Вести:

Sunday, January 31, 2016

ПБ КиМ: Вучићева борба ''против'' корупције и криминала

Sunday, January 31, 2016 | КМ новине 0

У најновијем саопштењу Патриотског блока КиМ, наводи се да када би Влада истражила случајеве проневере новца у покрајини она би показала да су КиМ били "само погодан терен за прање новца". Властодршци упркос откривеним проневерама - сарађују са криминалцима.

#KM-Novine, #www.kmnovine.com, #Kosovo, #Metohija, #Srbija, #Vucic, #Korupcija, #Vesti, #Kriminal,
Илустрација: КМ Новине; 2016.

Саопштење преносимо у целости:

Оптужница коју је надлежни јавни тужилац подигао против Небојше Човића, бившег председника Координационог центра за Косово и Метохију и још пет лица, због постојања основане сумње да су умешани у ненаменско трошење буџетских средстава на Косову и Метохији, сматрамо правим начином да се утврди истина, индивидуална одговорност и скине колективна љага са српског народа, који је остао да живи на Косову и Метохији. Наиме, у серијалу Инсајдер „патриотска пљачка“ који је емитован на телевизији „Б92“, махом су изнети подаци о злоупотребама у трошењу буџетских средастава из периода када је Човић био задужен за Косово и Метохију, што је и претходило покретању истраге и подизању оптужнице. О незаконитим радњама господина Човића 2001. год. Војислав Шешељ је написао књигу „Мафијашка пудлица – Небојша Човић“. Књигу је штампала „Велика Србија“ чији је главни и одговорни уредик био генерални секртар СРС-а Александар Вучић. За продају књиге била је задужена тадашња чланица СРС а сада чланица СНС и шеф одељења Канцеларије за КиМ у Косовској Митровици госпођица Злата Радовановић. Нажалост, ништа од свега овога није представљало сметњу тадашњем првом потпредседнику Владе задуженом за борбу против криминала и корупције а садашњем председнику Владе, господину Александру Вучићу, да 2013. год. Небојшу Човића именује за члана Привременог органа града Београда, за председника КК „Црвена звезда“, а преко кризног штаба“ и за потпредседника ФК „Црвена звезда“. У серијалу „Инсајдер“ Срби на Косову и Метохији су приказани као паразити који живе на ручун грађана из преосталог дела Србије, са једне стране, и као лопови и профитери, са друге стране. Информације овакве и сличне садржине, пласиране су у циљу стварања атмосфере, ради доношења непопуларних политичких одлука у вези КиМ. У циљу провере изнетих информација у емисији „Инсајдер“, Народна скупштина Републике Србије формирала је Анкетни одбор.

У извештају Анкетног одбора 01 Број 06-2/19-16 од 14.04.2014 год. као типични примери мегаломанских пројеката, обухваћени су они чији су извођачи радова биле компаније „МАБ и МБА Миљковић“. Реч је о пројектима од неколико десетина милиона евра, који нису завршени, лоше урађени, преплаћени и нису пуштени у функцију.

Анкетни Одбор је у свом извештају затражио од надлежних органа Р. Србије, да спроведу хитну истрагу о злоупотребама у трошењу буџетских средстава, пласираних преко Дирекције за путеве Р. Србије и ЈП „Путеви Србије“ за изградњу и ревитализацију путне инфраструктуре на Косову и Метохији, са тежиштем на пројекте на којима се као извођачи радова појављују предузећа „МАБ и МБА Миљковић“. Нажалост, уместо истраге, власник ових компанија је постао главни извођач радова на изградњи путева и мостова у преосталом делу Р. Србије. Све ово не би било чудно да господина Миљковића, актуелни председник Владе Р. Србије, господин Александар Вучић, није прозивао у предизборној кампањи, називајући га лоповом и претећи му правосудним органима. На састанку који је одржао 31.05.2013. год. са челним представницима Срба са севера Косова и Метохије, Александар Вучић је такође говорио о малверзацијама господина Миљковића, износећи при томе и податак да је на десетом месту са 48.000.000,оо евра узетих а не отплаћених кредита банкама. На том састанку се такође обратио и господину Александру Вулину и рекао му да је његов кум Жељко Митровић узео а није вратио кредите банкама у износу од око 149.000.000,оо евра и да је на првом месту. Због тога је сасвим јасно што телевизија „Пинк“ свим силама брани лик и недела Александра Вучића. Састанку су присуствовали: Крстимир Пантић као заменик директора канцеларије за КиМ, Бојан Јаковљевић као народни посланик, Раденко Недељковић као начелник Косовскомитровачког управног округа, Драгиша Влашковић као председник општине Косовска Митровица, Драгиша Миловић као председник општине Звечан, Славиша Ристић као председник општине Зубин Поток, Драгиша Васић као председник општине Лепосавић, Милан Ивановић директор Здравственог центра Косовска Митровица и Зоран Милојевић звани Зеља члан извршног одбора СНС настањен у Лепосавићу. Ипак све ово није била препрека актуелној Влади, на чијем је челу Александар Вучић да дана 29.09.2015. потпише уговор са компанијом „Ратко Митровић“ у власништву господина Бранка Миљковића о изградњи моста Љубовија-Братунац. Господин Александар Вучић је приликом полагања камена темељца чак похвалио господина Миљковића као успешног привредника, тврдећи због тога, да ће мост бити изграђен пре рока. На списку компанија које нису вратиле кредите а које је челник СНС-а прочитао биле су и фирме Мирослава Богићевића и Горана Перчевића који су касније ухапшени и процесуирани. Изгледа да се нису „договорили“.

Председник Владе господин Александар Вучић је прикрио и пљачку од 106.000.000,оо динара, односно од близу 1.000.000,оо евра, за непостојећи видео надзор на северу Косова и Метохије, за који је Канцеларија за Косово и Метохију 2012. год. за време Александра Вулина као директора, без спроведеног поступка јавне набавке пребацила фирми DBS KONSEL SECURITY SERVICE.

Када би надлежни органи Републике Србије, спровели истрагу до краја, доказало би се, да су средства намењена КиМ, или остала у Београду или су одмах враћена, а да је Косово и Метохија било само погодно подручје за прање новца.

Зато су тврдње, у којима Александар Вучић данас представља себе као главног борца против корупције и криминала, гола лаж и превара. Стално истицање себе као поштеног тешко може да прикрије чињеницу да су његови најближи сарадници огрезли у корупцији и криминалу и преко ноћи постали власници енормног богатства. У народу се каже „Са ким си, такав си“.


Током предизборних кампања обећао је грађанима Србије да ће само кроз тендерске процедуре држави да уштеди 600 милиона евра. Не да није уштедео, већ је 221 пројекат реализован у Србији без тендера уз „договор у четири ока“.

„Ко много лаже тај пуно и краде, а ко краде тај и издаје“ - је српска народна пословица. 


У Косовској Митровици
31.01.2016. године

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Молимо за навођење извора

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.