Вести:

понедељак, 22. фебруар 2016.

Српкиња из Грачанице одбила да игра за тзв ''Косово''

понедељак, 22. фебруар 2016. | КМ новине 0

Последњих дана, Марија Ђорђевић, млада тенисерка из Грачанице нашла се у центру пажње спортске јавности када је добила позив од стране тениске федерације тзв., "Косова" да наступи за њихову екипу у ФЕД Купу.

Српкиња из Грачанице одбила да игра за тзв ''Косово'' #Грачаница #Тенис #Марија
Фото: Лична архива


Појављивале су се различите информације, али је по њеним речи одлуку било лако донети.
,,Тачно је да сам добила позив да наступа за ФЕД куп тим Косова. Одлучила сам уз договор са мојом породицом да тај позив одбијем, јер немам намеру да наступам под заставом тзв., "Косова". Мало ми је засметало све оно што сам видела у медијима, али једина истина је да ја нећу играти за Косово", рекла је Марија за РТК2.

Марија Ђорђевић каже да јој није било пријатно због појединих наслова у медијима, и додаје да је успела да се избори са притиском, и донесе према њеним речима, исправну одлуку. Имала је подршку како породице, тако и својих пријетеља.
Горан Ђорђевић, Маријин отац, каже да је притисак од стране медија био велики, али да из Тениског Савеза Србије, њега и његову ћерку нико није контактирао.

,,Нико нас није завао из Тениског Савеза Србије. Није било контаката, али у свему је најважније да се нису стекли услови да Марија игра за Косово. Нисмо имали притисак ни са једне стране, једино што нам је правило проблем јесте необјективно извештавање појединих медија", каже Маријин отац.

Своје виђење целе ситуације око позива младој тенисерки да наступа за Косово, има и њен тренер, Дејан Живић.

,,Вероватно су у тениском савезу косова у Марији видели квалитет који може да донесе резултат њиховом ФЕД Куп тиму. Рекао сам јој кад је добила позив да је одлука само њена и да треба да је саопшти што пре, да би се избегла нагађања. Од почетка сам био уверен да неће прихватити", рекао је Живић.

Марија Ђорђевић каже да је добила и поруке подршке од стране тениских клубова из Београда, као и позиве за учешће на турнирима у главном граду Србије.





Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Молимо за навођење извора

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине