Вести:

петак, 15. јануар 2016.

Влада Србије спремила „свилен гајтан“ за преостале српске институције на КиМ!

петак, 15. јануар 2016. | КМ новине 0

„Институције државе Србије које хронично лоше функционишу на Космету морају после 16 година бити прилагођене потребама нашег народа на простору јужне покрајине“ – рекао Ђурић јуче у Новом Брду.
 
Влада Србије спремила „свилен гајтан“ за преостале српске институције на КиМ!

Директор владине Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је у Новом Брду на Косову и Метохији да ће бити успостављена пуна контрола помоћи коју српска Влада шаље Србима у јужној покрајини (… тј. „пуна контрола“ од стране „косовских институција“!?) и да ће бити преиспитан опстанак српских институција које постоје само „на папиру“.

(…мисли се на здравство и просвету које функционишу у систему Р Србије. Наводи да ове институције постоје „само на папиру“ су чиста лаж – то су једине институције које истински функционишу и којима на овај начин Влада Србије припрема „свилен гајтан“! А тиме и свим Србима на КиМ!) 

„Институције државе Србије које хронично лоше функционишу на Космету морају после 16 година бити прилагођене потребама нашег народа на простору јужне покрајине“ – рекао је Ђурић.

(… тј. интегрисане у тзв "републику Косово" – уосталом, он и Влада Србије немају ништа против такве творевине. Ђурић је све време посете Новом Брду био у друштву шиптарског „министра“!)

Он је нагласио да му је оно што је данас видио у домаћинству Васића у селу Зебинце, у општини Ново Брдо, дало више елана да истраје у ставу да се мора прекинути политика фиктивног функционисања појединих институција.

(Опет лаж. То су једине легалне институције које на овај начин Влада хоће да уништи! А то би значило и нестанак Срба са КиМ!)

„Нико се са тим проблемом није ухватио у коштац. Намера Владе премијера Александра Вучића јесте да се ухватимо са тим системским проблемом у коштац без обзира колико то може коштати у политичком смислу – поручио је Ђурић.

Приликом посете породици Ивана Васића, у којој живе три генерације, Ђурић је нагласио да путем који генерацијама утабава породица Васић треба да крену млади на Косову и Метохији, јер опстанком младих опстаће и Срби на Косову и Метохији.

(Врхунац лицемерја – док уништава институција Србије, ИСТОВРЕМЕНО позива младе Србе да остану на КиМ! )


Извор: ФБ Репортер    :: © 2014 - 2016 ::    Молимо за навођење извора

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине