петак, 18. март 2016.

Лозанка Радоичић: Својом борбом за КиМ жртве заслужиле да чувамо успомену на њих (ВИДЕО)

Лозанка Радоичић, мајка српског војника убијеног на Кошарама 1998. године, позвала је на чување успомене на жртве које својом борбом за КиМ то заслужиле.

Лозанка Радоичић: Својом борбом за КиМ жртве заслужиле да чувамо успомену на њих (ВИДЕО)
Лозанка Радоичић / Фото: Србин.инфо    





"Они су и данас на стражи. То тумачи ко како хоће... Они су дали крв, њихова крв је остала на Косову и Метохији, о њима сви ћуте. Окупили смо се 17-тог, неким другим поводом али ово је битно, о њима мора да се прича. О њима Србија не зна" рекла је Лозанка обраћајући се окупљенима у Поворци за сећање на српске жртве мартовског Погрома на КиМ пред фотографијама убијених и киднапованих полицајаца, војника и цивила. 

Она је изнела информације до којих је дошла о томе како је НАТО помогао, односно својим возилом превезао групу шиптарских терориста који су  у заседи сачекали младе српске граничаре и на њих отворили ватру убивши петорицу од којих је један био и њен син. "НАТО је директно утицао на њихово убиство" закључила је Лозанка.

Окренувши се ка "Српском зиду плача" она је додала да већина страдалих војника није међу фотографијама жртава јер се неки воде као нестали а један број чак уопште није евидентиран.

"Једини документ који је остао за њима је књига штампана у марту 2000. године - Јунаци отаџбине- . Ту има око 1100 имена војника а 60% њих није оставило потомке за собом. Ми као њихови родитељи морамо да говоимо о њима а надам се да ћете и ви, који сте се окупили, да наставите. Јер ако ми не говоримо о њима они умиру још једном. А очито да је ово (погледом указује на Скупштину у коју треба да стигне британски принц Чарлс уз највише државне почасти) прави пут да њихова погибија иде у заборав". 

  ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО: ⏯ 


Она је позвала све да чувају успомену на српске жртве "које требају да буду путоказ јер они нису желели да побегну из Србије као они који су добили држављанства других драва у које су отишли па се сада сетили да је Србија њихова отаџбина. Е, па то тако не може. Морамо да чувамо успомену на жртве јер су они то, својом борбом за Косово и Метохију, заслужили" рекла је Лозанка.

Видео: Стево Мрђен


Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Молимо за навођење извора

Нема коментара:

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.