Вести:

петак, 18. март 2016.

Шездесет година од упокојења Владике Николаја Велимировића

петак, 18. март 2016. | КМ новине 0

У Либертивилу (САД), 18. марта.1956. године, упокојио се Свети Николај (Велимировић) жички и охридски.




Данас је тачно 60 година од смрти највећег из рода српскога после Светог Саве...

О Владики Николају - Ава Јустин Поповић (1966.година):


Он је тако смело,тако неустрашиво проповедао и исповедао Истину Господа Христа,Истину твоју Србине несрећни! Истину целе Српске историје! Истину свега рода људског.Нико као он,нико тако исповедао није у Српском роду...Када су у тешким невољама умукла многа Српска уста он је немачким тиранима говорио:"Ево мене испред моје пастве! Ви стрељате моју децу по Краљеву,дошао сам да мене прво стрељате,па онда њих".Био је збуњен официр и командант немачки. Говорио је савршеним немачким језиком. Ми данашњи Срби не знамо шта имамо? Али,ето Бог нам је послао и Пророка и Апостола и Еванђелисту! А зашто смо ми,ова генерација наша - најгори Срби? Зато што смо издали све што се не сме издати! Зато што издајемо Господа, Његову Истину, Вечни Живот, Царство Небеско!


Свети Исповедниче, са свима Светитељима, моли се да се Срби опамете. Да се браћа измире,да нестане раскола те највеће куге - куге данашње којом се заразио Српски народ!


 Припремила: М.К.


Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Молимо за навођење извора

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине