Вести:

четвртак, 18. фебруар 2016.

Протести Пољака и Чеха: Косово је српско! (ФОТО, ВИДЕО)

четвртак, 18. фебруар 2016. | КМ новине 0

Речима: "17. фебруар 2016 - Косово је српско"! - насловљена је репортажа о протестима од јуче у Пољској и Чешкој где их је одржано више а против самопроглашене "независности" шиптарских сепаратиста са КиМ.

Протести Пољака, Чеха, Словака: Косово је српско! (ФОТО, ВИДЕО)
Са протеста у Чешкој








Савесни, и са јасно израженим осећајем за правду, становници западнословенских земаља Пољске и Чешке су протестом изразили неслагање неправедне и НАТО агресијом изнуђене ситуације у јужној српској покрајини.

Већ традиционални скупови на којима се изражава незадовољство против "варварског акта" шиптарских сепаратиста од 16. 2008. године када су незаконито, а на иницијативу Запада, прогласили "независност", окупили су младе, навијаче, обичне грађане али и интелигенцију. Тако је скуп у Чешкој организовао познати редитељ Вацлав Дворжак кога знамо по филму "Отету Косово".

У Пољској протест је организован испред америчког Конзулата, "једног од иницијатора" овог акта, пишу "Пољски патриоти". Овом протесту у Кракову, осим обичног становништва, присуствовали су и пољски родољуби из Лоџа и Лублина.

Након кратког увода , представник "Трећег пута" говорио је о непопустљивој борби Срба и тешком, али правилном избору пута који није у складу са "западним стандардима".

Излагачи су, како преноси овај портал, успели да убеде окупљене да подршка ЕУ-НАТО и коалиције Новог светског поретка није само начин да се поново ојача Србија већ да се поврати и снага Пољске као суверене земље.

Такође је прочитано и писмо које су организатори примили од Срба који се захваљују на подршци а које је за све било "заиста дирљиво".

Између говора узвикивани су различити слогани подршке као што су: "Увек српско, увек српско Косово", "Доле албанци - Срби, ми смо са вама", "ЕУ- НАТО - АМЕРИКА - заувек криминалци", "са вама смо, хеј браћо, са вама смо" и друго.

На скупу се вијорила и српска застава коју су добили овим поводом на поклон из Србије за коју су рекли да ће "истаћи у својим просторијама". Репортажу завршавају захваљујући се Србима на засатави! Поздравом "видимо се следеће године - Косово је Србија" већ су неформално најавили и нови протест наредне године.

Трговина српским проблемом и Косовом и Метохијом, ни овај пут није изостала и то - од Руса. Наиме, РТ је објавила видео са скупа подршке Србима и упркос заставама, транспарентима па и изјавама коју су добили од организатора који осим Косова помињу и Крим, видео потписали као "Анти-амерички скуп у Кракову којим се криви Америка за избегличку кризу"



У више  појединачних и групних окупљања, млади широм већ поменутих западнословенских земља исказали су солидарност са српским народом отворено и истрајно се противећи неправди која се већ годинама наноси Србији. Без обзира што нису бројнији сусрети ових младих људи са Србима које подржавају, а од којих би још и више сазнали о свеукупном проблему, они су сигурни у своје идеје јер знају да на путу развоја Новог светског поретка неће бити милости ни према њиховим земљама.

Захваљујући интернету најава, припрема као и свеукупна подршка, редовно су праћени активним контактима путем Фејсбук групе "Сви навијачи света - Косово је Србија" која проносећи ову идеју постаје све популарнија, буквално из часа у час. Информације, искуства, фотографије са догађаја активно се скупљају у базу ове групе и јединствено презентују посетиоцима на српском али редовно и на енглеском језику јер је велики број посетилаца који нису Срби.

  ПОСЕТИТЕ ОВУ ГРУПУ: 


Оснивачи групе кажу само да је почетна идеја била контактирати што више људи који подржавају Косово и Метохију у природном геополитичком положају, то јест као српску покрајину. У овоме су заказале домаће медијске и државне надлежне институције али је интернет омогућио онима који то желе да се самоорганизују и постепено јачају. 

Захваљујући сарадњи коју развијају са другим порталима и Фејсбук странама, може се рећи да ова група постаје својеврсни центар окупљања и повратне подршке онима који истрајавају на путу правде и у жељи за праведним решењем када је Косово у питању а једино праведно јесте да се у потпуности разоткрије међународна криминална улога у политизацији проблема као и подршци тероризму против Србије, како би се ствари вратиле у природно стање и завладао мир и ред на простору Балкана.

Свесни да ће такав пут значити скидање јарма ропства и са Влада својих земаља, млади не посустају у борби за Косово и Метохију а овако организовани јачају нове снаге и стварају капацитет који у будућности може бити пресудан у одбрани јужне српске покрајине. Али не само Србије, већ као што и сами кажу, и свих других словенских земља притиснутих теретом неправедног ЕУ - америчког система (не)"вредности". 

  ФОТО ГАЛЕРИЈА: 



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Молимо за навођење извора

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине