Вести:

петак, 11. март 2016.

Запаљена српска кућа на Космету као приказ ''бољег положаја Срба''?

петак, 11. март 2016. | КМ новине 0

Кућа Томе Баљошевића, који је киднапован па убијен јула 1998. године, запаљена је у ораховачкој Горњој махали, рекао је Срни председник Привременог општинског већа Ораховца Голуб Кујунџић.

Запаљена српска кућа на Космету као приказ ''бољег положаја Срба''?
Илустрација (Фото: Pixabay.com) - Правда  

Симболично је да је кућа запаљена баш за време посете такозваног "заменика премијера" самопрокламованог Косова Бранимира Стојановића Ораховцу и Великој Хочи.

Кујунџић је навео да је „кућа запаљена јуче док је трајао састанак са Стојановићем. Пожар су приметиле комшије и позвале ватрогасце који су заједно са припадницима косовске полиције интервенисали и спречили ширење пожара“, 
јавља Срна а преноси Правда.


Стојановић је ово место приграбио на иницијативу и у организацији Владе Србије чије одлуке на терену је спроводио Александар Вулина. У време слома српског отпора и непристајања да прихвате шиптарску државу, из Владе Србије је поручивано да се све то ради зарад бољитка и унапређења услова живота Срба на Косову и Метохији. После овога заиста нам не треба више ни један доказ успешног деловања Владе Србије на терену, посебно када њихову политику воде они који пристају да буду део НАТО - терористичке творевине на напаћеној српској земљи. Још ће јасније бити какви су резултати постигнути при крају овог текста где агенције наводе прецизније податке о власницима кућа и њиховој судбини коју су овим запечатили шиптарски терористи.

Према његовим речима, у пожару је изгорела једна соба, али је срећа што је пожар локализован и није се проширио на суседне куће, од којих у једној живи и Кујунџић, који такође учествује у политичким мешетарењима Владе Србије као представник нелегитимног и нелегалног привременог органа.

Кућа Баљошевића је напуштена, а њени власници су приликом напада тзв. ОВК у Ораховцу јула 1998. године киднаповани, Тома и његов син Саша, супруга Славка, снаја Снежана и једногодишњи унук Нинослав.

Две жене са дететом су ослобођене из логора ОВК после 12 дана, а Тома и Саша су пронађени мртви у јами. Сахрањени су на гробу Лешће у Београду. У кући д ове породице, од 1999. године, више нема никога ко би ту живео.

У Горњој махали у Ораховцу живи око 250 Срба, од близу 3.000, колико их је до уласка КФОР-а на Косово у јуну 1999. године живело на овом подручју.




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Молимо за навођење извора

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине