Вести:

недеља, 10. април 2016.

Писма мирјана: паметном - доста

недеља, 10. април 2016. | КМ новине 1

Кажу ми два свештеника (магистра) и један са средњом богословијом: „владика прочитао: КО ИДЕ КОД АРТЕМИЈА И ПОДРЖАВА ГА, ДА СЕ ОДЛУЧИ ОД ЦРКВЕ, И ЗА ЊЕГА НЕМА ПРИЧЕШЋЕ“…

Писма мирјана: паметном - доста




Ја (свегрешни) питам: „А ко иде на мису, шта с' њим?

Они ћуте и не знају даље.

Није мој циљ да кажем, како сам ја много паметан и да се гордим, ал' какви су то магистри и теолози, кад не знају да одговоре једном полуписменом мирјанину, који има само осам разреда школе

Кад сам био почетник, мислио сам да теолози за све морају да имају праведан одговор и у складу са Јеванђељем

Дакле, браћо Срби (по њиховом): Неко ко је (крштен) може да се бави медитацијом и јогом, да иде у будистички храм и да добија ордење од Цркве; Неко може да иде на мису и да добија почаст!… Ал не сме никако код вл. Артемија, Србина, који је „крив“ јер чува свето предање и светосавље!?

У мој разум (полуписмени) таква логика не може да стане, осим да верујем да су вукови у јагњећој кожи већ окупирали цркву и свако ко хоће да живи побожно бива гоњен!?

(свегрешни Ивица Тасић) IC XC NIKA


Извор: Исток православни    :: © 2014 - 2016 ::    Молимо за навођење извора

1 коментар:

  1. Е, мој брате. Ако због јереси у СПЦ идеш код владике Артемија, онда треба да будеш и доследан. Не знам брате шта тражиш код екумениста. Не може се бити у заједници са јеретицима и са православнима. Сви чекају да их јеретици избаце. Па, наравно да ће вас избацити кад нећете сами да одете као што су Свети Оци чија житија читамо, чинили.

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине