Вести:

субота, 16. јануар 2016.

Суд за УЋК злочине основаће се у Хагу

субота, 16. јануар 2016. | КМ новине 0

Холандска влада је саопштила да се у Хагу оснива Специјални суд за злочине на Косову на којем ће се судити за злочине наводно почињене од стране Ослободилачке војске Косова.


Суд за УЋК злочине основаће се у Хагу
Суд у Хагу се и није баш прославио по праведним одлукама.

Одлука да суд буде у Хагу донета је након косултација између ЕУ, шиптарских сепаратиста са КиМ и холандских власти.

Суд ће се финансирати из средстава ЕУ.
У саопштењу холандске владе се наводи да ће се процеси водити за тешке злочине које су, како је речено, починили припадници терористичке, такозване, "Ослободилачке војске Косова" над етничким мањинама и политичким противницима 1999. и 2000. године.


Шиптари са КиМ многе осумњичене
виде као "борце за слободу" и постоји могућност да се сведоци осете угроженима на Косову. То се десило и у процесу против вође терористичких група Рамуша Харадинаја када су сви сведоци у случају против њега - убијени. Због тога је размотрена могућност суђења ван Косова и Метохија.

Наћалост, реално је очекивати незадовољење и изигравање правде јер је амричка представници на КиМ Трејси Џекобсон, својевремено рекла да тај суд треба основати како би "скинуо љагу са славне бобе УЋК" и на тај начин најавила још једну пропагандну епизоду о шиптарским терористима која ће стићи са Запада. 

 


Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Молимо за навођење извора

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине