Вести:

субота, 13. фебруар 2016.

Документарни филм: ''Била једном кула Гарића'' (ВИДЕО)

субота, 13. фебруар 2016. | КМ новине 1

Ко су и какви Арнаути (Шиптари) показује овај филм, у свега 17 минута, на примеру породице Гарић која је остала усамљена, последња српска, после вишедеценијског прогона.

Документарни филм: "Била једном кула Гарића"
Кула Гарића


Филм би пре свих требали да погледају млади Срби са Косова, који су се полакомили на слатке речи српских политичара и ушли у раље шиптарског "система" вукући за собом и народ, и сви они који мисле да се могу надати добром кад се зацари зло. Породица Гарић из Метохије је ту лекцију је платила животима да би ви не би сте морали.

Ако вас узнемиравају сцене насиља и крви, не брините се, тога у овом филму нема али му ужаса ни мало не недостаје.

"Филм Пролог - март 1999-те године. Село Добрић између Ђаковице и Дечана и једина српска породица у пречнику од 20 квадратних километара и Епилог -2000-та година побијени, прогнани, куће спаљене, гробови порушени. Срба на Светој српској земљи нема. Филм о једној српској породици парадигми српскога косовског страдања овога 21. века и арнаутској окупацији Свете српске земље Косова и Метохије" стоји у кратком пропратном тексту овог филма на страни где је објављен.



Сценарио и режија Јелена Копривица.
Музика Томо Бабовић
Продукција ТРЗ филм и тон


Аутори се захваљују на помоћи Владики Артемију као и настојатељу манастира Сопоћани јеромонаху Михајлу.




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Молимо за навођење извора

1 коментар:

  1. Sve sto nam Siptari urade ,to je uz punu podtsku nasoh ptedstavnika. STa ce Vucicu na tajni sastanak sa Tacijem.Ako ne zna treba da pita ko zna,a ne na svoju rukz da radi .Vucicu je najpametnije ptekinuti,zamrznuti pregovore.

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине