Вести:

среда, 16. децембар 2015.

Јакшић: Власт у Београду забранила српске личне карте на КиМ

среда, 16. децембар 2015. | КМ новине 0

"Не можете примати шиптарски новац а живети по српским законима и са српским документима" наводи др Марко Јакшић.

Јакшић: Власт у Београду забранила српске личне карте на КиМ, #Вести, Косово, #Лична_карта, #прелази, #грашани, #север,

Забрана уласка на КиМ са српским Личним картама није ништа изненађујуће имајући у виду чињеницу да је власт натерала један мали број Срба да изађе на шиптарске "изборе" и тиме Европској унији и шиптарским сепаратистима у Приштини дала легитимитет да предузимају овакве кораке, оценио је за КМ Новине политички лидер Срба са севера КиМ, др Марко Јакшић.

То ће бити врло тешко решавати посебно после првих шиптарских "парламентарних избора" ако се деси да Срби масовно изађу на те, такозване и шиптарске „изборе“ сматра наш саговорник.

Јер не можете примати шиптарски новац а живети по српским законима и са српским документима. Имајући у виду да је један број Срба изашао на прошле шиптарске „изборе“, иако веома мали број, то фактички даје за право Европској Унији и властима у Београду да пониште важност српских докумената, како личних карата тако и свега другог. Значи, буде ли велике излазности Срба на будуће шиптарске изборе, то ће фактички водити ка томе да Срби буду поданици те „државе“ и неће бити потребно дуго чекати на то да финансијска полиција и све други органи врше инспекцију српских трговина, ресторана и свих других објеката" упозорава Јакшић.

Оно што по њему мора да се нагласи и каже јесте то да власт није говорила истину када је у предизборним кампањама најављујући да ће поништити све Бриселске договоре склопљене до тада.

„Како није у праву? Па, није у праву из једног разлога јер пред изборе 2012., Томислав Николић је на тргу у Косовској Митровици јасно и гласно говорио да ће све Боркове споразуме да пониште, и Александар Вулин је на митингу у Косовској Митровици плакао над тим Борковим споразумима. Заклињао се да ће, ако он буде на власти, те споразуме да разруши. Сада нова власт која је дошла, баш ови који су били на митинзима, не само да те споразуме нису поништили већ су их спроводили у пракси. Ако погледамо то такозвано интегрисано управљање прелазима, царинама и осталим, видећемо да нас је власт слагала. Према томе садашњи властодршци нису у праву када кажу да је то само бивша власт потписала и прихватила, јер су они ти који су обећали да ће те преговоре поништити. То је било једино са намером да придобију гласаче на изборима. Тек после тога имамо проблеме са регистарским таблицама, личним картама, сутра ће бити и једно и друго, прекосутра инспекција њихових органа по северу Косова и тако ће бити док Срби не прихвате једну туђу, једну другу монструм-државу као своју“ предвиђа он.

Да би се то избегло Срби морају да се боре, сматра Јакшић.

Пре свега треба да Срби одавде траже од сопствене државе да поштује сопствени Устав, а ако то власт у Србији иоле жели она мора да распише локалне изборе на северу али и на целој територији Косова и Метохије, а за почетак нека то буде само на северу Косова“.

Са том намером, каже Јакшић, 29. децембра ће у косовској Митровици прваци Патриотског блока почети са потписивањем петиције која ће бити упућена Влади и Скупштини Србије да поштују Устав своје државе и да омогуће и распишу локалне изборе.

Чин изласка Срба на локалне изборе показаће припадност нашег народа са КиМ држави Србији. Тим чином показују и то да су личне карте и друга документа која им држава Србија издаје, легитимне и вечите и да нико нема право да их због тога малтретира или зауставља и нико после тога неће имати право да гради вештачку границу између Косова и Метохије и Србије. Тиме ће и документа која држава Србија издаје бити валидна на целој територији државе Србије па и овде, у јужној српској покрајини“ сматра Јакшић.




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине