Вести:

уторак, 12. април 2016.

Сусрет на Лезвосу и исламизација Грчке

уторак, 12. април 2016. | КМ новине 0

Сусрет папе Франциска, архиепископа Јеронима и Васељенског патријарха Вартоломеја десиће се крајем следеће недеље na Лезвосу. 

Сусрет на Лезвосу и исламизација Грчке


Званичник грчке владе саопштио је да ће папа Франциско бити у посети Грчкој 14. или 15. априла, и тиме имати прилику да се лично нађе на првој линији европске мигрантске кризе, изазване стотинама хиљада избеглица које су за последњих годину дана бежећи од конфликата стигле из Турске у Грчку. Посети ће присуствовати и премијер Алекис Ципрас.

Папа ће у својој дневној посети обићи и избеглички камп, и одати почаст жртвама које су погинуле у Егејском мору.

На седници Светог Синода Грчке Цркве Архиепископ Јероним је обавестио чланове Синода да је као одговор на писмо из марта месеца, које је Свети Синод упутио европским институцијама, Светском Савезу Цркава и поглаварима Православне Цркве и других цркава, ради подизања свести о проблему избеглица код људи са високим овлашћењима и друштвеним утицајем, добио службено обавештење од надлежних органа у Ватикану да папа жели да посети Грчку.

Сврха папине посете представљена је од световних и црквених власти Грчке као допринос папе у свести међународне заједнице о потреби престанка борби у ширем региону Медитерана и Блиског Истока које снажно утичу на хришћанске заједнице, али и појаву великог хуманитарног проблема узрокованог избеглицама које у очају траже бољу будућност на европском континенту.

Свети Синод Грчке Цркве истиче да је то дневна, незванична посета, и чисто хуманитарна и симболична.

Истовремено, Свети Синод је одлучио, нарочито у периоду када је јединство Православне Цркве тестирано, да позове и Васељенског патријарха Вартоломеја да и он посети острво Лезвос на дан посете папе Франциска, јер личност и ауторитет Васељенског патријарха, заједно са тежином присуства папе Франциска, шаље светској заједници веома јак сигнал о растућем проблему избеглица и, истовремено, о одговарајућим мерама заштите хришћана у ширем региону Блиског истока.

Забринуте због прилива стотина хиљада избеглица, Европска унија и Турска склопиле су договор прошлог месеца да затворе пут миграције, након што су балканске државе затвориле своје границе.

Прва група од 202 мигранта, углавном Пакистанаца и Авганистанаца послата је назад у Турску у понедељак у складу са споразумом којим се  Анкари враћају сви мигранти који преко Егејског мора улазе у Грчку илегално. Заузврат, ЕУ ће узети хиљаде сиријских избеглица директно из Турске и наградити је новцем, безвизним режимом и напретком у преговорима о чланству у ЕУ.

Међутим, грчки митрополити Серафим Пирејски и Амвросије Калавритски ситуацију у Грчкој и посету папе и Вартоломеја виде другачије.

Митрополит Амвросије Калавритски


Митрополит Амвросије је истакао да се избеглице шаљу у Грчку како би промениле њен национални и верски идентитет. Како би од земље православних хришћана настала држава муслимана-досељеника.
Програм емисија на грчкој државној телевизији: 6:00 – јутарња молитва са имамом, 13:00 – Алаху’Албар (дечји програм), 15:00 – кулинарска емисија „Наша кухиња без свињетине“, 16:00 – Читамо Куран, 23:00 – документарни филм „Злочини крсташа“

По речима митрополита, “у мирном освајању Грчке” помаже државна телевизија која приказује вести на арапском, јер ко од имиграната има телевизију и могућност да гледа програме на државној грчкој телевизији.   Тиме се озакоњује мноштво досељеника. Митрополит додаје: “Крај грчкохришћанске културе ће означавати и крај Грчке као државе. Овај процес се одвија брзо и ускоро ће нам преостати само да Грчкој отпевамо Вјечнују памјат!”

У прилог томе иде и план грчких власти да се изгради џамија усред Атине, правдајући се да је то из бојазни од терористичких напада радикалних исламиста.

Mитрополит Серафим Пирејски се огласио против пристанка Синода Грчке Православне Цркве да папа посети Лезвос (Agionoros.ru). Према њему, ова одлука је у потпуној супротности са Уставом Грчке Цркве (бр. 590/1977) и као таква је нарушава. По уставу Грчке Цркве, ову одлуку би требало да донесу сви епископи заједно.

У изјави упереној против Васељенског патријарха Вартоломеја и архиепископа Атине и целе Грчке Јеронима, тврди да је Васељенски патријарх „подстрекач целог случаја“ и да је Грчка Православна Црква у суштини приказана као трома у одазивима Вартоломеју.

Присуство верских лидера на острву укида договор ЕУ и Турске о повратку избеглица. Сорошев фонд „Отворено друштво“ је оно које се грчевито труди да осујети спровођење споразума о повратку илегалних миграната из Европе у Турску, желећи да насели Европу муслиманима, а папина посета острву Лезвос је само „продужена рука“ Сороша, која заједнички са Грчком хијерахијом ради на том програму – рекао је митрополит Серафим. Митрополит је подсетио на недавне изјаве Џорџа Сороша да је уложио 11 милиона долара да би решио проблем муслимана у Европи.

Митрополит Серафим Пирејски

Свакако неко ко је имало интелигентан неће поверовати да ће ова посета зауставити сукобе у Сирији и Ираку зарад којих сунитски исламисти (Саудијска Арабија, Катар, Оман и остали Емирати у арапском заливу) финансирају ИСИС против легитимних власти у Багдаду и Дамаску, нити ће променити смртоносне исламске заповести Курана и лажног пророка Мухамеда о клању неверника (“Плен” (Ал -Анфал) – стихови 12 и 17, “Трпеза” (Ал-Ма’иде) – стих 33, Мухамед – стих 4, Гвожђе” (Ал-Хадид) – стих 21…)


“Плен” (Ал -Анфал)
стих 12: „Када је Господар твој надахнуо мелеке: “Ја сам с вама, па учврстите оне који верују!” У срца неверника Ја ћу страх улити, па их ви по шијама ударите, и ударите их по прстима.”
стих 17: „Ви њих нисте убијали него Аллах; и ти ниси бацио, кад си бацио, него је Аллах бацио, да би вернике лепом кушњом искушао – Аллах заиста све чује и све зна.“
Мухамед
стих 4: “Када се у борби с неверницима сретнете по шијама их ударајте све док их не ослабите, а онда их вежите, и после, или их великодушно сужањства ослободите или откупнину захтевајте, све док борба не престане. Тако учините! Да Аллах хоће, Он би им се осветио, али Он жели да вас искуша једне помоћу других. Он неће поништити дела оних који на Аллахову путу погину.”
Гвожђе” (Ал-Хадид)
стих 21: “Недмећите се да у Господара свога заслужите опрост и Џеннет, простран колико су небо и Земља пространи, и припремљен за оне који у Аллаха и посланике Његове верују. То је Аллахова благодат коју ће дати ономе коме Он хоће; а у Аллаха је благодат велика.”
“Трпеза” (Ал-Ма’иде)
стих 33: “Казна за оне који против Аллаха и Посланика Његова војују и који неред на Земљи чине јесте: да буду убијени, или разапети, или да им се унакрст руке и ноге одсеку или да се из земље прогнају. То им је понижење на овоме свијету, а на ономе свијету чека их патња велика.”
Посета архијеретика папе који и даље истрајава у својој јереси непокајан, ипак јесте директна увреда за Грчку Цркву и православље. Директно се вређа атински архиепископ Јероним. Наиме, папа је недавно ангажовао неког шпанског бенедиктинца, обукао га у православну одежду и хиротонисао га за унијатског „епископа Грчке“ у Атини, на простору јурисдикције атинског архиепископата.

Сем тога, посета Грчкој хијерархији од стране Франциска Бергоља вређа сећања на свеце који су окрутно мучени на смрт од стране папиних претходника и сарадника, рекао је митрополит Серафим, и то:

– 13 светитеља који су спаљени у кипарском манастиру Кантарас 1231. године, јер нису хтели да прихвате папистичку азиму
– побијене монахе из Кареје, Зографа, Ивирона, Ватопеда и Ксенофонта који нису хтели да прихвате Лионску унију са папом 1274. године
– осамсто хиљада побијених српских новомученика у НДХ у најстрашнијим мучењима које је благосиљао “блажени“ Степинац а тог Степинца је “беатификовао“ тзв. светац Војтила за кога се недавно открило да је имао аферу са удатом женом
– светог Спиридона који је чудима 1716. године спречио да венецијански адмирал Крфа Андреа Пизани скрнави православни храм св. Атанасија изградњом папистичких олтара у самом храму
– светог мученика Максима Карпатороса који је са својом духовном децом убијен од унијата
– светог Атанасија малоруског кога су убили Пољаци и унијати бацивши га у септичку јаму, јер није хтео да прихвати унију, одакле је после 17 година извађено његово нетрулежно и миомирисно тело
– представља удар на Бога који је посветио све те мученике пострадале за православну Веру.

Због свега наведеног, митрополит Серафим Пирејски сматра да би Синод Грчке Цркве требало да повуче своју одлуку и ускрати гостопримство папи.


Припремила екипа Фб странице «Православље живот вечни»



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине