Вести:

уторак, 12. јануар 2016.

Д. Добрић: Цивилна заштита преварена, па због плате издала

уторак, 12. јануар 2016. | КМ новине 0

Припадници цивилне заштите на северу КиМ потписали су уговоре којима постају део једне творевине која се према њиховом народу, Србима, никада није пријатељски показала нити је могуће.

Припадници цивилне заштите на северу КиМ потписали су уговоре којима постају део једне творевине која се према њиховом народу, Србима, никада није пријатељски показала нити је могуће.


Потпредседник Скупштине Косова и Метохије, Добросав Добрић, за КМ Новине каже да су припадници Цивилне заштите „употребљени“ пре око две и по године, 3. новембра, за одржавање лажних избора у систему „републике Косово“ а обећана су им радна места у Цивилној заштити по систему Републике Србије да би и они изашли на шиптарске изборе.

"То су углавном били младићи без посла који су се пријавили и уписали се на спискове због обећања да ће ускоро добити радна места. Међутим, они су злоупотребљени, они су угурани у систем „републике Косово“ где су им сада обећана радна места у тамошњим „министарствима“, у зависности од њихове стручности, каже Добрић.

Он закључује да су тако "на један покварен начин" младићи отргнути из система Републике Србије.


"На неки начин су и уцењени јер немају никакав извор прихода, завршили су школе и условљени тиме они су фактички продали свој идентитет и припадност једној држави. Зарад обећане егзистенције прешли су у систем једне лажне државе која за перспективу има стварање велике Албаније“.

Канцеларија за Косово и Метохију честитала је и усхићено поздравила овај колективни потез признајући да је он део Бриселског споразума.

На то се осврће и Добрић примећујући да је „ово још једна потврда погубности Бриселских споразума и политике Владе Србије, показатељ да су се одрекли и Срба са Косова и Метохије а све ово што причају у јавности у ствари је сасвим супротно док су, у ствари, "тамо су потписали смртну пресуду Србима са Косова и Метохије. Ми другу перспективу немамо осим ако се, надам се, ускоро не деси нешто и ова власт у Србији престане да функционише а на њено место дође друга власт која ће бити патриотски и прекине да нас води овим погубним путем“.

У више наврата најављиван је овај потез и то су сви очекивали, иако прилично невољно. Ажурност је показала једино Влада Србије. Од недавно чекови су запосленима у Цивилној заштити укинути а празници на почетку године „честитани“ су им тако што по први пут нису примили новчану надокнаду за новогодишње пакетиће која је линеарно износили 1200 динара. Неки од, сада већ бивших припадника поменуте службе, ово виде не као намеру већ као спонтану поруку да су и они и њихова деца пуштена „низ воду“. И поред свега пристали су и прихватили решења која ће правно и административно српском народу нанети огромну штету а њихове проблеме решити тек привремено. 


Добросав Добрић
„Овде је народ, нажалост, заплашен и у стању колективног бунила. Иако виде и знају шта се дешава ћуте и трпе плашећи се да не буде још горе“ објашњава Добрић.

„Надају се одржању основне егзистенције, да им неће бити укинута плата, пензија... Нико не говори о томе да у апотекама нема лекова који се приписују на рецепт већ да се за њих мора ићи макар у Рашку или Краљево. А лекова нема ни у болници, и о томе сви ћуте плашећи се рекације по себе јер овакав притисак и тортуру нисмо доживели ни у најгорим режимима“ тврди он.

Позитивних потеза и могућности готово да нема на видику. Добрић то просто и без скривања стања објашњава да је „са друге стране и патриотске организације и родољубиви део народа у различитим сферама, разбијен на бескорисне фракције и тешко се може организована снага, макар неки број људи који би барем протестовао због свега овога“. 






Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине