Вести:

Thursday, February 11, 2016

СКАНДАЛ: Вучић са Аустријом признао независност Косова!

Thursday, February 11, 2016 | КМ новине 0

Министар спољних послова Аустрије Себастијан Курц и премијер Србије Александар Вучић представили су јуче Акциони план сарадње две земље у текућој години, који предвиђа наставак подршке званичног Беча Београду на путу ка ЕУ, у циљу отварања даљих поглавља, као и наставак даље сарадње по питању избегличке кризе.
Ништа око тог Акционог плана не би било спорно да Вучић и Курц нису представили Србију без Косова!

Заједнички акциони план за сарадњу Аустрије и Србије предвиђа подршку следећих корака у приступању Србије ЕУ.

Како се наводи, Аустрија ће подржати процес нормализације односа Београда и Приштине, а предвиђен је и заједнички рад на добросуседшким односима и решавању билатералних спорова.


Када погледамо илустријацу која је пропратила Акциони план, јасно је да су Вучић и Курц сагласни да Косово више није део Србије, иако Александар Вучић тврди да Србија никада неће признати Косово као независну државу.


Како ствари стоје, Вучић је одавно признао Косово, сада је само питање времена када ће то званично обелоданити.

Подсетимо да се почетком прошле године у медијима подигла прашина јер је компанија “Нектар” на паковању сока од парадајза “томателу” отцепила Косово.


Компанија “Нектар” била је приморана у јавности да се правда и брани. Саопштили су да је то карта Србије са покрајинама коју су преузели са Гугл мапа и да нема никакве везе са отцепљењем.


Међутим, када Александар Вучић и Себастијан Курц на званичном међудржавном Акционом плану отцепе Косово, сви окрећу главу.
Извор: Телепромптер    :: © 2014 - 2016 ::    Молимо за навођење извора

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.