Вести:

недеља, 31. јануар 2016.

Синоћ ухапшени исламисти пред капијом Високих Дечана (ФОТО)

недеља, 31. јануар 2016. | КМ новине 0

Синоћ око 21 час ухапшена су четворица исламских терориста испред главне капије манастира Високи Дечани, јавља Радио Гораждевац.


#Vehabije, #Decani, #Hapsenje, #KM-novine, #www.kmnovine.com, #Kosovo, #Metohija, #Vesti,
Фото: Радио Гораждевац


Двојица од четворице ухапшених имали су обријану косу, дугачку браду и панталоне са кратким ногавицама, што је карактеристично за вехабије, преноси овај радио.

Oсобе које се налазе у манастиру осећају се сигурно јер присуство КФОР-а то донекле омогућује а "ситуација са вехабијама показатељ је да је присуство окупаторских снага од суштинског значаја" истиче сајбер - монах Сава Јањић који тврди да они на тај начин обезбеђују "тај објекат светске културне баштине Унеска".

Срамно је и психотично, барем онима који не познају деловање Саве Јањића, да настојатељ једне од највећи српских светиња не инсистира на повратку српске полиције и војске већ вапи за окупацијом називајући живи манастир "културним објектом" као да се ради о музеју или Дому културе, какве ситуације памтимо из комунистичког периода.



У присуству окупационих снага НАТО-а и Америке порушено је преко 150 српских светиња а њихово рушење се наставља и данас. Преко 5 хиљада кућа и других објеката у приватном и друштвеном власништву спаљено је, разорено или окупирано. Настојатељ једне од малобројних неоштећених светиња данас вапи за присуством тих снага!

У време присуства српских безбедносних снага ни један манастир нити црква нису оштећени, гробља ни друга имовина Срба нису били тако олако нападани.


Дечани, седиште рушитеља Епархије РП.
Јавности је позната спрега српских властодржаца са прогонитељима православног владике Артемија и верног монаштва са Косова и Метохије, чему ће ево шеста година за који дан, од како узурпатори и верни савезници америчких државних чиновника и моћника спроводе политику затирања српских трагова.

Тако је синоћ министар полиције, Небојша Стефановић, у Београду изјавио да у Србији не постоји опасност од џихадизма и да се не очекују напади. како се у једном коментару на Фејсбуку каже "изгледа да је (и) министар заборавио докле се протежу границе његове земље".



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Молимо за навођење извора

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине