Вести:

недеља, 3. јануар 2016.

Путин иницирао закон против ''антисемитистичког тумачења Светог писма''

недеља, 3. јануар 2016. | КМ новине 3


На иницијативу Руског председника Владимира Путина, Дума (Руски парламент) је донела закон против ''искривљеног и екстремистичког тумачења Светог писма''.

Путин иницирао закон против ''антисемитистичког тумачења Светог писма''


Циљ овог необичног закона, по неком ширем тумачењу, је превенција циничног искоришћавања Библијских речи у антисемистичке сврхе, пишу Израелске националне вести.

Руска историја је имала много примера који објављују ''шокантна открића'' из Библије и Рабинских књига а која подстичу агресивни антисемитизам.

Путин, бивши агент КГБ, дуго је познат као неко ко се супроставља антисемитизму, а насилнички напади на Јевреје у његовој земљи су смањени у последњих неколико година. Он такође, има добре односе са Израелом –а у исто време и са Ираном.

Рабин Берел Лазар главни рабин за Русију, рекао је да је закон заиста важан у борби против антисемитизма у Русији. Јавно се захвалио 'свом пријатељу Путину који се лично залаже против овог феномена', као и члановима Думе јер 'доказују да Русија поштује веровања свих својих грађана'.

Путинови добри односи са јеврејском заједницом у Русијии дуго су били предмет интересовања. Неки кажу да је то због много пријатеља и суседа Јевреја које је имао у детињству. Једна прича говори да се спријатељио са једном јеврејском породицом још док је био сиромашно дете у Санкт Петерсбургу чији су родитељи ретко кад били кући. Друга прича се пребацује на касније године када је био заменик градоначелника Санкт Петерсбурга, када је буквално преузео ризик на себе и издао дозволу за отварање јеврејске школе у граду, иако то није била његова надлежност.

У 2012. години, Путин је посетио Израел да би учествовао у отварању споменика победе у граду Нетанија, који је посвећен палим жртвама Црвене армије који су штитили Јевреје током Другог светског рата. Том приликом, Путин је рекао : '' Веома сам узбуђен што сам овде... Холокауст над Јеврејима је најсрамнији и најмрачнији догађај у људској историји, а Совјетска армија је била једина која је сломила врат том нацистичком монструму... Овај дивни споменик ојачава поштовање које осећам према јеврејском народу и држави Израел" .

Стога, Путиново противљење антисемитизму је само један од многих аспеката комплексне личности и политике лидера једне од најмоћнијих светских сила. 

Превод: Ј.Д. / КМ Новине




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

3 коментара:

  1. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  2. Путин је Хришћанин, и Православац и ја потпуно разумем Путина.
    Нама Православцима је забрањена мржња, већ нам је наложено од стране Господа да се молимо и да волимо своје непријатеље, у људском облику.Шта би то требало да значи? Ко су наши непријатељи?
    По моме схватању наши непријатељи су не људи и људска бића, већ демони ,који се налазе у наивним људима и чине нас међусобним телесним непријатељима.
    По моме схватању, да ми неби требало да мрзимо људе, које нам сатана чини непријатељима, него да се молимо за њих, да им Господ ослободи разум од утицаја сатане и да се они поново нормализују и од сатане спасу и онда ће нам они поново бити пријатељи.
    Шта је са Јеврејима, који су разапали Господа?
    Они су под утицајем сатане погордили се и одступили од Бога и ми њи можемо само да жалимо, а не да их мрзимо.
    Све то важи и за све секте и за све лажне вере, које је сатана посејао и створио, у Божијем народу.
    Не смемо ми ни једну особу да мрзимо као особу, јер је она створење Божије и по лику Божијем, него да се молимо Богу да им Бог отвори разум, па да и они увиде Божије истине, па да одступе од заблудеи да пригле Господа, па да ступе у оштру борбу противу зла и да тако зараде спасење душа својих.
    Значи никога не мрзети, ако није Православац, већ га жали, јер је пао под утицајем сатане и Господ ће изгубити створења своја, за које је и на крсту крв своју пролио.
    Поштуј свачију веру, своје се држи, јер ти је то гаранција спасења.
    Зашто поштовати и туђе лажне вере?.
    Помоме мишљењу, то је зато, што нам Господ дао слободну вољу, да ми сами можемо да се определимо куда хоћемо и није наше да некога гонимо на силу, да прима оно што не жели, јер свако одговара за себе.
    Да је Господ хтео, да руши вољу јеврејских старешина, он је могао, у тренућу ока, да истера демоне из разма људи и да им да велику љубав према Њему, али он то није хтео да чини, него их је пустио да чине што желе, да чак и зло над Њим учине.
    Имали су своју злу вољу.Приклонили се вољи сатане и зато су зарадили пакао.
    Прави Хришћанин: Поштује туђу вољу и према свакоме се пријатељски односи, а своју веру, врло јако само за себе чува и бори се противу зла, колико може. Није зло помоћи и другоме у савету, али никако, не сме се некога силити, јер силу и отимање верника чине само вере, чији је газда сатана.
    Љубиша.

    ОдговориИзбриши
  3. Верујем да би данас и Свете Оце отпужили за "антисемитизам".

    Јевреји су убице Господа,убице пророка,непријатељи и мрзитељи Бога,противници благодети,непријатељи вере њихових отаца,заступници ђавола,породи аспидини,оговарачи,
    подсмевачи,људи замраченог разума,квасац фарисејски,
    паства демона,грешници,зли људи,мрзитељи добра.

    Свети Григорије Ниски(речи из беседе о Христовом васкрсењу)

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине