Вести:

четвртак, 11. фебруар 2016.

Војислав Шешељ на списку 1.423 босанских удбаша?!

четвртак, 11. фебруар 2016. | КМ новине 0

Позивајући се на податке из књиге "Чувари Југославије: Сурадници УДБЕ у Босни и Херцеговини", портал "Грохотом" је објавио списак 1.423 сарадника УДБА из БиХ.


Војислав Шешељ на списку 1.423 босанских удбаша?!


Занимљиво је да се међу њима налази и име "Шешељ (Николе) Војислав", рођен 1945. године у Сарајеву. Његово шифровано име било је "Магистар".
- То је хрватска ујдурма, покушавају политички да ми науде, али неће успети. Никад нисам радио за било коју тајну службу - изјавио је лидер радикала Војислав Шешељ за портал "Еспресо".

- Први пут сам чуо за тај податак пре 13 година - каже на почетку Шешељ, па наставља: 

- Те књиге о наводним припадницима Удбе штампао је у 4 тома Фрањевачки самостан у Широком Бријегу. Дакле, Хрвати. Младен Налетелић Тута показивао ми их је у Хагу.
Према речима првог радикала, у питању је хрватска ујдурма чији је циљ да му се политички науди. Безуспешно, додаје Шешељ.

- Ја сам наводно пратио Жарка Каришика, асистента на Економском факултету током 1979. године, иако тог Каришика никад нисам упознао, што је и он потврдио годинама касније. Он је писао неке књиге испод којих се потписивао као "Дурмитара", спој две речи - Дурмитор и Тара, што вам говори колико је одлепио.

Компетан списак босанских удбаша можете пронаћи овде.

Истовремено, из Хашког трибунала стиже налог за хитно хапшење и изручење троје чланова СРС Вјерице Радете, Петра Јојића и Јова Остојића.

Председавајући судског већа Алфонсо Ори је сипао отровне стреле на рачун Србије, а координатору Правног тима Саши Обрадовићу је забранио да објасни које је кораке Србија до сада учинила.

- Ваша обавеза је да оптужене ухапсите до 24. фебруара и тада нећете имати потребу да нас извештавате шта радите. Због бахатог понашања и изузетно виског степена безобразулука, Влада Србије најавила је жалбу на рачун Хашког суда који се није прославио по свом праведном односу према оптуженима делећи Србе на једну све остале на другу страну.


Извор: Агенције    :: © 2014 - 2016 ::    Молимо за навођење извора

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине