Вести:

четвртак, 12. новембар 2015.

ПБ КиМ: Вучић слви ''победу'' а говорио гадости о Србима са КиМ

четвртак, 12. новембар 2015. | КМ новине 0

"Данас, док српски канцелар слави, како он каже, важну победу над Приштином, Патриотски блок Косова и Метохије подсећа јавност Србије које је све политичке глупости и гадости Александар Вучић износио на рачун Срба са Косова и Метохије".

ПБ КиМ: Вучић слви ''победу'' а говорио гадости о Србима са КиМ
Без обзира на напрасно шепурење актуелне власти која гласање на генералној скупштини УНЕСКО-а представља као своју победу, Срби са Косова и Метохије јако добро знају да је то пре свега тријумф руске дипломатије и председника Руске Федерације Владимира Путина речи су којима патриотски блок КиМ започиње своје саопштење за јавност а које у целости преносимо..

Као што је Руска Федерација ставила вето на резолуцију о Сребреници пре пар месеци и тиме сачувала углед Србије исто тако је и сада својим лобирањем спречила улазак самопроглашене републике Косово у УНЕСКО.

Бриселским споразумом је режим Александра Вучића угрозио суверенитет и територијални интегритет Републике Србије јер је омогућио Косову улазак у бројне међународне институције и организације. Да подсетимо грађане Србије да је садашња политичка елита направила класичну границу између централне Србије и јужне српске покрајине, омогућила Косову да постане члан Међународног олимпијског комитета и бројних спортских организација и савеза, уступила им посебан телефонски код који имају само државе а све из разлога да би Србија наводно постала члан Европске уније. Преведено на народни језик, власт жртвује територију за улазак у Европску унију.

Данас, док српски канцелар слави, како он каже, важну победу над Приштином, Патриотски блок Косова и Метохије подсећа јавност Србије које је све политичке глупости и гадости Александар Вучић износио на рачун Срба са Косова и Метохије.

Пре неки дан коментаришући потписивање споразума Косова са ЕУ о стабилизацији и придруживању је изјавио да је то јако добра вест за Србију јер ствара економске услове за развој српске привреде занемарујући притом да ЕУ тим споразумом комада државну територију Србије.

Пре више од две године ондашњи први потпредседник Владе Србије а садашњи премијер Александар Вучић је за убиство литванског полицајца отворено оптужио Србе са севера КиМ који су бојкотовали изборе. Том оптужбом је желео да изложи тортури и насиљу оне Србе који су игнорисали шиптарске изборе који су супротни званичном Уставу Републике Србије.

03. новембра 2013. године после дебакла на локалним изборима у Косовској Митровици, изборима које је организовала Атифете Јахјага председница самопроглашене републике Косово, Александар Вучић је затражио од НАТО пакта да му дозволи да са својим безбедоносним снагама уђе на Косово и Метохију где би био само 45 минута. У тако кратком времену он би жестоко казнио непослушне Србе који су се усудили да не изађу на изборе у организацији сецесионистичке творевине зване Република Косово а које он здушно подржава.

Патриотски блок подсећа грађане Србије на још једну чувену изјаву Александра Вучића. За терористички напад на кафић Панда у Пећи 1998. године оптужио је српске обавештајне службе. Приликом овог напада убијено је шест младих Срба а више од 15 је рањено. Председник Владе уопште не сумња у своју изјаву јер како он каже информацију је добио од британских безбедоносних служби. Гнев Срба са Косова и Метохије, а посебно из Пећи, је тим већи што је Александар Вучић и онда и данас шеф свих обавештајних служби Србије што самој информацији даје посебан значај.

Према човеку и беседа како би рекао наш народ.

Зато данас Срби са Косова и Метохије очекују да им се председник Владе Србије извини за све лажне оптужбе и гадости које је он на њихов рачун изрекао.

Ако се и не извини, (не)дела остају.


У Косовској Митровици 10.11.2015. године
 

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине