христов и Велијаров, јер прошло је 2000 година, Бог "у Коме нема измене и ни сенке промене" (Јак 1:17), за секуларце је постао конзервативан, досадан, старомодан.. О, Господе, спаси нас у ова смутна времена!

Ту овај новотарски гуру напада борце за православље, већ опробаном новотарском методом:

"Уместо да се ћутањем и молитвом (ако већ верују у Бога) боре за своју ствар, показујући своје људско и духовно достојанство (које може да има и јеретик, зато и може да се покаје и врати у окриље Мајке Цркве), ова револуционарно-намргођена, мрачна и сиктава екипа креће да се рита, урла и понаша као у лудници".

О, ђавоље лукавости, о прљавштине паклене... Што он на првом месту није ућутао него се у томовима расписао на тему правоверја? За њега и јеретик може имати достојанство и вратити се у окриље Мајке цркве али правоверни то не могу! Да пакленим језиком мржње говори, потпуно несвојственом не само православном већ и кротком и разумном иноверном бићу, видимо већ у другом делу реченице: "ова револуционарно-намргођена, мрачна и сиктава екипа креће да се рита, урла и понаша као у лудници".


Насловна страна часописа - "Лукавство, оружје паметних"! Именом "лукави" у православљу назива се искључиво ђаво. Супротно од тога и Богу угодно је - мудрост.


Откуда толика мржња према својој браћи, коју сматра посрнулом, а опет љубав и нада за јеретика??? Одакле змијско ватрени речник у опису верника једном човеку који се издаје за таквог православца? Па, отуда што он од православља има само сећање као на давну и прележану болест из детињства, Бог да прости.

Е ту се и преподобног Јустина сетио, опет изврћући истину и лажући да смо напустили цркву и основали неку нову. Опет исто питање: Шта је то ново код нас? Кажи дер, синко...

Цитат: "Јустин Поповић никада није напустио СПЦ, иако је екстремно оштро критиковао њен врх. Није чезнуо за тим да буде епископ или лажни патријарх, и поред своје огромне духовне снаге и изванредног разумевања православља" - крај цитата.

Ово долази заиста из СПЦ, али из кухиње узурпиране СПЦ која би да одбаци све Божије а пригрли јерес. Јустин Поповић никада није науштао СПЦ али никада није ни био прогнан. Да ли би он остао уз јеретике и јеретичке учитеље које је нападао да су га избацили из манастира и епархије? Не би, сигурно. остао би уз Господа и каноне које нам је у чување предало предање наше Цркве, како то и чини ученик Јустина Поповића, владика Артемије.

Опет, првом реченицом привидно смирење, другом ђавоља природа џикља из њега. "Није желео достојанство упркос "поред своје огромне духовне снаге и изванредног разумевања православља". Ту он испољава своје друштво и сујету коју је прихватио као природно стање код екумениста. Зар човек треба да жели да буде нешто више у свету зато што познаје неку тематику? У овоме свету је то сујета, природно стање безбожних, а изгледа да је то Бокану блиско. Ипак, Јустин Поповић је и те како желео да буде више и више, и узрастао је пред Богом! Упркос прогону, претњама и свакаквим притисцима он је издржао и све ватреније проповедао праву веру јачајући у њој, не дозвољавајући да га уплаше они "који убијају тело, а душу не могу убити; више се бојте онога који може и душу и тело погубити у паклу" (Мт 10:28). То Бокан неће да види као што неће да види да је владика прогнан али истрајава у вери и не подлеже ни сујети ни притисцима ни претњама. У његовим годинама водити такву борбу врлина је равна апостолским. А за њим ићи готово је извеснода ће овоземаљске почасти бити изгубљене.

И још једна новотарска, материјалистичка лаж: "Време ће проћи, а вечност остаје где је увек била (у непосредном комшилуку Студенице, Жиче, Сопоћана, Хиландара, Ковиља, Јовања, Шишатовца, Велике Ремете, Острога...)" каже Бокан.

Чак 37 ситуација у којима је, по часoпису основаног од Драгослава Бокана - Водичу за душу, у реду лагати!




Иде ли човек код свог оца, брата, пријатеља у кућу када је он тамо или када није тамо? Хоћете ли отићи да будете са својима док су они на послу, путовању? Хоћете ли код лекара после његовог радног времена јер сте дошли у болницу и бићете излечени само зато што сте ту ушли? Па, нећете. И светиње јесу светиње и после узурпирања од стране новотараца и благодати у њима и те како има али се реч Божија, жива реч у тим новотарским леглима више не може чути нити се искрено Богу молити на њиховим "реформисаним" службама. Сви су они као "као звоно које јечи, или кимвал који звечи. (1. Кор. 13. 1.)". Такав звук ће пријати само глувом који по први пут уопште чује звук и болесном коме несклад у души тражи и несклад у свету. Али чим га верник упореди са литургијским као опрљен ће се од њега окренути и са покајањем што је згрешио прићи Богу. Зато те светиње остају празне, Драгославе Бокане, ето зато. Јер осећа народ сујету да је нрасла а такозвани духовници негујући јдан другоме сујету у уобразиљи су да међусобно чине љубав јер им прија ласкање а народ не долази због ласкања него да душу живом водом напије. Храмове су новотарци у баре претвориле где само прљавштина успева, у мањој или већој мери али ништа друго ту не опстаје.

Са друге стране је пустиња манастира Светог Јована у Љуљацима пуна до последњег места па и више! Сећам се да је владика Артемије на једној од првих служби након прогона у том манастиру, гледајући трпезарију пуну до последњег места и благим осмехом испричао како је питао проту док је зидао толики храм и конак тако удаљен од великих насеља места "ко ће ти ово напути" а он му мирно одгвори "па, ти".

А био је пун и Шишатовац. Ето, ја сам се са Косова тамо венчао и то је било прво венчање од Другог светског рата у том манастиру! од времена када су га усташе разориле  и проушлие.  АИ то је венчање било због владике Артемија. Ни после тог венчања другог тамо више није било.

А Бокан, опет у Пост Скриптуму додаје питање верника које они њему постављају "шта ако нас натерају да идемо голи, носим крст наопачке, укину причешће... па нико нормалан неће ићи у ту цркву" одговара Бокан.

Наравно да неће, то нечастиви одлично зна и зато нас и не тера то да радимо. Он хоће да споља све изгледа као да је у реду али да суштина буде подређена човеку а не Богу, да се исмевамо на молитвама, да све радимо наопачке, зато и задржава спољашност каквом јесте јер споља и он сам може узети облик Божијих Анђела како су Свети оци много пута до сада посведочили али му је суштина прљава смрад неподношљив. И ово је још једна ђавоља превара.

Каже неће да "унапред да вређа своју Цркву због ствари које се нису десиле", ону у коју иде сваке недеље и у којој се крстио.

Питање је колико је он сада свој а колико већ поробљен јер лаже, крије да се јерес увлачи и Литургија "реформом" мења од оне коју су нам Свети оци и сам Свети Сава оставили а тиме се и дешавај ствари које народ не жели, с правом разуме се.

То што у цркву иде ама баш ништа никада није значило! "Неће свако ко ми говори: Господе, Господе, ући у Царство Небеско; него ко чини вољу Оца Мога који је на Небесима " (Мт. 7.21)!

Да поменемо и његов пост пост скриптум. У њему је занимљиво то да се позива на традиционалну заједницу а на почетку писања говори о секуарној држави и некаквом измишљеном традиционалном дијалогу. Дакле сваки пут примењује оно што му одговара како би завео и преварио људе... за чију ли корист, м?
Још једна насловна страна часописа основаног од Д. Бокана - Циркус и вечити вашар


Бокан, глава III

У трећем тому Драгослава Бокана је више него довољно, нажалост, имати на уму његову тврдњу да је традиционални православац а читати јед, паклену јед, према свему што није као он! Те стога само преносимо његове речи:

"Користећи комплексну ситуацију у друштву, страхове од невидљивог унијаћења и трагичног напуштања светоотачког и светосавског правца мишљења и исповедања православља, група фанатика, лудака, безочних анархиста, незналица, наиваца и превараната почела је да користи општепознату српску добронамерност, трпељивост и симпатисање сваке "угрожене мањине" (од "скојеваца" до "артемијеваца") и да нам се даноноћно пење на главу лажима, клеветама и ђаволским нападима на комплетну Српску и Руску православну Цркву (са патријархом Кирилом на челу). Те "све су то паписти", те "унијати", те "кагебеовци", те "римокатолици"..., а све уз обавезно помињање "Благодати Божије" која је, тобоже, "престала да прати" нашу Цркву и Цркву Свете Русије. Катастрофа!"


Да, заиста катастрофа, али у души овог човека. Што се Руске Православне цркве тиче страница "Православље живот вечни" више него довољно, аргументовано и са доказима приказује револуцију која настаје у РПЦ баш због екуменског састанка папе и патријарха Кирила! Углавном су то изузетно посвећена братства, игумани и епископи највећих руских светиња а који раде оно што је епископ Арт први урадио јер је - по канонима, престао је да помиње патријарха на Литургијама због његово општења са јеретицима, еуемнистима. То сада почињу и православни руски ревнитељи али експанзија борбе за православље ужасава и престрављује Бокана јер то значи да ће се више неодлучни православаца и у Србији освестити и кренути правим путем!

Као и у ранијим томовима. Помиње да је вера задржана у великим српским светињама а овде не помиње да руски борци за праву веру долазе из највећи руских светиња. Зашто? Зато што жели да у сваком случају придобије на своју страну оне који га читају па негде нешто делимично открива а негде скрива, по потреби и у сврху постизања не ширења истине већ придобијања душа.

Јадник каже: "Стварно су прекардашили у свом безобразлуку и призивању зла (против кога се боримо и молимо сви ми још верни нашој Светој, Саборној, Јединој Цркви у којој се исповедамо и причешћујемо). Попут протестаната, и ови овдашњи секташи су ОПСЕДНУТИ РИМОКАТОЛИЦИМА И ВАТИКАНОМ, видевши свуда око себе папски прстен, тајне потписе, екуменско-прозелитску заверу и све оно чиме им је испуњен ум".

Чему толико потенцирање на томе да је на правом путу? Кога убеђује, мене не може, вероватно себе... О, Боже, како ме је жао овог човека због његових мука...

Што се баш протестаната тиче важно је поменути да су они најегоистичнија од свих фракција које су се издвојиле од пада западне Цркве у римокатоличку јерес, ето њих Бокан помену.

А чему лаж да нема папског прстења и да нема екумениста? Па, Патријарх је сам у свом првом интервјуу рекао да је он "екумениста и пацифиста". Зарад чега сада Бокан лаже? И укуцајте у претраживач пун је интернет екуменситичких служби које је Иринеј служио свуда по свету, на енглеском и српском. Такође, вест је била и да је Иринеј бачки добио дужност да оснује први екуменистички манастир3! Чему овако провидне лажи од Бокана?

"Византијско наслеђе", илустрација дело католичких сликара. Иза ове странице (десно) наставља се прича са фотографијама православних цркава и манастира.






"Чувај ум и срце од лажног учења. He разговарај о хришћанству са људима који су заражени лажним мислима; не читај књиге о хришћанству које су написали лажни учитељи. Истину прати Дух Свети. Он је - Дух Истине. Лаж прати и садејствује јој дух ђавола, који је лажов и отац лажи. Онај ко чита књиге лажних учитеља неминовно се присаједињује лукавом и мрачном духу лажи..."
Свети Игњатије Брјанчанинов
Енциклопедија православног духовног живота

Ако којим случајем нисте упознати са изменама Литургије, прчитајте овај текст стар већ неколико година а за Бокана непостојећа појава. Детаљно описано у тексту "Како препознати новотарце"5.

Овде се Бокан усмерио директно на наш сајт. Баш на КМ Новине и због тога и овај текст. Хтео сам да буде кратак чак прескачући доста тога. Ипак, се одужило, Но нема везе али овде се види да га је посебно погодио текст објављен на нашем порталу.

Оно што је занимљиво је то да је тај текст преузет са сајта Борба за веру који су га пренели са руског сајта "рускалендар.ру" што је све наведено у тексту и код нас. 

Али њему смета баш наш портал јер га је једини разобличио, приказао у правом светлу у поменутомтексту "Деструкција мржње Драгослава Бокана". Зато вас молим да прво прочитате писаније Драгослава Бокана којим он указује на нашу објаву (ту више није битно то што он покушава да утиче на слободу изражавања, штампе, слободно новинарство и триста других права која гарантује његово секуларно друштво) већ је битно са колико острашћености и паклене мржње и огња он описује објаву овог текста. Ово су његове речи:

Цитат: "А најбољи доказ за то о чему пишем је управо овај овде клеветнички и идиотски, полуписмени текст уперен против најнадахнутије боготражитељске књиге наше епохе, инспирације за многа спонтана крштења и повратке вери предака - против јеванђелске збирке прича "НЕСВЕТИ, А СВЕТИ" архимандрита (и сада епископа РПЦ) Тихона Шевкунова.

Тако дебилно и неправедно, глупо и злонамерно говорити против ОВАКВЕ МИСИОНАРСКЕ КЊИГЕ и њениг аутора (коме се, прича се, исповеда лично В. В. Путин) је кап која је прелила чашу стрпљења и трпљења, бар у мом случају.

Погледајт, поштовани пријатељи, шта о Тихону и његовој богонадахнутој књизи пишу лудаци опште праксе, и код нас и у Русији (где стране обавештајне службе уложише силне милионе долара да потерају и усмере "руске националисте" против председника Путина)" - крај цитата.

Што се Путина тиче он је недавно донео закон којим је забрањено "антисемитско тумачење Јеванђеља"4. Пошто учење цркве никада није било антисемитско нити је моглода буде јер први апостоли и јесу Јевреји, већ против оних Јевреја који су Господа Христа разапели. Готово једина упутница за схватање оваквог поступка може бити намера да се Јеванђеље у будућности промени и да се приче о Јеврејима избаце.. О страхоти таквог потеза нема потребе говорити јер би пола тога морало избрисати а зарећене су силне муке макар за једно намерно промењено слово. Додаћемо и то да је Путин недавно најавио да би Крим могао да буде центар екуменистичких дешавања што је изазвало буру реакција у православној Русији6.

Бокан даље каже: "Срам их било, кретене примитивне и надобудне, будале неопеване које лове слабе душе и поколебане вернике у своје ђаволске мреже!

Бог ће им судити (као и свима). Па ком' (рајски) опанци, ком' (паклени) обојци!

P. S.
Ко год се буде упустио у "полемику" са мном на ову тему - одмах га бришем са свог профила. Да не буде забуне.
Са јеретицима и пећинским клеветницима немам шта да разговарам.

Другде нек се шире колико год хоће, овде то неће моћи.
Има, ваљда, још нормалних Срба, светосавски надахнутих да им стану на реп и избију трозубац из канџи" - крај цитата.

Заиста, нема бољег доказа о природи и учењу овог човека од овога што је сам написао. Дубока мржња уместо љубави, лаж уместо истине, клевета против чињеница... Све једна до друге ђавоље лукавости и мржња на мржњу против своје браће. Нико му не смета као што му сметају они који не желе никакве молитвено сабирање са иновернима, нико му не смета као што му сметају светосавци и ревнитељи у православљу. А коме још они сметају, пада ли вам неко на памет?


Ето, помените и помолите се за Драгослава Бокана јер нико се сам не би могао извући из оваквог стања па не може ни он. Требу ма наша помоћ, треба му помоћ светитеља, Мајке Божије и самог Господа, па нека био Господ да се заједно са њим радујемо у заједници са Спаситељем и свима светиељима и паведницима Његовим, у Царству Небеском, што искрено свима нама желим!



Упуте:

1 Деструкција мржње Драгослава Бокана
2 Писма мирјана: паметном - доста
3 Траже се православни монаси за први екуменистички манастир
4 Путин иницирао закон против ''антисемитистичког тумачења Светог писма''
5 Да се подсетимо: Литургијске новотарије еп.Игњатија или упутство како препознати новотарце
6 Поводом екуменистичког "центра хришћанства" на Криму



*Напомена: У међувремену смо сазнали да Драгослав Бокан од 2013. године није уредник овог часописа. Уредништво КМ Новина се због тога извињава читаоцима али неке стране остају, као и опси који је пратио часопис јер се из описа најављује све ово што данас у том часопису можете наћи и ништа се православвно и пригодно вернику, традиционалисти не осећа у том уводу. Поменути "исцелитељски духа, "драгоцени водич кроз живот, у искушењима свих врста", "Водићемо Вашу душу, Ваш дух и сва Ваша чула", је управо оно што на страницама овог часописа данас и можете наћи. Јер крушка рађа крушку а никада неко друго воће. Тако да је ово наставак онога што је Бокан започео а у првом броју часопису је обезбедио текст градоначелника Њујорка, човека који се залагао за бомбардовање Србије. Таквом је указана част а прв отвори серију текстова светских градоначелника.


Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

2 коментара:

  1. "БОРБА ЗА ВЕРУ

    Позивамо читаоце да прате наш сајт и упознају се са лажном теологијом која се намеће већ више од две деценије. Не заборавимо: епископа Игњатија на трон је довео несрећни епископ Атанасије Јевтић, а сад му је главни савезник епископ бачки Иринеј Буловић.

    Недавно смо објавили текст оца Матеје Матејића „Један епископ проповеда јерес“, из 2009. године, који говори о новотарским и неправославним учењима епископа Игњатија Мидића. На овај текст, на сајту недељника „Печат“, коментар, са дубоким увидом у природу литургијског новотарења, написао је Драган Славнић. Пошто је тема свежа и актуелна, а начин њене обраде одличан, рекли бисмо чак – генијално једноставан, коментар доносимо у целини:
    “ЕКУМЕНИЗАМ... СПЕЦИЈАЛНИ РАТ ПРОТИВ ДРЖАВЕ, ЈЕЗИКА, ВЕРЕ, ИСТОРИЈЕ, КУЛТУРЕ, ТЕРИТОРИЈЕ… НАРОДА срБскОГА
    Коме и зашто иде у прилог да се мења вишевековна програмска шема Св. Литургије, осим противницима Бога и Људи?!
    Овде су, свакако, у питању теолошки разлози, које врло једноставно, срцу пријемчиво и уму разумевајуће објашњава многопоштовани ПРОТА МАТЕЈА!
    Такве ПРОТЕ су, као што је ПРОТА МАТЕЈА*, мене, моју супругу и децу крстили, мене и моју супругу венчали и опојали душе мојих у Господу уснулих сродника и пријатеља…
    Такви су остали и остају доследни свештеничкој заклетви – да ће Св. Литургију служити на начин како су примили од својих предходника и предходника њихових предходника… – СВЕТИХ ОТАЦА!!!
    Томе је остао и остаје веран у векове векова и Владика Артемије, па је и због тога протеран са Косова и Метохије са својим верним монаштвом.
    Али, пошто сам ја лаик, па ми се може приговорити да нисам ТЕОЛОШКИ КВАЛИФИКОВАН И КОМПЕТЕНТАН, ја ћу укратко поменути да се ту, у ствари, и не ради толико о ТЕОЛОШКИМ, већ о КИБЕЕРНЕТСКИМ – ПРОГРАМСКИМ РАЗЛОЗИМА, којег НОВОТАРЦИ ЈЕСУ ИЛИ НИСУ СВЕСНИ?!
    Поента је у томе, да се НОВОТАРЕЊЕМ мења ЛИТУРГИЈСКА ШЕМА СЛУЖЕЊА НА ЗЕМЉИ –“ВОЈУЈУЋОЈ ЦРКВИ “ – у односу на исту такву шему ЛИТУРГИЈСКОГ СЛУЖЕЊА НА НЕБУ – “ПОБЕЂУЈУЋОЈ ЦРКВИ“.
    То се сликовито може објаснити упоређивањем једног личног рачунара са централним, базним рачунаром. Уколико се било шта промени у програмској шеми личног рачунара, он остаје одсечен од централног, базног рачунара, програмски више није са њим компатибилан, није више умрежен, губи приступ бази података…
    Дакле, мењањем вишевековне шеме ЛИТУРГИСАЊА треба направити „РАСКОЛ“ – РАСЦЕП – између ЗЕМАЉСКЕ И НЕБЕСКЕ ЦРКВЕ и тако омогућити НЕПРИЈАТЕЉУ БОГА И ЉУДИ ДА ОСТВАРИ СВОЈЕ НАМЕРЕ.
    То је тај СПЕЦИЈАЛНИ РАТ /ИНФОРМАТИЧКО-ИНФОРМАЦИЈСКИ/, СОФТВЕРСКО-КИБЕРНЕТСКИ РАТ којим треба РАЗБИТИ ТУ СРБСКУ СЛОГУ ПРЕДАКА И ПОТОМАКА – РАЗДВОЈИТИ ПРЕТКЕ ОД ПОТОМАКА, ТЈ. “ЗАБОРАВИТИ ПРОШЛОСТ И ОКРЕНУТИ СЕ КА БУДУЋНОСТИ“, А ШТО ЗАГОВАРА АКТУЕЛНА ЦИВИЛНА И ЦРКВЕНА ВЛАСТ – У ЛИЦУ ЕКУМЕНИСТА, “НОВОТАРАЦА“!
    Али, сваки народ који се одриче своје прошлости, руши темеље свог постојања и опстанка, и, наравно, не може имати ни будућност!!!
    Дакле, наш и Божији непријатељ хоће, по сваку цену, да нас и духовно пороби, јер му то никако не полази за руком, премда нас је физички /преко домаћих издајника/ окупирао – запосео један део наше територије – Свето Косово и Метохију!!!
    Сувишно је појашњавати, јер је то више него очигледно, да је то део „Милосрдног Анђела“, рата који се води против народа срБскОГА, само сада неубојним – виртуелним – средствима…
    Али, Господ говори, преко својих изабраника, да ће се до краја времена служити Св. Литургија на Предањски, Светоотачки, вишевековни начин, одржавајући тако у јединству ЗЕМАЉСКУ и НЕБЕСКУ ЦРКВУ, ТРИЈУМФОМ ПОБЕДЕ ДОБРА НАД ПРОТИВНИКОМ БОГА И ЉУДИ!
    • Др протојереј-стафрофор МАТЕЈА МАТЕЈИЋ, ''Православље и савремена реформација /обновљенства/'', Крагујевац, 2007.

    Драган Славнић“
    Последњи пут ажурирано ( Thursday, 06 February 2014 "


    ОдговориИзбриши
  2. Овде се МИ 6 уплео! Ово је све њихово масло! Напади на цркву и кривотворење вере у Христа је под њиховом ингеренцијом, јер су они у садејству са Ватиканом! Поз, Иван-БР

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине