Вести:

петак, 22. април 2016.

Срби ухапшени у Врачеву ослобођени уз услов

петак, 22. април 2016. | КМ новине 1

Свих 16-торо путника комбија који је заустављен од "косовске полиције" и ЕУЛЕКС-а, јутросс у селу Врачево у близини административног прелаза, ослобођено је и налазе се у Лепосавићу.

Срби ухапшени у Врачеву ослобођени уз услов
Фото: Илустрација    

Иако је прва намера окупаторских власти, заједно са припадницима шиптарске полиције који су Срби, да путнике пребаци у Вучитрн ради даљег процесуирања, јер  на територију Косова и Метохије, они су ослобођени после изјава које су дали у станици ове полиције у Лепосавићу.

Како КМ Новине сазнају, њихов разлог да се крећу алтернативним путем било је затварање магистралног пута због радова који се на њему изводе. Возачи који су им долазили у сусрет говорили су да је прелаз отворен и да нема проблема на том путном правцу. Међутим, када их је тзв., косовска полиција зауставила, припадник те службе иначе Србин, легитимисао је возача комбија који је уредно показао сва документа и доказ о регистрованој фирми. На изненађење свих у комбију, управо то је био проблем полицајцу јер возач фирме прелази "илегално" на територију КиМ!

Тада је полиција почела да провоцира путнике, према возачу су се "понашали као према најгорем криминалцу" а и жене су биле дискриминисане понижавајућим третманом. Возило је конфисковано а путници су добили налог да се у понедељак обавезно јаве "судији у Вучитрну" ради изрицања казне.

Ускоро следи изјава једне од путница комбија који је био мета овог напада а која за КМ Новине детаљно описује како је протекао читав овај инцидент. Иначе, први овакве врсте где су Срби, грађани, заустављени и кажњени због преласка административне линије.

Гран Петровић 



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

1 коментар:

  1. Шта је следеће, питање је! СРАМНО!!! СРАМНО ЗА НАС АКО ЋУТИМО!!!

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине