Вести:

субота, 12. март 2016.

Због великог доприноса независности Црне Горе и Албанци у прослави

субота, 12. март 2016. | КМ новине 0

Црногорска културна мрежа (ЦКМ) позвала је Албанце да учествују у програму обележавања деценије независности Црне Горе.

Због великог доприноса независности Црне Горе и Албанци у прослави
Не, није Сицилија, ово је Црна Гора. / Фото: РТЦГ.ме  

Председник ЦКМ-а, Александар Дамјановић о томе је разговарао са председником Општине Улцињ, Фатмиром Ђеком.

"Дамјановић је упознао Ђеку са програмом прославе, и истакао да нажалост претходних година нијест успјели да успоставимо партнерство са Албанским националним савјетом, како би Албанци као равноправни грађани Црне Горе на највећем догађају који се током календарске године одржи у Црној Гори представили своје културно наслеђе", саопштено је из ЦКМ-а.

Како се наводи, Дамјановић је посебно истакао да се не сме заборавити велики допринос који су Албанци дали обнови независности, као и да свим грађанима без обзира на веру и нацију припада право да славе овај велики јубилеј, као и да су у обавези да допринесу његовом јачању.

Ђека је нагласио да је 21. мај за њега лично, партију којој припада, као и за грађане Улциња, и све Албанце који живе у Црној Гори велики празник према којем се треба опходити са посебним поштовањем. Он је истакао да су Албанци одувек били лојални грађани Црне Горе, како они што живе у њој тако и они из дијаспоре, што су најбоље доказали 2006. године дајући велику подршку сувереној Црној Гори, које, по његовим ријечима, без гласова Албанаца не би било.

Дамјановић и Фатмир / Фото: РТЦГ.ме

"Ђека је казао да ће се лично заложити да његови сународници дају допринос обиљежавања деценије независности. Предсједник Општине Улцињ је посебно истакао да Албанци за разлику од других народа који живе у Црној Гори никада нијесу имали проблема са државним симболима, већ су се одувијек са великим поштовањем опходили према њима", пише у саопштењу.


Извор: РТЦГ :: © 2014 - 2016 :: Молимо за навођење извора

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине