Вести:

четвртак, 21. јануар 2016.

Дрецун припрема аболирање терориста УЋК (ВИДЕО)

четвртак, 21. јануар 2016. | КМ новине 0

У емисији "Без цензуре" некадашњи цењени политички аналитичар и документариста а данас члан СНС, Милован Дрецун, јавно је "раздвојио" на фракције терористе УЋК како би "појаснио" да једни јесу а други нису терористи већ "класична војна формација".

"Објаснио" - Милован Дрецун.
Он је у овој ТВ емисији гостовао са превремено и политички пензионисам пуковником МУП-а Славком Никићем и исто тако уклоњеним из службе пуковником МУП-а Стеваном Ђурићем.

Тема емисије је била "Међународни тероризам по међународним стандардима". Дрецун је одмах на почетку напоменуо да МЗ не може да се договори о томе шта је тероризам а шта не. Ту је навео пример такозване "ОВК" која је за једне била терористичка организација за друге герила која се бори за "демократију", "слободу"...

А сви знамо како су се према Србији понашали они који су терористе доживљавали као герилу. Агресивно, противно разуму и сваком праву. Бомбардовање, убијање цивила и уништавање државне инфраструктуре и економије... Прогон преко 250 хиљада људи са КиМ, на хиљаде нерешених убистава цивила и припадника служби државних безбедносних снага, киднаповање и трговина органима... Све су то резултати оних који УЋК нису сматрали терористима.

Данас, један од најактивнијих сведока и медијских извештача тог времена о шиптарским терористима, Милован Дрецун, полако стаје на страну и заузима гледиште они за које припадници УЋК нису терористи.

Примедбу Стевана Ђурића да је тероризам "средство за постизање политичких циљева великих сила" Дрецун је раложио:

"Такозвана "ОВК", по начину деловања у једном правцу, је класична терористичка организација. Убиајјуу цивилно становништво, нападају из заседа припаднике војске и полиције, изводе друге акције које су класично терористичке са политичким циљем. Али она има и други правац деловања. Нарочито има ту класичну војну организацију са хијерархијом у другој фази и изводе, малтене, војне операције у сукобу са нашим снагама безбедности. Тако да је она мешавина тероризма и овога што би неко могао да каже герилски покрет односно војна организација" буквално је рекао Дрецун (време 11:26).

Свестан аболирања терориста у јавности он је хитро додао да је све то у покушају отимања једног дела наше територије.

Славко Никић је ово, са осмехом, "одобрио наводећи да је тано нешто "могуће" онда када имате подршку Американаца и навео примере доготрајне организације милитантног покретања шиптарских сепаратиста.

Оправдавајући њихове акције Дрецун јасно и отворено показује да ће се у Србији радити на потпуном успостављању воље терориста и широком таласу бацања кривице на страдале и Србе који су се борили да сачувају своју државу, имања, породице.

За шиптарску терористичку оганизацију УЋК, више је него битно да је она имала војну и логистичку помоћ од Запада, који је тако напао посредно нашу земљу без икаквог повода осим са циљем разбијања и отимања уз контролисани број жртава како би се отпор у српском народу ка тој намери ублажио. Помоћ у новцу терористи су добијали од огранака Ал - каиде, како су и гости Ђурић и Никић посведочили, као и од шиптарске дијаспоре која се на Западу превасходно бави кријумчарењем наркотика, белог робља, оружја, рекетирања, отмицама и нарученим убиствима. Ништа од тога Дрецун није поменуо. Може ли се под тим условима, једна таква скупина попут УЋК, и у најмањем назвати "класичном војном организацијом"?
  ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО  


Пуковници Славко Никић и Стеван Ђуровић су се часно и војнички непоколебљиво држали истине доводећи Дрецуна у врло непријатне ситуације услед сопствене противречности и ранијих ставова у односу на данашње полтронство ка западним марионетама у српској власти.



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Молимо за навођење извора

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине