Вести:

субота, 7. новембар 2015.

Вучић није забринут због још горег исхода ионако погубне политике

субота, 7. новембар 2015. | КМ новине 0

Премијер Александар Вучић изјавио је данас да не очекује да ће ЕУ вршити притисак на Приштину због блокирања формирања ЗСО а ни њега лично то не брине.

Вучић није забринут због још горег исхода ионако погубне политике
Испунио свој задатак и сада је безбрижан.


Представници Срба са Косова и Метохије који су пред шиптарске изборе 3. новембра 2013. године основали антиизборни штаб и упозоравали на погубност Бриселског споразума, од самог почетка су говорили да ће он имати погубне последице по српски народ на КиМ. Нарочито је скретана пажња на такозвану Заједницу српских општина јер је свакако требала да буде основана по шиптарским законима, неважећим по српском Уставу. Међутим, српска власт која је приступила погубним преговорима у Бриселу, за које се може рећи да су велеиздајнички, сву своју кампању усмеила је управо на фамозну Заједницу српских општина. О њеној најављиваној снази довољно говори чињеница да су шиптарски сепаратисти одлучили да не дозволе њено оснивање јер она није по шиптарском такозваном "Уставу". Ни то не брине бриселске преговараче у Србији.

Вучић је данас поручио да је власт у Србији испунила све из Бриселског споразума како би велеиздаја била што потпуније обављена.

- Држали смо се свих тачака. Остале су нам још неке ситнице да испунимо, ако се не варам, везано за имплементацију правосудних споразума. Све остало је Србија испунила - рекао је Вучић, подсећајући на најсрамнију реченицу коју је неко изоговрио са врха државне власти. Наиме, својевремено је председник Југославије, Стипе Месић, након завршетка свог мандата изјавио са говорнице "Ја сам свој задатак испунио, Југославија више не постоји".

На крају је Вучић још истакао да се у Београду "нико не секира због ЗСО за чије формирање је одговорна Приштина". Пребацивање одговорности на оне који су чинили све да српски народ па и трагови о њему нестану са ових простора, најефикаснији су потези српске власти.



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине