Вести:

уторак, 15. март 2016.

Поворка сећањана жртве 17. марта 2004-те на КиМ

уторак, 15. март 2016. | КМ новине 0

Под слоганом "Не заборави Србине НАТО-"ОВК" злочине" најављује се масовна шетња којом ће се обележити дан Погрома над Србима и показати да памтимо да је један од најтежих масовних злочина оста некажњен.

Поворка сећањана жртве #17. март, #2004-те, #КиМ, #Косово, #Метохија,




Шетња у знак сећања на жртве мартовских погрома на Косову и Метохији одржаће се 17. марта 2016. године са почетком од 17 часова. Организатор догађаја је неформална групација Родољубива омладина која позива све родољубе, патриоте и пре свега све Србе да се прикључе овој шетњи. 

http://www.kmnovine.com/2016/03/joe-travel-prevoz.html
„Пред очима целокупне међународне заједнице и НАТО снага  17. марта 2004. године на Космету су убијани људи само зато што су Срби. Православне светиње су паљене, људи су протеривани и убијани од стране шиптарских терориста који су били и јесу под протекторатом НАТО-а. НАТО трупе на Космету су имале одговорност да заштите све грађане окупиране територије Србије. Постављамо питање: Које смо поуке као народ извукли из тог стравичног злочина када премијер Србије Александар Вучић потписује споразум са НАТО злочинцима и вређа све жртве говорећи да ће НАТО чувати Србе на територији Космета“, рекао је Дамњан Кнежевић, један од организатора скупа.



Он је затим додао: „Заборав је злочин, а тим злочином ризикујемо да се стравична злодела над нашим народом понове у још већем обиму. Последња су времена да се као народ дозовемо памети и освестимо, да станемо у одбрану себе и својих светиња. Шиптари су нам палили цркве и манастире, а данас ми то сами радимо потапајући светињу коју су изградили Немањићи, потапајући Ваљевску Грачаницу“, завршио је Кнежевић.



Извор: Србин инфо    :: © 2014 - 2016 ::    Молимо за навођење извора

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине