Вести:

понедељак, 7. март 2016.

Са 20 хиљада потписа Срби траже одржавање избора на КиМ (ВИДЕО)

понедељак, 7. март 2016. | КМ новине 0

Срби са севера Косова и Метохије и њихови представници, не они које је Београдски режим наметнуо већ легално изабрани на локалним изборима по закону Републике Србије, сакупили су око 20 хиљада потписа захтевајући да се и на овом простору одрже српски локални избори.

Са 20 хиљада потписа Срби траже одржавање избора на КиМ (ВИДЕО)
Немања Јакшић / Фото: КМ Новине


Власт изабрану на последњим одржаним локалним изборима по закону РС, Влада је распустила и противно свим законима и крајње криминално укинула 2013. године.

"Оно што се касније дешавало јесте увођење такозваних привремених већа, што је дозвољено по Закону о локалној самоуправи, међутим њихов рад је ограничен на 60 дана, односно Народна Скупштина је у обавези да у року од два месеца распише нове локалне изборе за јединице које су распуштене. Они то нису учинили и тренутно Косовом и Метохијом владају привремена већа која су ван мандата, односно нелегална, нелигитмна, те такви људи не могу да воде некога и да буду одговорни за српски народ који је опстао и остао да живи на Косову и Метохији" рекао је за КМ Новине Немања Јакшић, председник општинског Одбора ДСС која је у сарадњи са другим патриотским организацијама и грађанима сакупила неопходне потписе за подношење једног оваквог захтева.

Јакшић је напоменуо и да је преостали српски народ уцењен социјалном помоћу, личним примањима, губитком посла и другим врстама притисака како би прихватио противуставне потезе српске власти а на своју штету. Тим истим притисцима народ је био приморан и да сачека и аплаудира Александру Вучићу током посете која је недавно отказана дан раније. Све то указује, сматра Јакшић, да су Хашим Тачи и Александар Вучић у јакој спрези и раде на остварењу истог циља који је "независно Косово" каже он.

А остварење тог циља неће бити могуће без пристанка српског народа. Двадесет хиљада потписа Срба који живе на Косову и Метохији доказ је за то. Не тако давно свега 5 хиљада како овдашњи Срби тврде, фалсификованих потписа и то уз велику медијску кампању којима је Александар Вулин враћен на место директора Канцеларије за Косово и Метохију, барем је четири пута јачи аргумент да Влада поштује сопствене законе на целој територији своје државе. 

  ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО: 


Ови потписи биће предати наредног четвртка представницима Владе у Београду.

То што је тренутни састав Владе у оставци није изговор да се не поштује воља народа а неће бити ни изговор када буде дошло време да они који су кршили Устав и издали своју државу за то и одговарају пред законом. 



Извор: КМ Новине :: © 2014 - 2016 :: Молимо за навођење извора

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине