Вести:

среда, 10. фебруар 2016.

П. Поповић: Крили су да је генерал Толимир ухапшен у Београду

среда, 10. фебруар 2016. | КМ новине 0

Здравко Толимир је ухапшен у четвртак 30. маја 2007. код Љубовије, односно код Братунца, у Републици Српској - објавили су сви београдски медији.

П. Поповић: Крили су да је генерал Толимир ухапшен у Београду
Генерал Здравко Толимир у Хашком заточеништву.
















Пише: Предраг Поповић


Сви, осим Правде, коју сам тада уређивао.

На основу сведочења људи који су видели како група цивила с фантомкама на глави, око три сата изјутра, обија врата једног стана на Бежанијској коси и, после два-три минута, износи Толимира убаченог у црну мртвачку кесу, објавио сам да је генерал ВРС ухапшен у Београду.

- Што се правиш паметан? Толимир је ухапшен у Братунцу, имамо доказе, хоћеш ли да их објавиш? - рекао ми је тог дана Раде Булатовић, тадашњи шеф БИА.
- Добро је што се, као прави естрадни србенда, стидиш што си ухапсио српског генерала, али лоше је што лажеш. Своје доказе објави где хоћеш, али не код мене - рекао сам му.

Сутрадан је Прес Драгана Ј. Вучићевића објавио "сателитске снимке пресретања возила с Толимиром на улазу у Братунац".

Није ми било свеједно док сам то читао. Шта ако су комшије погрешиле, ако онај несрећник који је киднапован на Бежанијској коси није био Толимир? Звао сам их, двојица се нису јавили, један је одмах прекинуо везу, а последњи је само прошапутао: "Не питај ме ништа..." Њихов страх ме уверио да сам пласирао тачну информацију.



- Прво желим да кажем да није тачно да сам ухапшен у Републици Српској. Ухапшен сам у Београду - рекао је у понедељак Толимир, на првом појављивању у Хагу.
Лакнуло ми је.

Булатовићу је било свеједно, болео га Коштуница.



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Молимо за навођење извора

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине