Вести:

Monday, February 1, 2016

Још један напад на Србе у Клини

Monday, February 1, 2016 | КМ новине 0

Непознати починиоци, највероватније локални Шиптари, напали су из аутоматског оружја Србе у селу Берково у општини Клина, а у нападу, иако су две куће оштећене, није било повређених.


Још један напад на Србе у Клини #www.kmnovine.com, #КМ-Новине, #Косово, #Метохија, #Вести, #Напад, #Клина,
Илустрација: КМ Новине / 2016.

У обе куће је, у тренутку напада, око 19 сати, било људи, а на једној од њих је оштећен цреп, док је на другој један од хитаца погодио прозорско окно.

Нападнуте су куће породица Пантић и Живковић.

Повратници у селу Берково су често жртве застрашивања и крађе.

На КиМ је приметна радикализација политичке климе и погоршање безбедносне ситуације услед ескалације политичког и верског екстремизма. То представља претњу свим житељима Косова и Метохије, а по правилу су најугроженији повратници у национално мешовитим срединама.

Канцеларија за Косово и Метохију очекује да, иако овакви напади по правилу остају нерасветљени, Шиптари са КиМ овога пута уложе искрене напоре да пронађу починиоце и пруже ефикаснију заштиту српским повратницима, што до сада нису учинили ни у једном од више стотина случаја.


Упркос свему Влада Србије, при којој Канцеларија ради, наставља да Шиптарима предаје надлежност и судбину Срба у руке.Извор: Агенције    :: © 2014 - 2016 ::    Молимо за навођење извора

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.