Вести:

петак, 6. новембар 2015.

Због помоћи Србима укинути ''северну Митровицу'' и протерати Србе

петак, 6. новембар 2015. | КМ новине 0

Тадићева власт је изнедрила нове општине за рачун шиптарских сепаратиста на КиМ, а Вучићева, у наставку велеиздаје, дозволила поделу Косовске Митровице, опет искључиво за рачун косовских Шиптара.

Због помоћи Србима укинути ''северну Митровицу" и протерати Србе
Насеље Брђани. Једна напуштена кућа, у средини фотографије, и сасвим ново насеље које око ње ниче. / Фото: Иван Максимовић

Пише: Иван Максимовић



Подела, посебно назив који подмукло доказује да ту постоје "две Митровице" а не два дела Косовске Митровице, иницира додатно разарање српског административног корпуса.

Гашење дела назива Косовска, који служи да би ову Митровицу у комуникацији издвојили од Сремске и на тај начин указали да у Србији постоје две Митровице, Косовска и Сремска, чини да се сада указује на то како постоји "једна Митровица" на Косову (као бајаги одељеној територији) и "само једна" у Србији као територији у чијем саставу (опет бајаги) нису Косово и Метохија. Јер само у том случају нема потребе за додатним префиском који их географски лоцира.

Како је то била крајње наказна и погубна идеја по административни положај српског града, власт је набила клин у саму срж опстанка Срба на северу Косова и Метохије а тиме и очувању српске државности на КиМ.

Тако се шиптарски такозвани градоначелник, заступник идеја шиптарских терориста о прогањању Срба са Косова и Метохије и покушају његовог преотимања, изјавио одједном да сада треба угасити и поделу на "северну" и "јужну" Митровицу и тај град потпуно предати у руке шиптарским екстремистима који су до данас, од укупно 120 сукоба на мосту, изазвали ама баш сваки од њих и све у покушају да протерају Србе и са севера КиМ.

Цитирајући шиптарске изворе у Приштини, домаће агенције преносе како је Градоначелник Митровице Агим Бахтири предложио укидање општине са српском већином Северна Митровица како би се „спречило етничко чишћење Албанаца“.

Шиптар је ову идеју изнео након што је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић у насељу Бошњачка махала у северном делу Митровице пре неколико дана уручио кључеве станарима две зграде које су изграђене средствима Владе Србије. (О "условима" и "селекцији" станара требао би да се позабави српски МУП али га је режим ан овој територији угасио па сада ни сами нису више сигурни у своју безбедност. (Иначе су ову помоћ, у неким случајевима, угрожени Срби морали да плаћају и до 5000 евра лицу коме је поверена расподела станова а који је са Вулином у јако добром (наравно, поданичком) односу).

"Нико не може протерати Србе са Косова и Метохије осим самих Срба" била је честа Вулиноа крилатица, уз благи осмех.
Бахтири је навео две могућности да се заустави, како је то безобразно назвао, „етничко чишћење Албанаца“(?!):
 
Укидање општине Северна Митровица или да под надлежност општине у јужној Митровици пређу насеља са севера Брђани и Бошњачка махала.

Овај локални заступник шиптарских сепаратиста и "бивших" терориста је, у њиховом устаљеном маниру, крајње безобразно и подмукло заменио тезе стављајући агресорску страну, Шиптаре, у наводно угрожени положај. Све то са намером како би довршили прогон Срба којим се јужно од Ибра могу прилично похвалити да је успешно спроведен.

Бахтири, наравно, није отворено али јесте сасвим јасно изнео праве, фашистоидне намере, његових шиптарских саплеменика да створе етнички хомогену слику чији би састав чинили исључиво они.

Познато је да у насељу Брђани Шиптари циљано граде насеље како би што више угрозили српску популацију и онемогућили њихов живот у том приградском насељу. Ту је неколико српских зграда опкољено великим бројем шиптарских кућа у којима наводно треба да се врате Шиптари протерани одатле. Међутим, број нових кућа вишеструко премашује број оних Шиптара који су овај део града напустили не осећајући се безбедно у ратном окружењу које су сами створили и осећајући кривицу због покретања насиља над Србима, одлучили да напусте своје домове. Сада су у више наврата, у почетку потпомогнути Еулексом а касније и сами наоружани дугим цевима - од обезбеђења до радника на мешалици, застрашивали Србе и неумољиво просипали грађевински материјал заузимајући локације како би осигурали своју експанзију на северни део града и протерали Србе и одатле. Осим више напада на Србе било је и пуцања из аутоматског оружја а један Србин је и убијен, због свих тих злочина нико никада није одговарао међу Шитарима, напротив.

Наоружани Шиптар, без ознака на одећи, са Калашњиковим у рукама сумњиво се приближио групи Срба да би из заседе у којој је био, тек када је видео камеру, устао и вратио се на положај у порушену кућу. Неколико минута касније шиптарска косовска полиција донела му је ручак и у великом броју се окупила око њега. По свему судећи, штитећи га. / Фото: Издвојени фрејм из видео записа: Иван Максимовић



Када је шиптарска експанзија у Брђанима била осигурана, појавио се и Хашим Тачи да обиђе тај део и градилиште. Треба напоменути да Хашим Тачи никада није обишао ни један део КиМ где су живели Срби а да пре тога његове присталице нису убиле неког Србина. Тада, наравно, никоме нија пало на памет да говори о протеривању Срба из тог места.

Такође, после 1999. године, Шиптара није било у Бошњачкој махали. Напустили су то насеље, један део у страху од рата и освете (које никада и нигде није било над њима) због страдања Срба које су изазвали, други део јер су се Срби уплашили за своју безбедност видевши зверско иживљавање и суровост над Србима јужно од Ибра, успели да убеде Шиптаре да је за све најбоље да се ту разграниче. Међутим, врло брзо после тога, уз асистенцију УНМИК-а, Оливер Ивановић је уклонио српску стражу са споредног моста у Бошњачкој махали и омогућио масовни повратак Шиптара у тај део града. Тада почињу и сукоби и притисци над Србима који ту живе. Напади, убијања неалбанаца, бацања бомби у којима су повређивана деца, застрашивања, пребијања, или просто повлачење у ту средину коју препознају као сигурну после неког напада на Србе у северном делу града.

Ни један Шиптар није страдао од српске руке нити је икада нападнут у овом насељу! 

Ова махала је надалеко позната по шиптарским трговинама у којима најчешће тргују управо Срби и влада грчевита борба за пословне локале у овом насељу међу самим Шиптарима.

Иначе су ова насеља једине средине које су после рата 1999. године постале мултиетничке и то опет захваљујући Србима. И то је резултат којим се Шиптари хвале својом "демократијом" и "цивилизованим" друштвом! Када су обелодањене идиотске намере српских власти да се уклони барикада и изгради такозвани "Парк мира", "угрожени" Шиптари су канализационим цевима, како и доликује, својим бандитима Адему Јашарију и "УЋК" у Бошњачкој махали направили трг.

Фото: Иван Максимовић
Такође се овде налази и споменик погинулом терористи (додуше, кажу да је био у висини осталих шиптарских "хероја", односно зликоваца али мањег калибра и убијен је да би био спречен да изврши масакр над Србима) а сада му сваке године полажу венце на то место, између неколико српских зграда. Ето, још мало у прилог етничком чишћењу и  положају шиптарске заједнице на северној обали Ибра. Јужну нико и не помиње јер је тамо слика етнички већ  хомогенизована.

Међутим, једном неоствареном криминалцу, па са оваквим фашистоидним идејама можемо рећи ни човеку, оваква злочиначка пропаганда не би могла и није падала ни на крај памети док велеиздајнички тројац Вучић, Дачић, Николић ниије зајахао власт у Србији и са собом донео само нова страдања, прогон и нестанак Срба. Нажалост, а и народ то све више види, ово није појава која је присутна само на Косову и Метохији већ широм српске државе. Ето, таква је политичка клима требала једном шиптарском политичком дилетанту, који једини у Европи има у свом делу града отелотворење и човека који слави Хитлера и живи живот претварајући се да је он сам.

Емин Ђиновци, светски познати "Хитлер" из Косовске Митровице, понос јужног дела града. / Фото: Вајс
Западни медији су редом осудили овакву појаву наглашавајући да би због афирмације фашистичке идеологије и Хитлера он био ухапшен било где друго у Европи али изгледа да ни њима, јер су се фотографисали и униформисани "миротворци" са њим уз фашистичке поздраве, а још мање самим Шиптарима смета човек чијим слугама данас подижу споменике као својим херојима.

Српска власт ћути. "Бори" се, опет наводнно, против чланства шиптарских сепаратиста у УНЕСКО. А знамо да када год се дешавају неке велике ствари увек се у тој гужви протури нешто "мање" значајно а што би дигло велику буку ако би се потегло у нека мирнија времена.

За сада ће власт игнорисати шиптарске небулозе, онда ће се правити да се ништа не дешава да би после тога "уз помоћ пријатеља и сарадника из Европске уније" добила гаранције да ће Шиптари поштовати Ахтисаријев план, кога је одбацила Скупштина Србије ка и УН, и своје законе и "те гаранције за Србе биће највише што ће у том трентку и тој ситуацији моћи да добију" јер им је народ на Косову и Метохији најважнији и за њега се боре... и у Косовској Митровици онако како се боре за Србе јужно од Ибра, да могу на миру да се спакују и напусте Косово и Метохију. Зато нека остане барем сведочење да без српских властодржаца нико није могао ни да протера Србе са КиМ нити да успостави било какву власт а такве ствари се јако добро наплаћују.



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине