Вести:

уторак, 29. децембар 2015.

НАЈАВА: Снимак киднапованих Срба у УЋК логору Ликовац 1998. године (ВИДЕО)

уторак, 29. децембар 2015. | КМ новине 1

НАЈАВА: Снимак киднапованих Срба у УЋК логору Ликовац 1998. године (ВИДЕО) До сада неприказани снимци Срба које су киднаповали УЋК терористи а затим држали у логору Ликовац у Дреници 1998. године.


НАЈАВА: Снимак киднапованих Срба у УЋК логору Ликовац 1998. године (ВИДЕО)
Симо Спасић крај "српског зида плача". / Фото: Стево Мрђен - КМ Новине

Портал "КМ Новине" дошао је у псоед видео снимка на коме су приказани Срби које су терористи УЋК киднаповали још као прве жртве. Снимак је забележен аматерском ВХС камером а на њему се виде Срби док их у пропагандне сврхе испитују шиптарски терористи.

На жртвама нису видљиви никакви трагови мучења али је приметан страх као и начин говора испрекидан на слогове, што указује на унапред припремљену причу која је затим пред камером "изрецитована". У позадини се чује и глас Шиптара који их испитује а заточени Срби, са страхом у очима, одговарају на питања. Изговаране речи конструисане тако да подрже шиптарску пропаганду Срби су изговарали надајући се да ће тако откупити своју слободу и животе јер до тада су припадници УЧК изводили само оружане нападе герилског типа након којих би се разбежали. Киднаповање је постала нова метода те заточени Срби нису знали шта у таквој ситуацији могу да очекују. Нада је још увек постојала.

Међу тим Србима је и прва цивилна жртва шиптарског терора, Жарко Спасић, чији се брат од тада до данас бори да се сазна истина о судбини киднапованих Срба као представник Удружења породица српских жртава са Косова и Метохије током тог периода, Симо Спасић.

За КМ Новине он, кроз сузе, каже да зна да је "Жарко жив. Ако не он макар његово срце данас живи у грудима неког богатог бизнисмена са Запада".

НАЈАВА: Киднаповани Срби
Снимак испитивања киднапованих Срба, са реакцијом најближих и приказаном судбином која их и данас прати, приказаћемо у целости током наредних неколико дана. Према информацијама којима располажемо, до данас ни један део тог видео материјала није приказан ни на једном српском а ни на било ком другом светском медију.



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

1 коментар:

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине