Вести:

петак, 22. април 2016.

Гласачки материјал за изборе на Косову достављен - ОЕБС-у!

петак, 22. април 2016. | КМ новине 0

Мисија ОЕБС-а на КиМ, отвориће пет бирачких центара са огранцима широм Косова, за гласање на парламентарним изборима за посланике скупштине Србије у недељу, саопштили у Приштини.

Гласачки материјал за изборе на Косову достављен - ОЕБС-у!
Овако су изгледали избори 2014. на КиМ, без државних обележја осим на гласачким кутијама, као у иностранству. Аранжирали издају: Вучић, Николић, Дачић. / Фото: КМ Новине

ОЕБС је направио аранжман прикладне географске распоређености центара и огранака, што омогућава довољну покривеност области где се бирачи са правом гласа налазе. Аранжирајући овакав процес гласања српске власти, пре свега Влада са Вучићем на челу, наставља издајнички поступак и да се према својој територији понашају као према туђој држави!


На свим местима за гласање биће присутно ОЕБС-ово особље али српског готово да неће бити, барем не у контролном делу.

Ангажовање ОЕБС-а ослања се на моделе претходних операција, нарочито оне из 2014. године.

ОЕБС ће бринути о изборима на Косову и Метохији, укључујући чување осетљивог материјала који ће се користи током овог процеса, преносе агенције.

Републичка изборна комисија доставила је ОЕБС-у гласачке листиће и бирачке спискове. Процедура гласања за бираче са правом гласа биће иста као и 2014. године, наводи РТС али не појашњава да ли је иста као и у остатку Србије? Наравно, није иста, највише личи на гласање које се обавља у расејању, то јест у другим државама иако се ради о простору српске државе који је тако функционисао све до Бриселског споразума.

Након завршетка процеса, ОЕБС ће транспортовати прикупљене гласову у Рашку и Врање и предаће их РИК-у на бројање и остале пратеће процедуре. Српским посматрачима није дозвољено присуство због чега они сматрају да се спрема велика превара.





Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине