Вести:

четвртак, 14. јануар 2016.

Америчке вредности: Убица у покушају, Србину само да се извини, али...

четвртак, 14. јануар 2016. | КМ новине 0

Поступак против Њујорчанина Лукаса В. (17), средњошколца који је у октобру прошле године избо Београђанина Тома Ћулафића (19), обустављен је данас тиме што је нападачу досуђена васпитна мера извињења избоденом младићу!

Америчке вредности: Убица у покушају Србину само да се извини, али...
Нападач / Фото: Лукас Вакаро ФЕЈСБУК


Такав договор тужилаштва и Лукаса В. потврдило је јутрос малолетничко одељење Вишег суда у Београду.
 
Овакав развој догађаја већ је раније наговештен. Подсећамо, на последњем састанку учесника у поступку, тужилаштво је напад средошколца, који је кривичном пријавом био третиран као покушај убиства, преквалификовало у наношење лаких телесних повреда и понудило окривљеном признање кривице.


У понуди такође стоји да су повреде које је Ћулафић задобио - убод у груди, око левог пазуха - нанесене неидентификованим предметом, иако је судски вештак изнео мишљење да се вероватно ради о ножу, перорезу, или неком сличном предмету са оштрицом.

Тужилаштво је предложило да се Лукас В. не гони кривично већ да му се изрекне васпитна мера, којом ће бити дужан да се извини Ћулафићу.

Како сазнајемо, Лукас В. је рекао да ће пристати на то, али само ако се и Томо њему извини.

Подсећамо, Лукас В. био је у друштву неколико пријатеља када се сукобио са Ћулафићем. Како је утврђено истрагом, двапут је замахнуо да га убоде, након чега је бацио оружје и побегао. Ухапшен је на аеродрому “Никола Тесла”, док је покушавао да побегне из Србије.


Нападач се опушта у међувремену... Лукас Вакаро (лево) није забринут за исход суђења у Србији за убиство у покушају нашег држављанина.

У Суду и тужилаштву није било могуће добити ни потврду ни деманти ове информације јер закон штити малолетнике, те се такве информације не износе у медије.




Извор: Блиц    :: © 2014 - 2016 ::    Молимо за навођење извора

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине