Вести:

недеља, 17. јануар 2016.

Ко је продао Брезовицу

недеља, 17. јануар 2016. | КМ новине 0

На данашњој седници ГО СНС на којој је донета важна одлука о изборима, није био позван Братислав Николић а важи за најважнијег представика ове странке на КиМ. Он истовремено располаже завидним количинама финансијских средстава после продаје Ски-центра Брезовица када и постаје члан ове странке.



После бомбастичне вести у медијима од пре неколико месеци о колективном учлањењу око 3.000 нових чланова у Штрпцу и јавном промовисању градоначелника Штрпца Братислава Николића као новог СНС лидера на Космету, данашњи догађаји и седница Главног одбора СНС-а нам поставља питање шта је по функцији Братислав Николић у СНС-у?

Наиме, данас је у Београду одржана седница ГО СНС- на којој је између осталог била и тема расписивање вандредних избора на свим нивоима, што би се рекло једна од најбитнијих одлука за све чланове СНС и грађане Србије. На тој седници су присуствовали сви чланови Главног одобора целе Србије и са Космета. Али на ту седницу није био позван Братислав Николић, иако је он приликом колективног учлањења представљен као најбитнији функционер СНС на КиМ-у.

Провером структурарне организације СНС-а може се установити да Братислав Николић није члан ГО СНС-а, заправо званично није папиролошки именован ни на једну функцију од стране СНС-а.

Међутим, саопштењем се огласио и сам Братислав Николић у коме каже да је на данас одржаном састанку ОО Српске напредне странке у Штрпцу донесена једногласна одлука да се за председника СНС-а предложи Александар Вучић и потписао се као повереник Српске напредне странке за општину Штрпце Братислав Николић.


Ко је заправо братислав Николић? Човек који пуца на Србе и не излази из уднице

О образовању Братислава Николића не постоје готово никакви подаци јер заправо не постоји ни његово образовање. Има легалну и муком стечену средњу школу, а време завршетка и стицање дипломе - 5 година. Свима је познато да средње образовање траје највише 4 године, али се Братислав у једном разреду задржао мало дуже, или у преводу, понављао је. Поред тога има "популарним СНС трендом" диплому Факултета за услужни бизнис и менаџмент У Штрпцу – (студирање траје по европским стандардима платиш, уђеш, изађеш, готово - завршио све "у року").

Када бисмо покушали да опишемо Братислава Николића, могли бисмо да кажемо да је то човек који воли све што воле млади, а највише младе девојке. На први поглед до изражаја долазе његова снага (не интелектуална), а у то су имали прилике да се увере сви у Штрпцу јер се Братислав физички обрачунавао са сваким својим неистомишљеником. Вероватно је то особина коју је стекао у Америчкој бази у Авганистану где је служио "мајци Америци". Веселе је природе што показује по кафанама и свадбама где се нарочито истиче играјући уз шиптарску музику.


Braca cuva srpsku kulturnu bastinu na Kosovu

 (видети овде)

Воли да попије и тада почиње да прави хаос у шта су се уверили гости базена „Хацијенда“ у Грачаници када је из пиштоља пуцао на Србе у пијаном стању. (видети овде).

Братислав поседује многе вештине и технике, а једна од главних је возачка дозвола Б категорије. Воли скупоцене ствари и још скупље аутомобиле. Вредност његовог аутомобила процењена је на преко 100 000 евра. Зарадио од плате градоначелника и као радник обезбеђења? Ако смемо да кажемо јавно, онда сумњамо да је тако!

Против Братислава Николића се води бројни кривични поступци на Косову и метохији и због тога готово да не излази из суднице. Између осталог, оптужен је за злоупотребу службеног положаја, корупцију, проневеру новца, трговину утицајем. У бројним поступцима као саучесници се појављују шиптари са криминалном биографијом.

Највећи успех током мандата:

 Легализација око 700 бесправно изграђених албанских објеката у насељу викенд зона на Брезовици, јер није било лако илегалне објекте претворити у легалне и није било лако довести Албанце међу Србе.Допринос у изградња "мултиетничког друштва" чиме су грађани посебно задовољни јер Срба нема у Призрену, Приштини, Ђаковици, Истоку... што онда  не би било Шиптара и у Штрпцу ( Изградња кућа за повратнике чиме је посебно задовољан "повратник" и "сиротиња" доктор Дејан Мрђинац)–  Од кладионичара и уличара поједине људе претворио и преобратио у професоре и образоване. Дакле - просветитељ.

- Својим залагањем и креирањем структуре људи којима може веровати а спремни су на све да задрже парче колача које су загризли, можда је и највише допринео и продаји Ски-центра Брезовица чиме је угрожен даљи опстанак преосталих Срба у Жупи, њих преко 10 хиљада.


Из приложеног снимка са теревенке у шиптарској кафани и Николићеве приче пре и после, чини нам се да се са приличном сигурношћу може закључити ко је и кад продао Ски-центар Брезовица. После тих догађаја изузетно утицајне позиције у друштву шиптарских сепаратиста заузимају Братислав Николић, њихов градоначелник општине Штрпце, и Далибор Јевтић, такозвани "министар за повратак и заједнице" у такозваној "влади Косова". Не би ли, као оштећена - српска страна, требали да буду умного горем положају као што то јесте случај са српским народом? Какву ту улогу, утицај и привилегије данас дају финансије за које јавност не зна ни одакле ни у којој количини долазе? Можда овај текст помогне у даљем размишљању и доношењу поузданијих закључака.




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Молимо за навођење извора

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине