Вести:

понедељак, 28. децембар 2015.

Архимандриту Пантелејмону упућено више претећих и увредљивих порука

понедељак, 28. децембар 2015. | КМ новине 2

Архимандрит Пантелејмон: ЈУЖНОАФРИЧКЕ "ЧЕСТИТКЕ" ИРИНЕЈЕВЕ ЕКУМЕНИСТИЧКЕ СЕКТЕ (хвала им што нас још више јачају, утврђују и учвршћују да истрајемо Светосавском благословеном путу спасења)

Архимандрит Пантелејмон


Када сам живео у манастиру Црна Река, пре рата на Косову и Метохији и бомбардовања Србије од стране НАТО злочинаца, Владика Артемије нам је често долазио у манастир и имали смо прилике са њим да разговарамо као деца са својим оцем.
Једном приликом га је неко од братије упитао зашто нас већином не воле муслимани (у Рашкој области) и нису искрени према нама, када чак редовно помажемо њихову сиротињу која је долазила у наш манастир и тражила помоћ и увек дочекамо своје комшије са добродошлицом којој год вери да припадају. Владика нам је објаснио да су кроз историју света увек људи мрзели оне који су сведоци њиховог греха. Муслимани у Рашкој области су били Срби православни, а онда, неколико генерација уназад, ради пролазних вредности и привремених личних интереса, одрекли се своје свете Православне вере и прешли у ислам. Зато им неће бити драго док год је бар један православни Србин у њиховој близини. Сваки Србин у Рашкој области је сведок њиховог греха одрицања од Господа Бога и свете вере или, како се у народу каже, продаје вере за вечеру...




Тако смо и ми данас сведоци скрнављења СПЦ, уношења пометње, неправде, сервилности према земаљским моћницима, јереси екуменизма и гажења светих канона од стране тзв. патријарха Иринеја и његове мафије у СПЦ. По први пут у историји српског народа, ми смо сведоци исписивања тамних страница летописа СПЦ од 2010. године до данас. Од првог дана мог повратка у Јоханесбург, код патријаршијске Иринејеве секте оличене у његовом достојном представнику у Јужној Африци попу Исајлу и његовим помоћницима у злу, осетио сам мржњу, панику и страх од мог присуства међу њима. Много ми је до сада зла нанео, међутим страх и паника од мог повратка у Јоханесбург и евентуалног оснивања катакомбног манастира су их потпуно избацили из колосека. Поред већ устаљеног репертоара ове мафије у мантијама (шпијунирања, клеветања, сарадње са државним институцијама, полицијом, политичарима, тајном службом, пропаганде, застрашивања....), Иринејев експонент у Јоханесбургу је на крају организовао и акцију кампање слања претећих порука. Претходно су га паника и страх натерали да пошаље свим парохијанима документ о мом "рашчињењу" и претњу народу да ће бити избачени из Цркве и забрањен им долазак у храм уколико буду имали контакта са мном. Мањи део порука ("празничних честитки") које су ми упутили ови криминалци су следећег садржаја (псовке ћу наравно заобићи стављањем у заграде):

"За који дан ћеш кући. Знаш ме добро. Било би добро да одабереш дан за путовање. Ја ти плаћам карту у једном правцу до Артемија илити (псовка) Радосављевића који је украо много еура".

"Што си (псовка) издо цркву. Имаш још само једну шансу да зовеш патријарха да ти опрости грехе. То ти је задња шанса. Помози себи или си отишао. (псовка) те Артемије".

"Јеси ли малоуман. Правиш нове цркве. Пази да не паднеш. Даћу ти 100000 е да будеш код патријарха. Имаш времена вечерас до 7. После тога пази да се случајно не оклизнеш на кору од банане..."



И још пуно простачких и безбожних порука и претњи. Они вероватно мисле да смо ми као и они. Да нас кроз живот руководе само интерес и лична корист и земаљска и пролазна блага и вредности. Не схватају да што нас више гоне и прете нам - то смо одлучнији и истрајнији на путу правде и истине. Што више прљају нашу свету Православну веру - то се више жртвујемо и трудимо да је сачувамо чисту и неокрњену. Што су они безобзирнији и безобразнији - то смо одлучнији да истрајемо на Светосавском путу. Што нам више прете земаљским казнама и лишавањима - то се више радујемo Небеском и вечном. Да нас Господ сачува и спасе молитвама нашег оца, милог чеда Светог Саве и Светих Јустина и Николаја и духовног Патријарха српског, Преосвећеног Владике Артемија!



Извор: Арх. Пантелејмон    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора


2 коментара:

  1. Ово ми је чинило велку радост, када сам прочитао овај чланак, и увидео да има још истинитх Христових бораца. Свака му час и нека га Господ благослови и подари му дуг живот и да може да помаже и другима за своја спасења.

    ОдговориИзбриши
  2. Ово што се прети и псује, то нам само показују, коме припадју.
    Што се тиче мржње муслимана, према нама Србима; Владика Артемије је то већ лепо објаснио. Шта то значи, да нам вере нису исте и не служе истом Богу.

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине